EС готви мерки, ако не бъдат свикани избори във Венецуела

Могерини с декларация, зове за прозрачен вот
26 яну 2019 19:40, Красимир Ангелов
168
EС готви мерки, ако не бъдат свикани избори във Венецуела
Снимка: Reuters

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини прикани Венецуела да организира нови, свободни и прозрачни президентски избори, за да изберат ръководство, което действително да представлява волята на нейните граждани, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ако няма съобщение за организирането на нови избори с необходимите гаранции през следващите дни, ЕС ще предприеме по-нататъшни действия, включително по въпроса за признаването на ръководството на страната в съответствие с член 233 от венецуелската конституция", заяви в декларация Могерини.

По-рано през деня Испания, Франция, Германия и Великобритания обявиха, че ще признаят опозиционера Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до 8 дни сегашният държавен глава Николас Мадуро не свика избори. Малко по-късно към ултиматума им се присъединиха още Холандия и Португалия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех ама как искам тоя ЕС за се разпадне, и да ги видя тогава тея евролапачи-Има и по-лесен начин - хвърляш си европейския паспорт и отиваш да живееш във Венецуела.
84
10
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Сирия никога не е била фактор на петролния пазар. Венецуела също никога не е играла роля на европейския пазар. Венецуела зависи от САЩ, да им купуват петрола. Там се конкурират основно с Мексико. Затова Мексико подкрепя Мадуро, защото това означава по-дълго време санкции и изолация на Венецуела. А не че много го обичат.
83
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво общо има ЕС с Венецуела?
82
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоу ЕС вижте първо *** после гледайте Венецуела .
81
1
 
9
 
! Отговори
Интересно... преди 5 години
...ми е сега като не може ЕУ да краде контрабанден и безплатен петрол от Сирия и няма икономически бум , и Мадур.и не им да безплатен петрол, какви санкции ще им нали жат? *** много ми е интересно?!
80
2
 
29
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Тая Могерини в качеството си на каква се опитва да диктува какво да се случва във Венецуела. Какъв върховен представител е тя, кой я е избрал? За мен тя е никоя, а за Венецуела пък още по-никоя. Еврогеовете много на сериозно се взеха, да си гледат тук положението, че никак не е розово. Ех ама как искам тоя ЕС за се разпадне, и да ги видя тогава тея евролапачи, върховни представители, алкохолици и НЕнам кви си, как ще си търсят работа тогава, като нищо никога не са работили и нищо не могат
79
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС да не ни занимава с Венецуела, а да каже какво става с Врекзит. Великобритания излиза без сделка и до няколко месеца подписва отделни спешни договори със отделни страни по нейно осмотрение, което вече е започнато.Така Господа се създава Европа на две скорости.
78
3
 
36
 
! Отговори
от сиднеиAaвстралия преди 5 години
Венецуела е асоциран член на Европейския Съюз, и Венецуела е нещо като бащиния за госпожата, направо си е у тях си, и безкористно представлява интересите на европейските граждани на Венецуела
77
2
 
38
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
тук е редно да се направи едно дребно, но твърде съществено уточнение. а именно, че това ес не е онова ес на мнозинството от плащащите данъци. тук става дума за самозабравили се самозванци, които получават заплати, които никога няма да могат да изработят, което не е толкова страшно. по-страшното е, че тези работят срещу демокрацията, а най-страшното е, че работят против волята и интересите на народите в ес. с две думи: нео-либерална диктатура на джендърите безродни.
76
0
 
36
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
А ЕС кога ще се реформира и да гласуваме пряко за тези "върховни" представители, президенти, комисари и така на татък. Понеже тоя номер с евродепутатите дето пращаме за да се ояждат докато не правят нищо и те, видиш ли да гласуват и избират е меко казано смешно.Когато тоталитарния ЕС започне да работи демократично, тогава може да предявява такива искания към суверенни държави.
75
10
 
12
 
! Отговори
РусоРоб преди 5 години
Хахаха, европейските мишки едва свързващи двата края с по няколко хиляди евро заплата тръгнали ултиматуми да поставят! Че то във Венецуела дори най-простите шофьори на автобуси като мадуро са милиардери бе!
74
9
 
11
 
! Отговори
Сат преди 5 години
До TRASHКъде бяхте , когато Окраински наркотрафикант удари журналист в ПАСЕ?Трябваше да и набие един в зъбита на тая крива татарка и да и няре микрофона ***. Жалко, че само я бутна.
73
6
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Седмали тука някакви да се възмущават С какво право!... Защо сами се пронизявате до нивото на неразумни амеби?
72
18
 
4
 
! Отговори
Sata NATO преди 5 години
ЕС им дава възможност да се явят на поправителен, за да не се стига до ексцесии. Дано индианците загреят и направят правилния избор, че иначе жална им майкя...
71
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще пускат самолетите на НАТО да освобожлават народа от лошия Мадур?
70
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питаме се какъв се явява ЕС на Венецуела та да и дава наклон на... Ами ЕС е никой, но за да подсили протежето, което САЩ искат да си назначат за президент се обажда. За да се създаде легитимност на марионетката, трябва повече държави да го подкрепят. И пуделите на САЩ първи го правят. Как ние все още си траем. На цецо ще му трият сол.
69
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво стана с Каталуния? Освободихте ли затворниците от испанските затвори?
68
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А референдума в Каталуния?
67
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС поставя ултиматуми??? Ами ако някой на ЕС постави ултиматум? С какво право си навира носа в чужди работи? Много загрижени за венецуелците и демокрацията ли? Сигурно с Господарите пекат вече курабийки за поредния майдан.
66
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще направят изявление за съмнителните избори за президент на САЩ?