Българка в Дания: Хората са раздвoени и изключително уплашени

Страната отпуска 125 млрд. корони за покриване на бизнеса
13 мар 2020 14:35, Ния Христова
69

Пандемията на коронавируса отминава в Китай, но Европа скоростно се превръща в новото огнище. След Италия, Даня беше следващата страна, която обяви пълна карантина на територията на страната. 

Всички служители в държавния сектор, които заемат позиции не толкова важни, ще бъдат пуснати в отпуск. 
 
"В сряда вечерта, след пресконференция на мин.-председателката Мете Фредериксен, абсолютно всички бяха помолени, ако имат тази възможност - да останат у дома, основно децата", сподели сънародничката ни Полина Кутманова, която живее в Дания, в ефира на Bulgaria ON AIR
 
По думите на Кутманова вирусът в страната не поразява само най-възрастните. Статистиката в страната показва различна картина -  50% от заразените са над 90-годишни, но останалите като проценти са между 40-49 години. 
 
"За съжаление, има 8 случая на деца от 0 до 6-годишна възраст. Една част от хората подходиха нерационално и започнаха страшно презапасяване с основни продукти", сподели още тя 
 
В страната е приет закон, който позволява на полицията поставяне под принудителна карантина, както и влизането в частни домове без съдебно разпореждане, ако има съмнение за заболели, които не са се свързали с властите.
 
"Забранено е купуването на медикаменти без рецепта повече от необходимия брой за лична употреба. Самите хора са раздвоени и изключително уплашени. Има линии, на които човек може да се свърже с властите, може да задава въпроси, засега не съм прочела негативни коментари за тези мерки", каза още Полина Кутманова.
 
Тази сутрин в страната са потвърдени 674 случая на заразени. 
 
"За покриване на бизнеса се отпускат се 125 млрд. корони, което е приблизително 17 млрд. евро", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
7
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Какви глупости плямпа тази, никой не е казал, че децата не се заразяват, а че просто не им действа вируса, по начина по който действа на възрастните. Децата са преносители, но процентно не влизат в статистиката като пострадали. 50% болни над 90 години, ако това е вярно, доста хора ще си отидат в Дания.
2
2
 
3
 
! Отговори
1234 преди 4 години
А у нас кога?
1
5
 
7
 
! Отговори
Крис преди 4 години
Корони или Крони хахаха