Сагата Brexit и предсрочните избори в Англия

Британската опозиционна още не е решила дали да подкрепи Джонсън
4
Сагата Brexit и предсрочните избори в Англия
Снимка: Reuters, архив

Британската опозиционна Лейбъристка партия още не е решила дали да подкрепи искането на премиера Борис Джонсън за свикване на предсрочни парламентарни избори, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин каза, че ще изчака да види дали Европейският съюз ще се съгласи да отложи предвиденото за 31 октомври излизане на Великобритания от съюза.

Още по темата

Корбин допълни, че ще подкрепи варианта за предсрочни избори, само ако бъде изключена възможността за Брекзит без сделка.

Премиерът Борис Джонсън призова парламента да гласува по въпроса за предсрочни избори в понеделник. Без гласовете на Лейбъристката партия той не може да събере необходимото мнозинство от две трети за свикване на предсрочен вот, пояснява АП.

Джонсън се надява с избори на 12 декември да излезе от безизходицата около Брекзит. Социологическите анкети показват, че неговата Консервативна партия е много по-полуряна от Лейбъристката, отбелязва АП.

 "За съжаление, във вторник парламентът отново реши да отложи Брекзит и аз се страхувам, че ще иска за всичко нови отлагания, и така ние никога няма да излезем от ЕС", заяви Джонсън във видео на страницата си в Туитър, обяснявайки защо иска обновяване на състава на Камарата на общините.

Посланиците на страните членки на ЕС ще обсъдят на заседание днес продължителността на отсрочката за Брекзит, съобщава Ройтерс. Според европейски източник ЕС може да даде на Великобритания отлагане с нови три месеца (до 31 януари 2020 г.) или да определи нова дата в зависимост от процеса на ратификация на новото споразумение, което Борис Джонсън договори с ЕС.

Източникът, пожелал анонимност, посочи, че решението може и да не бъде взето днес, тъй като някои представители може да искат да видят резултата от гласуването в британския парламент по въпроса за предсрочните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Великобританияизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БРИКС + Африканска Лига е истината, ЕС и НАТО са шит.
3
2
 
1
 
! Отговори
Sadia преди 4 години
Balgaria trebva da napusne evrogadniat sauz.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тупкат с крачета рижаво-кяфявите островитянчета като пилета в калчища и колкото повече тупкат, повече потъват в блатото.Такъв филм си сътвориха и се вкараха в него, че свят им се вие сега.Кой каквото си направи.
1
5
 
5
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Абе ,уж още на първата дата трябваше да излезат...Имали референдум,излизали.Така беше според ЕК.Същата тая комисия,дето вика"компромис никакъв ,излизат" даже сега за 31-ви беше най-категоричното,че нямало повече отстъпки и кво стана?Сега па януари 31.Оле майко.*** само ние сме прости да седим.Маане те ги тия олигарси ,дето крадат фондовете и викат,то за хубаво се седи в ЕС!!!