Разбраха се! Лидерите на ЕС одобриха бюджета на съюза до 2027 година

750 млрд. евро ще бъдат отпуснати за възстановяване на икономиката
Обновена: 21 юли 2020 07:42 | 21 юли 2020 07:32, Красимир Ангелов
105
Разбраха се! Лидерите на ЕС одобриха бюджета на съюза до 2027 година
Снимка: БГНЕС

На петия ден от преговорите Европейският съвет постигна споразумение за бюджета на ЕС до 2027 година, съобщава БТА.

За първи път в историята европейският бюджет е свързан с опазването на природата и законността, за първи път осигуряваме обща подкрепа за европейската икономика, заяви след края на заседанието председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Още по темата
Бюджетът ще бъде 1,8 трилиона евро и ще съдържа фонд от 750 милиарда евро за икономическо възстановяване, поясни председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Постигната е договореност за обвързване на отпускането на бюджетни средства със състоянието на върховенството на закона, потвърдиха двамата председатели.

За България са предвидени 29 млрд. евро за следващите години, съобщи премиерът Борисов.

"България взе над 1 млрд. повече. Всички казаха, че това е заслужено, всички казаха, че нашето председателство е било за пример. Шарл Мишел лично ми се обади по телефона и ми благодари за огромната помощ, която съм му оказал в преговорите. Шарл Мишел е изключителен приятел на България", каза още премиерът.

 "Не само се запазват средствата по кохезионната и общата селскостопанска политика, която беше нашата червена линия, особено важно е, че успяхме да договорим запазване на нивото на европейското финансиране по тези две политики, като за кохезионната политика са заложени близо 18 милиарда лева“, допълни той.

200 млн. евро са отпуснати за слабо развитите райони в страната, съобщава Bulgaria ON AIR.

Лидерите от Европейския съюз постигнаха споразумение тази сутрин и за пакета за икономическото възстановяване на 27-членния блок след пандемията, предлагайки 750 милиарда евро под формата на грантове и заеми за противодействие на последиците от предизвиканата от COVID-19 рецесия, съобщиха официални представители, цитирани от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
6
 
! Отговори
:D преди 3 години
За кафето ли говорите? Или за торта "захер"?Къде си сега, Алеко да видиш какво се случва в държавата!?
23
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една от най срамните снимки на срещата в Брюксел въпреки, че не сте сложили цялата снимка на нея се виждат краката на преводачката.Само наш *** единствен с преводач.Значи кандидатсваш за работа като сервитьор/ка по морето трябва да владееш минимум два езика, а този примив на снимката се води премиер и е с преводач, торта и сахар.Е няма такъв филм само при нас е така и резултатите са видими последни по всичко.
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каза ли с колко милиарда се увеличава вноската ни заради излизането на Англия и заради короната.1 млд повече ни били дали, а колко млд повече ще внесем? - намерил балами и си ръси лъжи и пак лъжи, къде му е официалния доклад, за толкова години някой да е прочел конкретни цифри и най вече условията за получаване, както му е по задължение. Стои там и грухти и каквото и да му искат той надупен, долен лъжец и интригант.
21
2
 
3
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Че българския народ няма да усети нищо от тези пари, при това крадливо управление, е пределно ясно. Само не ми е ясно, какво разбира нашия така наречен премиер, та той не знае чужди езици. Гледа така глупаво и невнятно
20
3
 
5
 
! Отговори
До Мъко Мъко преди 3 години
Това нова опорна точка на позитанци ли е-тези 29 милиарда били заробващ заем?Е,няма кой да излъжете-това не е заем.
19
3
 
3
 
! Отговори
до к.14 преди 3 години
Добавям: И много хубаво козирува, но само на отбрани персони от ръководството на ЕС. Направо зяпнах от изненада: 29 млрд. евро: та това е над 1/3 от годишния бюджет на държавата! Боце и тези без.дар-ни-ци около него могат да лежат поне 3 месеци без да пипат нещо! Обяснението ми е, че от ЕС му дават много големи суми и сетне делят с него. А Каскета тича по селата да търси кой е откраднал на някой дядо ракията или на някоя баба дървата. Или да хване със СпП поредния познат на В.Б.
18
4
 
3
 
! Отговори
До Мъко Мъко преди 3 години
Това не са заеми бе,червен каскет,това са грантове.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кой му слуша безкрайните лъжииии бе. всичко отива за бизнесите - селското стопанство са няколко едри собственика, строителството се държи от турците, туризма за големите собственици, малките бизнеси окончателно се смачкват, транспорта го даде на макрон, в замяна ще има безкрайни условия, които винаги премълчава и шикалкави - БГ да приема бежанци и да ги държи у нас, да си прибере ц'иганите и да не ги пуска много много из европа, да въведе джендъризма и прочие условия които Борисов подписва на драго сърце, защото му е все тая за матр'яла.ОСТАВКААААА!
16
5
 
5
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Какво видя България досега с тези обвырзващи народа заеми? Имоти в Барселона,фирмите на зетя,апартаментите с асансьори в хола,пари във шкафчета за внуците,опоскана ,опразнена здравна система,безработица,бедни пенсионери,най-бедни в ЕС?Заемите ще ги връщат младите,не тези де.бе.ли ду.па.ри...Честито!
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има и за другото шкавче...! Бойко защо ни правиш на толкова глупави....бе , малко срам нямаш ли бе ?
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи нашите протести се оказват добро лекарство за Европа. Тогава да продължим - протести до дупка!
13
4
 
7
 
! Отговори
Корумпиран преди 3 години
С две думи нищо. Запазил е парите за зърнопроизводството, което се владее от няколко фамилии и мутри. Останалите да го духат. И парите за строителство на магистрали където най се краде. За народа, за истинските труженици една нула.
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бре, пожарникар! Оставката ти се иска заради ниското ниво на умствено развитие, напредваща старческа деменция, авторитарен режим на управление, некадърни министри и непрекъснатите л-ъ-ж-и, които изричаш. Плюс тези около 60 хил. полицаи и жандармеристи, които държиш да те пазят. 18 хил. войници и 56 хил.полицаи! Ти ум имаш ли? Нямаш сапика, нито съобразителност!
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много има за крадене още, няма така лесно да се предаде кокала
10
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом водещата новина е,че България ще получи 29 милиарда евро следващите 7 години,а не е платените 100 бабикяновци на паветата,значи има надежда за тази страна.
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименсамо наивниците и платените **** могат да вярват, че някой дава нещо даром
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"България взе над 1 млрд. повече" .. кой, кой
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо това е тиквена лъжа, не е точно така. Явно лой комат keлeмe баш чекмедже бабаит, има за цел да внуши неистини и така да омилостиви хората и да остане още малко на хранилката. България е единствената страна, която не подпомогна хората. Всяко едно нещо казано от хунтата е манипулация.
6
5
 
20
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Тез пари защо не се получават от работещите хора в държавата а пак ги дават на формичките бръмчащи около властта?
5
2
 
6
 
! Отговори
Ss преди 3 години
800млн или 8млрд ? Питам защото има доста голяма разлика :)