Френски министри на посещение в Русия

Искат да градят база за "доверие"
8 сеп 2019 18:26,
54
Френски министри на посещение в Русия
Снимка: Pixabay

Френският външен министър и министърът на въоръжените сили ще се опитат утре в Москва да изградят база за "доверие" с Русия, без да проявяват "наивност", включително що се отнася до украинския конфликт. Това заяви днес първият дипломат на Франция Жан-Ив Льо Дриан, цитиран от Франс прес.

Още по темата

Президентът Еманюел Макрон изрази желание "да се опитаме да преминем от кажи-речи пълно недоверие към известно доверие. Тъкмо това ще се опитаме да направим с (министъра на въоръжените сили) Флоранс Парли утре в Москва", обясни Льо Дриан в радиопредаване.
Двамата министри ще преговарят с колегите си във формат "2 + 2" в рамките на междуправителствен диалог - за пръв път, откакто Москва анексира Крим през 2014 г., което отново потопи света в атмосферата на студената война, пише БТА.

"Знаем, че това ще трае дълго. Заминаваме там без наивност", подчерта външният министър, запитан за тревогата от подобна стъпка сред партньорите на Франция - от САЩ до източноевропейските страни.

Шефът на Пентагона Марк Еспър предупреди вчера при посещение в Париж за "пагубното влияние на Русия върху (европейския) континент", "целящо да отслаби НАТО".

"Известни са нашите разногласия (с Русия), но може би ще успеем да рестартираме някои споразумения, борбата с тероризма, сътрудничеството в космоса, засилването на икономическите връзки, засилването на връзките между гражданските общества, съвместното управление на кризи", скицира намеренията Жан-Ив Льо Дриан.

Ще бъдат естествено засегнати и кризите в Украйна, Либия, Сирия, ядрената програма на Иран и големите стратегически предизвикателства с оглед ситуацията около договорите за контрол над въоръженията.

В Украйна "според мен има възможност, отворена врата, за да започне напредък към уреждане на конфликта", изтъкна Льо Дриан, след като вчера 70 затворници бяха разменени между Киев и Москва. Но подчерта, че засега не става и дума за вдигане на санкциите срещу Москва.

"Процесът от Минск, в нормандски формат, що се отнася до осъществяването му, трябва да напредне, за да има възможност за стабилизиране в Украйна, тогава санкциите ще може постепенно да бъдат преразгледани, но за момента не сме стигнали до това", увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
4
 
! Отговори
Гьончо преди 4 години
До 26180К рубли си е над 2К евро . не чак безнадежно
21
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСредната годишна заплата в Москва е 180 хиляди рубли или около 430 долара.
20
0
 
11
 
! Отговори
Щерев преди 4 години
католикопротестанстката мафия. Наиграхте ли се ???
19
17
 
1
 
! Отговори
Адам Смит преди 4 години
До АнонименРусия - средна заплата - 444.5 евроЕстония - средна заплата 1100.74 евро. Пък не са имали колонии, дори напротив.Пък и България - средна заплата - 604 евро.Що така?
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5 АнонименНа против. Тоя път изобщо няма да се меси Русия а може и да подпомогне "немците"
17
16
 
3
 
! Отговори
Адам Смит преди 4 години
Франция - население 68 милиона, БВП - 2.962$ трилиона, средна заплата - 3227$. Русия - население 146 милиона, БВП - 1.326$ трилиона, средна заплата - 491.53$.No comment.
16
1
 
25
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 4 години
Докато има краварски окупатори в Европа за стабилност в отношенията между европейските държави не може и дума да става !На Фашингтон трябва да му се покаже изхода заедно с един мощен ритник отзад!
15
1
 
22
 
! Отговори
Царски зет преди 4 години
И Русия ще си го премести в другият крачол.
14
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След срещата Франция ще наложи още сакнции на Русия.
13
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСКОТО ВЛИЯНИЕ В ЕС ЩЕ БЪДЕ СВЕДЕНО НО МИНИМУМ.
12
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМда, русия лае срещу Пентагона от страх
11
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ.
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Шефът на Пентагона Марк Еспър предупреди вчера при посещение в Париж за "пагубното влияние на Русия върху (европейския) континент", "целящо да отслаби НАТО"."Забележете- става въпрос за провежданата от Франция външна политика, при което Париж получава лаене от Пентагона. Това ми напомня, че е време за следващата стъпка- създаване на колективен европейски военен съюз и изритване на американското НАТО от континента веднъж завинаги.
9
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще слушат мрънкането на Путин срещу САЩ. САЩ са виновни, че руснаците лъжат, крадат и властите им са корумпирани..
8
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПакИ ОЩЕ САНКЦИИ ЩЕ НАЛОЖИ АКО РУСИЯ СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСНА
7
0
 
31
 
! Отговори
Защо ли преди 4 години
Москва на сълзи не вярва вече....
6
1
 
21
 
! Отговори
Пак преди 4 години
Как ще градят доверието с Русия като запада наложи санкции срещу Русия ⁉️
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Достраша ги, че младежта в Германия взе да залита много надясно и искат сигурност, че тоя път, немците, ще ги набие Чарвената армия, без да се налга да има "Ла резистанс".
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Невероятно добра новина. За стабилност на континента ни, а и за икономически просперитет, трябват разумни отношения с Русия. Незаивисмо от бълвочите, които сега ще чуем от нашите квазиексперти.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Шефът на Пентагона Марк Еспър предупреди вчера при посещение в Париж за "пагубното влияние на Русия върху (европейския) континент", "целящо да отслаби НАТО"."Естествено американския *** се е загрижил за безценните си бази окупирали цяла Европа.