Афганистанците - особено трудни за интегриране, Австрия не приема повече от тях

Бежанците, които не се интегрират, са особено голям проблем
Обновена: 22 авг 2021 12:20 | 22 авг 2021 09:45, Камелия Цветанова
220
Афганистанците - особено трудни за интегриране, Австрия не приема повече от тях
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц не желае да предоставя защита на повече бежанци от Афганистан, въпреки че властта там беше завзета от талибаните, предаде ДПА.

Още по темата

Не съм на мнение, че трябва да приемем още хора в Австрия, а точно обратното, каза Курц в интервю за телевизионния канал PULS 4, което ще бъде излъчено по-късно днес.

С повече от 40 000 вече приети афганистанци, Австрия е приютила втората по големина афганистанска общност в ЕС, на глава от собственото си население.

Курц последователно отхвърли приемането на още афганистанци. По време на моето канцлерство подобно нещо няма да се случи, заяви Курц.

Той спомена и "особено трудното интегриране" на тази група от населението. Да бъдат приемани хора, които после не могат да се интегрират, е огромен проблем за нас като държава, каза канцлерът.

Според Курц, безспорно е, че талибаните са жестоки и условията на живот в Афганистан са ужасни.

Правителственият ръководител обаче призова международната общност да направи всичко по силите си за подобряване на кризисната ситуация в тази страна.

Въпреки всичко, Австрия също трябва да признае, че много неща са в чужди ръце. Не всичко е в рамките на нашите възможности, подчерта австрийският лидер.

Курц повтори предложението хора от Афганистан да получават помощ в съседни на родината си държави. В тази връзка той посочи Туркменистан и Узбекистан и каза, че ЕС трябва да подкрепя държави от региона. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
29
 
6
 
! Отговори
Жена преди 2 години
Извода е такъв - приемаме само жените и децата! Първите като видят каква свобода имат много бързо ще се интегрират, децата пък ще могат да ходят на училища и да се образоват. И нашите *** даже като се измъкнат веднъж от махалата и поработят, не искат да се връщат там. Учение и приемане , това трябва!
52
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствено законите на шериата ще избавят Европа от *** идеологията и еднополовите бракове!
51
0
 
5
 
! Отговори
Карадагойвъ преди 2 години
Не мозе да бъде!!! Я *** висс .!.
50
7
 
2
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
Къде живееш ве га лош?Дай си адреса и телефона да ти обясня на място някои необясними за пилешкия ти мозък неща!
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остарайхише са яли попарата на турците и останалите чаалмосани! Виена е прекрасен град - един черрен няма! Опазили са си държавата! Браво!
48
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждате ли, че само мъже бягат от Афганистан? Тези мъже са млади. Те ще търсят да се задомят. Много от тях ще си намерят жени в България. Продават се на пазара колкото искат ще вземат. Носят долари. Тука за 800 лева се продава една булка при катунарите. Та за 350 долара ще си намерят жена от воле. Може и за по-малко щото те ще са повече от булките. Това са много млади мъже.Те носят болести като Лайшманиоза и други чревни болести, които се развиват при нов климат.Болести и липса на ваксинация.
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 60-те Афганистан е бил светска държава с монархия, хората са ходили с поли и без забрадки, жените са можели да гласуват, да се забавляват, да следват. После идва СССР, убива кралското семейство и започва да строи соц, а САЩ финансират муджахидините и талибаните. Останалото е история. Ако на американците им пукаше за светското щяха поне да признаят сирийски кюрдистан за независима държава, там жените имат повече права от всяка ислямска дyпкa и се бият наравно с мъжете.САЩ И РУСИЯ СЪСИПАХА БИ
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не е разбрал- не се е бавай с Русия и Китай. Санкции, газ, телефони 5G, ЛГБТ, SARS... чакай сега гости.
45
1
 
30
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
Ако нямат маски и ПСР тестове според разпоредбите на ЕС и СЗО би трябвало да ги глобят и върнат обратно извън Територията на Европейския съюз!)))
44
0
 
28
 
! Отговори
Решение преди 2 години
Има едно решение. Да се затворят границите за нелегални имигранти и готово.
43
0
 
24
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Други ще сеят наркотици. Трети ще сеят мак. Направо ще ги пишат фермери и ще получават помощи от ЕС като земеделци. След това ще започнат да ритат хората по стълбите в подлезите. После ще си купят камиони и ще мачкат наред по светофарите. По- заможните ще си купят дронове и ще минират всичко. Някои по- незаможни ще си купят булки от ромските махали. Ще станат български граждани и Радев като ги пита къде е родината им -майка ще лъжат на поразия.Като им се народят афганистанчета с бг паспорти.....
42
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в германия е същата ситуация...там има афганистанци,които са от 5-6 години,че и повече и въпреки това те са все още неинтегрирани...за тях има два пътя терорист или алкохолик изнасилвач...среден път няма.към европа се пращат най-радикалните елементи от афганистанското общество...
41
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги приемат сходни по култура и манталитет. Тия нямат работа из цивилизацията. Саудитска ,кувейт емиратите все богати държави ама не ги искат там уж са братя мюсюлмани, ние сме явно най тъпите
40
2
 
22
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Новата вълна по страшна и от Ковид!Европа умре!!!
39
5
 
8
 
! Отговори
Остриан преди 2 години
Дайте им време да организират трафика. Тогава се плашете.
38
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
когато тези афганистанци получат благинките на западния свят стават неузнаваеми...преди две години в слънчев бряг имахме норвежки туристи с афганистански произход,които след като се почерпили в някакво заведение,извадили ножовете и започнали да се колят...ходих на оглед на мястото беше страшно...всичко беше потънало в кръв.почти всички завършиха в бургаската болница.сега разбирам защо в мюсюлманския свят е напълно забранен алкохола.
37
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно,защо тези хора не се бият за страната си!?Май "родина" за тях е празна работа,а важен е единствено аллах!
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиката на ЕС - един срещу всички - това са резултатите като нямаш приятели.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакам сеира. Така беше и с ковида. Първите 5-6 месеца не ни засягаше вълната. Да видим коледните пазари тази година, дали ще има бежанци.
34
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези афганистанци когато ги интегерирате в България аз лично ще се прекръстя Асан. Не може да се вярва на слепи обещания. Тези хора доказаха, че не могат да се интегрират защото не искат да се интегрират. Те са с изкривена психика. Народопсихологията им е крайно различна от тази на българите. България не е богата страна. Няма как да изхраним неграмотните роми, та камо ли пси.хясалите афганистанци. Аз разбирам, че тези хора бягат от война и не съм безсърдечен човек. Но тези хора са непоправими.