Българка в Дания: Хората са раздвoени и изключително уплашени

Страната отпуска 125 млрд. корони за покриване на бизнеса
13 мар 2020 14:35, Ния Христова
69

Пандемията на коронавируса отминава в Китай, но Европа скоростно се превръща в новото огнище. След Италия, Даня беше следващата страна, която обяви пълна карантина на територията на страната. 

Всички служители в държавния сектор, които заемат позиции не толкова важни, ще бъдат пуснати в отпуск. 
 
"В сряда вечерта, след пресконференция на мин.-председателката Мете Фредериксен, абсолютно всички бяха помолени, ако имат тази възможност - да останат у дома, основно децата", сподели сънародничката ни Полина Кутманова, която живее в Дания, в ефира на Bulgaria ON AIR
 
По думите на Кутманова вирусът в страната не поразява само най-възрастните. Статистиката в страната показва различна картина -  50% от заразените са над 90-годишни, но останалите като проценти са между 40-49 години. 
 
"За съжаление, има 8 случая на деца от 0 до 6-годишна възраст. Една част от хората подходиха нерационално и започнаха страшно презапасяване с основни продукти", сподели още тя 
 
В страната е приет закон, който позволява на полицията поставяне под принудителна карантина, както и влизането в частни домове без съдебно разпореждане, ако има съмнение за заболели, които не са се свързали с властите.
 
"Забранено е купуването на медикаменти без рецепта повече от необходимия брой за лична употреба. Самите хора са раздвоени и изключително уплашени. Има линии, на които човек може да се свърже с властите, може да задава въпроси, засега не съм прочела негативни коментари за тези мерки", каза още Полина Кутманова.
 
Тази сутрин в страната са потвърдени 674 случая на заразени. 
 
"За покриване на бизнеса се отпускат се 125 млрд. корони, което е приблизително 17 млрд. евро", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 43Аз не трябва да доказва нищо...
42
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1908Хайде бе *** каварски,къде в природата има вирус комбинация мужду СПИН и пневмония? Само в краварските лаборатории от където тръгна и СПИНА, и удря наред където имат икономически интереси. Китай, ЕС, Южна Корея и разбира се Иран.
41
6
 
7
 
! Отговори
няма страшно! преди 4 години
Няма страшно, моля Ви се, всичко е наред; един ден всички ще поемем пътя към отвъдното, но ще трябва да доказваме какво се направили тук, по време на земния си път. Стига с тази паника, стига. Трябав да се страхуваме, за отвъдния свят, а там дали ще ни приемат.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РаА между 59 и 90 ги отърва май...
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 33Много е странно, като кажеш кое, все едно сме всички втори братовчеди...
38
1
 
6
 
! Отговори
Ра преди 4 години
Глупости!И аз живея в Дания,над 90г има само 2 ***.Най много случаи има сред 40-49г.,после 50-59г. и 20-29г.И 10 деца до 9г.Това е публикувано днес в новините,така,че ако не казвате истината,по-добре не заблуждавайте хората.
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37Темата е за Китай, не за Дания. Коментарите ти са ме само дразнещи, но и излишни.
36
4
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
Правопис може да оправиш. "ignorance" никога. Не живея с България от 20 години. Може бе не съм достатъчно грамотен на българскис националностите, но това което казах според мен е валидно, защото геномът е важен при вируси. Много по-важен, отколкото при бактериалните зарази. Дано правописният речник те спаси. Между другото пълен и кратък член, за теб са проблем, както и запетаите.
35
5
 
15
 
! Отговори
1908 преди 4 години
Смъртоносните епидемии, тръгнали от Китай, са Африканска трипанозомоза, Вирус Херпес B, Птичи грип, Свински грип и сега коронавирус. Останалите са от Африка и Индия. Към това като добавим страстта на цветнокожите към криминални престъпления и изнасилвания, а на чаршафите към взривявания в името на Аллах, как да не си расист или ксенофоб?
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
коя агенция предаде новината ? "една баба казала на друга баба ли" ?
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИталЯнци няма, както и българянци. Съвета си го запази за даскалите които са те учили в училище, ако са живи още, в което се съмнявам.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искам да съм лош пророк но италянците и иранците най-силно ги удря, а ние сме генетично свързани и с двата народа. Затова при нас трябват драконови мерки. Китайците регистрират смъртност 2%, Италянците засега 6.5%. Иранците и те са зле. да се затварят границите докато е време и да се вкарва в карантина страната. 2 000 случая в интензивно няма как да издържи здравната система, а представете си 20 000. Прави са да се запасяват, ако са възрастни и болни да пазарят сега и да си стоят по къщите
31
4
 
12
 
! Отговори
съвет преди 4 години
До АнонименЧовек, прави впечатление огромното ти самочувствие, самоувереност, както и необяснимата ти злоба към сънародниците... Не знам дали си ***, но такива като тебе ги предпочитам по-надалече, напр. в Дания, където най-вероятно си. И един приятелски съвет - не предизвиквай съдбата, да не се случи да се наредиш до "Дани и Митко от Люлин" с бракмите... Животът е голям подигравчия, даже от тебе по-голям. Така че - кротко!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
24,И аз общувам с хора там и са ми пращали снимки на празни магазини (въпросният град не е Копенхаген, де). Просто са се усетили бързо, а и си имат доверие на управляващите и паниката бързо е спаднала. Яко си работят от вкъщи и толкова. За другото си прав, дано нашенеца не тръгне да изкупува магазините, че това ще е смотано наистина.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16Така е! Дава се шанс на всеки! О затова са доста напред в много неща. В България студентите са едва ли не някаква напаст. Поне такова е отношението.
28
0
 
1
 
! Отговори
До до 24 преди 4 години
Може ли да се пьтува за там от БГ? Разрешено ли е влизането и има ли 14 дневна карантина за бг?
27
0
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Спомням си дело в което група хора беше пребила заловен джебчия на един пазар.Прокурора използва думите : Били са го без да ги е грижа дали ще остане жив.Рискувай.....
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24Сори, ама не си прав. Аз също живея в Дания и сряда вечерта задръстиха всеки един магазин. От квартал от Нетто до големите Фотекси, както и всички други вериги, смо 10 минути след новоноте, че работата е сериозна. И не, не бяха само "***. определен о се Крит аха, защото сега всеки се подиграва с иткачалниците с ролки тоалетна хартия. Обаче не а такава паника, каквато описва жената.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че си имаме Герб, та сме и без короната изплашени до смърт и 100% единодушни народни представители, че народът се е разпасал с тази демокрация и малко ред трябва. И младите в доброволните отряди на полицията и комсомола. Бак то дъ рутс.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то да си спаринг партньор на боксьор също е бизнес.Пък и ще ядеш по-малко бой!