EС готви мерки, ако не бъдат свикани избори във Венецуела

Могерини с декларация, зове за прозрачен вот
26 яну 2019 19:40, Красимир Ангелов
168
EС готви мерки, ако не бъдат свикани избори във Венецуела
Снимка: Reuters

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини прикани Венецуела да организира нови, свободни и прозрачни президентски избори, за да изберат ръководство, което действително да представлява волята на нейните граждани, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ако няма съобщение за организирането на нови избори с необходимите гаранции през следващите дни, ЕС ще предприеме по-нататъшни действия, включително по въпроса за признаването на ръководството на страната в съответствие с член 233 от венецуелската конституция", заяви в декларация Могерини.

По-рано през деня Испания, Франция, Германия и Великобритания обявиха, че ще признаят опозиционера Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до 8 дни сегашният държавен глава Николас Мадуро не свика избори. Малко по-късно към ултиматума им се присъединиха още Холандия и Португалия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
16
 
! Отговори
men преди 5 години
този очеваден *** защо не постави ултиматум на тиковоландия и нейния тиквократор? каква е разликата между бугаистания и венецуела? а забравих *** е техния дикатотр и чака само да му свирнат.
64
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А България кога ще заклейми диктатора комунист Мадуро и ще подкрепи демокрацията във Венецуела!Или чака разпореждане от ушанките, ние в ЕС и НАТО ли сме или в Евразийския заедно с Куба и Никарагуа? Срам за България и тези наведени на изток гербаджии.
63
0
 
22
 
! Отговори
До ДнесБг преди 5 години
Ало, защо триете коментари? Ако искате да правя скрийн шот на всеки коментар, за да докаже, че.триете безразборно коментари, който не Ви допадат или не Ви дават право да побликувате! Каква е разликата между вас и Мадуро?
62
3
 
14
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
да го обичам аз дъ биг наш голям бял брадчет!ето:-заръфа сирия,строши зъб,заръфа кндр,нящо му приседна,опита с иран,ония брадчети му са изсмяха...напомпа украината,ама са оказа ямук работата..та какво да праи брадчета?..и той си рече:-"те,венесуела! ем богата на мазут,ем не ни е брадчет началника на държавата"и повика държанкатата така!..да са не коркат много брадчетите!сичкото си е обяснено от преди и напрет
61
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС изумява с позицията си, погазвайки всички закони. Тази госпожа, която хората така и не и научиха името и с какво точно се занимава, днес поставя ултиматуми на суверенна държава...Абсолютно безобразие и беззаконие. Въпрос на дни е нашите политици да започнат и те, макар че не знаят къде е Венецуела на картата. Заради такива действия ЕС може един ден да се разпадне. Полудели анонимни чиновници подриват доверието в ЕС постоянно.
60
1
 
15
 
! Отговори
До Trash преди 5 години
Браво!!! Много точно казано
59
6
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
да са не тармозат брадчетите!брадчети,дъ биг наш галям брадчет иска да ..абе и той като да не знай какво иска,ама като да запълва паузата да пуска бродчетката Магерини да прави некой пироетин..щото скука фана да фаща!..Нящо брадчетите от сирия са закротиха
58
3
 
26
 
! Отговори
TRASH преди 5 години
Къде бяхте , когато Окраински наркотрафикант удари журналист в ПАСЕ?Българиге са по-достойни от ВАС, имитация на ДЕМОКРАТИ.Къде бяхте, когато удариха жена???????Как не ви е срам бе?Вие ли ще ни преподавате уроци по демокрация????Боклу!ци, ром ми е спасявал живота, турчин ми е давал залък хляб, арменец в БГ защити жена, а в Кулоарите на ПАСЕ позволихте, жена да бъде ударена.Нямате чест и достойнство!Shame on you PACЕ,violence against journalists from ukrainian bandits
57
5
 
40
 
! Отговори
мак преди 5 години
Къде е ес, а къде Венецуела? Нещо се взеха насериозно и се намесват не където трябва.
56
7
 
23
 
! Отговори
V преди 5 години
За Венецуела ясно .А във Франция и България кога ??? ЕС що не гледа себе си а гледа Венецуела ???
55
2
 
14
 
! Отговори
Геополитика преди 5 години
Мъдуро се клати, но не пада!
54
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейския съюз са долни клошари!
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврпейскин съюз.
52
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen der Wahrheit Като се окупират с войски ,петролните кладенци .Естествено с войски на Империята на Сатаната - ФАЩ . И после всичко по мед и масло ...Толкова и си бил в ,,Университета ,,....Елементарно ...Няма нужда от ,,Унивирситет,,...
51
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е Руски! Точка! (временно)Венецуала е Амириканска. Точка! (завинаги)
50
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, не мога да я разбера тая работа-все едно някой чужд да ми влезе в къщата и да почне да ме командва!
49
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не им пречи на капиталистите във Венецуела да си развиват капитализма или демокрацията, имаше вече няколко пъти избори, винаги Мадypo печели. И нищо не са национализирали и не са пречили на никой да си развива бизнеса, старите собсвеници имат всички условия да развиват бизнеса си. Защо не го правят? И САЩ могат да им помогнат с инвестиции, да ги направят още по силни, да отворят работни места, да дават високи заплати, и хората сами да ги изберат, вместо да гласуват за социалистите, ама...
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
piams e koga evropeiskia sauz shte vzeme samostoiatelno reshenie ili razli4no ot tova na sasht
47
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди Чавес народът живееше в много по-голяма мизерия от сега, какво им пречеше на предишните демократи приятели на САЩ да направят Венецуела богата страна с толкова много петрол.
46
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела е една от най-богатите страни на петрол и развият ли петролната индустрия могат да станат най-богатата страна в Южна Америка и даже в Света. А САЩ са фалирала страна без икономика, без технологии, затънали в дългове, единственият им източник е доларът като валута за търговия с петрол - всяка страна която има петрол трябва да се контролира от САЩ и да бъде бедна както Ирак, Либия, Нигерия, Ангола. Затова Венецуела е заплаха за САЩ.