EС готви мерки, ако не бъдат свикани избори във Венецуела

Могерини с декларация, зове за прозрачен вот
26 яну 2019 19:40, Красимир Ангелов
168
EС готви мерки, ако не бъдат свикани избори във Венецуела
Снимка: Reuters

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини прикани Венецуела да организира нови, свободни и прозрачни президентски избори, за да изберат ръководство, което действително да представлява волята на нейните граждани, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ако няма съобщение за организирането на нови избори с необходимите гаранции през следващите дни, ЕС ще предприеме по-нататъшни действия, включително по въпроса за признаването на ръководството на страната в съответствие с член 233 от венецуелската конституция", заяви в декларация Могерини.

По-рано през деня Испания, Франция, Германия и Великобритания обявиха, че ще признаят опозиционера Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до 8 дни сегашният държавен глава Николас Мадуро не свика избори. Малко по-късно към ултиматума им се присъединиха още Холандия и Португалия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
4
 
! Отговори
PACE преди 5 години
The sensational incident of the PACE, when members of the Ukrainian delegation pushed the Russian propaganda Olga Skobeeva.Shame on you!!!!!!!!Where is the democracy here?Shame on you!From BG!!!
44
8
 
0
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Ама не ми слагайте минуси, а обеснявайте, че бирата ще се стопли!
43
2
 
29
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Смехотворно предложение и тримата Микрон Изперкел и Измамчес имат много по нисък рейтинг от Мадуро, а му предлагат избори в утимативен тон.Това е истинския лик на фалшива демокрация,която ни се пробутва от пионките на финансовия капитал.
42
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
падне ли Мадуро пада и Украина, като скачени съдове са, само гледайте..
41
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Дивергент 50Ооооооооооооо..........има още много въпроси да си задаваш, но отговорите ТРЯБВА ДА СИ ГИ ДАДЕШ САМ! Защото, ако не си разбрал досега, ВСИЧКО, КОЕТО ТИ КАЗВАТ ОТВЪН тези, които УЖ ти мислят доброто........Е САМО ЕДНА ЛЪЖА..........ДЪРТА ЛЪЖА И ИЗМАМА!!! Всички, които правят тези преврати, СА ГИ НАПРАВИЛИ САМО ЗА ТЯХНО ДОБРО!!!! КОГА НАЙ-СЕТНЕ И НАШИЯТ НАРОД ЩЕ РАЗБЕРЕ ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
40
3
 
19
 
! Отговори
Бок?луци преди 5 години
Къде бяхте , когато Окраински наркотрафикант удари журналист в ПАСЕ?Българиге са по-достойни от ВАС, имитация на ДЕМОКРАТИ.Къде бяхте, когато удариха жена???????Как не ви е срам бе?Вие ли ще ни преподавате уроци по демокрация????Боклу!ци, ром ми е спасявал живота, турчин ми е давал залък хляб, арменец в БГ защити жена, а в Кулоарите на ПАСЕ позволихте, жена да бъде ударена.Нямате чест и достойнство!Shame on you PACЕ,violence against journalists from ukrainian bandits
39
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чакаме могерини да поиска честни избори в арабските емиратствада пробутат инстамбулската конвенция на тяхи да си вземе всичката *** маса от нас - подарък защото и по форумите вече много започнаха да цапата забравих и червената гербава кал също
38
2
 
26
 
! Отговори
Българин преди 5 години
А във Франция кога?
37
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Могерини е Захариева ама на квадрат, европейски папагал
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 48Има ли изглед към Алпите? Няма ли върви където слъце не огрява!
35
2
 
40
 
! Отговори
Дивергент преди 5 години
Тъй като не съм разбирач, не мога да си обясня защо една държава, ще иска друга държава да се назначава нелигитимен президент? Купуване ли е на избори, ако президент на чужда страна даде 20 милиона за да спечели загубилия политик? Свободна ли е една държава, ако други държави се месят във вътрешната и политика? Защо има двоен стандарт за изборите в Каталуня и Веницуела?
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продавам вила в Баравиха. Съсед - Янукович.ИЗГОДНО!
33
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР на Венецуела вече публикува отговор. С една дума ЕС да прави като вятъра.
32
3
 
31
 
! Отговори
Жиле жааа преди 5 години
Долу Макрон, свобода за Франция!
31
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В демокрацията не е важно за кого гласуваш, а кой брои гласовете.
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще сторят ще арестуват хората гласуващи заМадуро или просто няма да им броите гласовете?
29
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ръководство, което действително да представлява волята на нейните граждани"Нещо като ГЕРБ нали ? С едва 10% одобрение навлизаме устремено в 11-та година на мъки.
28
4
 
7
 
! Отговори
Hafen der Wahrheit преди 5 години
руснаците 6 милиарда китай 60 милиардаа краварите искат да вземат власта и да гушнат инвестициитеПърво Русия е дала около 20млрд.!И второ заемите са усвоени от Мадуро, а задължението остава и се поема от държавата!
27
3
 
36
 
! Отговори
срам преди 5 години
Какво падение и позор,ЕС подкрепя преврати и не зачита народната воля,до къде изпаднаха васалите на САЩ,до къде докараха ЕС жалките и зависими политици.
26
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
все си мисля че света не се управлява от хора , тая като дойде на власт говореше за световен мир както и много други а след това се започва една какафония , имам чувството че ги подменят с роботи или незнам си с какво , а и всички имат някакви странни очи , не знам на мен ли само ми се струва така