Лондон вярва на частични споразумения след Brexit

Според Урсула фон дер Лайен цялостно е невъзможно
9 яну 2020 08:48, Петя Славова
7
Лондон вярва на частични споразумения след Brexit
Снимка: БГНЕС

Великобритания допусна, че може да постигне частични споразумения с Европейския съюз в рамките на търговските преговори след Brexit, сключвайки рамкова сделка и избягвайки всякакви допълнителни искания за удължаване на преходния период, предава "Фокус", позовавайки се на AFP.

Още по темата

Премиерът Борис Джонсън спечели удобно парламентарно мнозинство на изборите миналия месец, което превръща сключването на сделката му за Brexit с Брюксел във постижима реалност.

Това ще помогне на Великобритания да напусне ЕС на 31 януари, започвайки преговори за нова търговска сделка преди края на преходния период до 31 декември тази година.

Джонсън е категоричен, че няма да иска повече време, и подчерта, че трябва да разговаря с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Фон дер Лайен смята, че постигането на цялостно споразумение е практически невъзможно в толкова кратки срокове, като се има предвид продължителността от време, необходимо на ЕС за договаряне на подобни сделки.

Тя предупреди, че Великобритания може да завърши с ограничен достъп до европейските пазари без удължаване на преходния период, но заяви, че е решена да избегне "твърд Brexit", при който изобщо няма споразумение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: есБорис ДжонсънBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейското ТКЗС се разпада.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само двамата рижи палячовци от двата края на Атлантика са големи оптимисти за бъдещето на UK.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След година тоя ухиления ще се крие от другия край на вратата зад гърба му от летящите камъни и яйца.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата ще загрубеят в края на годината, когато започнат реалните проблеми. Не знам на каква база е този оптимизъм? Реално не виждам какво повече постигна от Мей, освен че ще ускори скока в блатото. Нали хиляди неща, които трябваше да се договорят, все се отлагаха. След 31 декември всичко ще се стовари наново и ще трябват поне 4-5 години. Ако решат пък ирландци или шотландци да се отцепят, тогава ще се влезе в трета глуха.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не виждам нужда от някакви споразумения. Ако искат някакво по-специално отношение - плащат си милиардите и го получават. Колко много държави са без всякакви споразумения с ЕС и пак са си добре.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не ги оставят с твърд брекзит и да се оправят сами в живота.Ако ще им дават привилегии без да поемат задължения, да разтуряне есср и да закриване тази безсмислена кооперация.
1
3
 
9
 
! Отговори
Един преди 4 години
Урсуло, като не можете да се споразумеете цялостно, от името на целия ЕС, ква е ползата от вас? Ако всеки член на ЕС сега трябва самостоятелно да се договаря с Великобритания, ква му е ползата от членството в ЕС? За вредите от членството не питам - те са ясни. Питам защо трябва да ви се наливат милиони за заплати, като сте толкова безполезни в най-добрия случай? Мерси!