Германия иска да строи свой космодрум

Според астронавти най-подходяща е авиобазата Нордхолц
21 окт 2019 15:51,
34
Германия иска да строи свой космодрум
Снимка: Pixabay

Германия ще проучи предложението на президента на Федералната асоциация на германската индустрия Дитер Кемпф, който обяви необходимостта от изграждане на космодрум в страната, съобщи вестник "Билд", като се позова на думите на министъра на икономиката и енергетиката Петер Алтмайер.

Още по темата

Изстрелват европейския космически телескоп "Хеопс" с ракета-носител "Союз"

"Полетът в космоса е вдъхновение за мнозина и ще създаде хиляди работни места във ФРГ. В областта на сателитните технологии ние сме лидер", подчерта Алтмайер, цитиран от bTV.

Според астронавти авиобаза Нордхолц в Долна Саксония може да се използва като база за космодрума.

За строителните действия по първия етап на проекта биха били необходими около 50 милиона евро, смята Улрих Ханс Уолтър, немски астронавт.

През януари стана известно, че националният закон за космическото пространство е насочен към максимално увеличение на приноса на частните инвестиции в космическите проекти.

Законът обаче няма да съдържа разпоредби, уреждащи добива на ресурси в космоса, както се изисква от космическите компании. Вместо това Берлин очаква да постигне подходящи споразумения на ниво ООН.

Космодруми има в САЩ, Русия, Индия, Китай, Япония, Северна Корея и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
И в това има да догонват Франция, която от десетилетия има собствен космодрум и космическа програма. И какъв космодрум като тези дори ядрена енергетика няма да имат скоро, а индустрията им умира. Окупирана държавичка с територия колкото Полша, проектчето на Бисмарк от 70-те години на 19 век загубило всички войни и реално обединило се едва през 1990г.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Космодруми има в САЩ, Русия, Индия, Китай, Япония, Северна Корея и др.Др., ама важни! "Куру" - в Гвиана, Южна Корея, на един остров.
29
0
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Кейп Канаверал е във Флорида. Много близко до екватора. Каквато е и целта. Така се извежда повече товар. Контролът на полетите е в Хюстън. За Русия Восточни също е граждански космодрум, който трябва да замени Байконур в Казахстан и е възможно най на юг, но пак е по на север от Байконур
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе те космодрумите се строят на определена ширина, не е точно където си искаш. Така че едва ли имат нещо хубаво предвид немците.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия изстрелва гражданските спътници от Казахстан а военните от Плесецк и Восточний. Американците изстрелват от Кейп Канаверал до Хюстън.Германия е доста по на север и ще са поне с 18-20% по-скъпи стартовете оттам а в сравнение с екваториалния космодрум на Франция ще е 40% по-скъпо.Съмнявам се това да е за мирни бизнес цели
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много странно. Най-ефективно и евтино е да се изстрелват ракети от екватора за да се използва скоростта на въртене на Земята. Колкото по на север е космодрума толкова повече гориво отива за извеждане на 1 кг тегло в орбита а проблемът не е само в количеството гориво но и размера на ракетата - повече гориво - по-голяма ракета - тежи повече - трябва още повече гориво.Най-хитри са французите изстрелват от един остров на екватора бивша колония. Русия изстрелва от Казахстан (граждански ракети) и Пл
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко събуди се баба, предложи веднага на швабите да го правят у нас. Ще им изкопуване всичкия лунен прах като го докарат ... давай Бойко ти си
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко ракети са изстреляли Германците, нула? Колко космонафта имат, нула.Пак ще се хвърлят луди пари на вятъра...
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали са в ЕС. Да си пускат ракетите където и досега. Или замислят полигон за военни цели?
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алтхаймер отново се е надрусал с някакви медикаменти. Какъв лидер са Германия в сателитните технологии? В Германия вече едно летище не могат да построят, те за сателити ми говорят.
21
1
 
9
 
! Отговори
Джудже преди 4 години
Хитлер е избягал на Луната навремето и спи дълбок сън. На немците им е писнало и отиват да си го върнат. Елементарно.
20
4
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Тука е шанса на Бойко с германците за инвестиции!;))) Ей оттука ГЕРБ мое да залеби яко;))) Мое да не моем д а праим коли, но моем д а праим космически храни. Е, с бая палмичка в тей, *** сме добри в докарването на вкуса;))) А и в правенето на бани за германците също можем да се включим. Като кацнаъ съ окъпят момчетата, па ние д аим изтрием гърбовете с пешкиря;)))
19
4
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
за Германците не знам ама ние сме в космоса от давна!
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще построят бързо космодрум и то най добрия ако се разровят в архивите от времето на третия райх и ако не са разграбени след войната. Германия по това време е била икономика и военна сила номер едно в света.
17
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АКО НЕ БЕШЕ БЪЛГАРИЯ, РУСИЯ ДНЕС НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВА.АКО НЕ БЕШЕ ГЕРМАНИЯ, РУСИЯ ДНЕС НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВА.
16
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АКО НЕ БЕШЕ ГЕРМАНИЯ ДНЕС РУСНАЦИТЕ ОЩЕ ЩЯХА ДА ЖИВЕЯТ В СРЕДНИТЕ ВЕКОВЕ.
15
6
 
13
 
! Отговори
Osman преди 4 години
Няма да стане. Шеабите са сащска територия. Те не могат една казарма да построят без да питат САЩ, та космодрум. Да си налягат парцалите там и да си хранят гостите. Толкова за тях.
14
4
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
"За строителните действия по първия етап на проекта биха били необходими около 50 милиона евро, смята Улрих Ханс Уолтър, немски астронавт."НА РУСКИЯ КОСМОДРУМ ВОСТОЧНИЙ ПЪРВИЯ ЕТАП СТРУВАШЕ 50 МИЛИАРДА ДОЛАРА САМО КРАДЕНЕТО. КОСМОДРУМА ГО ПОСТРОИХА БЪРЗО И ГО ПУСНАХА В ЕКСПЛОАТАЦИЯ, РАБОТИ АМА ОЩЕ НЕ Е ДОВЪРШЕН. ТИПИЧНО ПО РУСКИ.
13
1
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Е то в клуба на гендарпротестерите няма такава информация
12
4
 
11
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Повече от три сателита имат севернокорейците в космоса.