Самолет се разби в сграда в Милано, сред загиналите има дете

Двигателят горял по време на падането
3 окт 2021 19:29, Анисия Иванова
8

Едномоторен самолет се разби в сграда в италианския град Милано. Загинали са всички на борда - шестима пътници и двучленен екипаж. Сред починалите има и дете. Машината е паднала върху двуетажна сграда недалеч от спирка на метрото.

Сградата е била в ремонт и в нея не е имало хора.

Самолетът Pilatus PC-12 е излетял от летище Линате в Милано, Северна Италия, за Олбия, Сардиния , и се е разбил няколко минути след излитането в Сан Донато Миланезе, градче югоизточно от столицата на Ломбардия, съобщава ANSV, която е започнала разследване.

Самолетът, който според свидетели е бил в пламъци още преди да се разбие. Пилотът, 30-годишен румънец, който има и германско гражданство, и седемте пътници, включително едно дете, загиват, съобщава миланският вестник „Кориере дела Сера“, цитиран от БГНЕС.

Една от жертвите е 65-годишна французойка, родена в Румъния, пише вестникът.

"Чух, че стъклата на прозореца ми дрънчат", разказва Джузепе, 26-годишен мъж, който живее близо до мястото на инцидента, пред италианската информационна агенция AGI. "Отворих прозореца и като по филмите видях да се издига голяма колона дим и се обадих за помощ.“

Офис сградата, в която се помещава и автобусен парк, се намира в близост до метростанция "Сан Донато", която свързва града с Милано. Кметът на Милано Бепе Сала и неговият колега от Сан Донато Андреа Чеки посетиха мястото на инцидента на границата между двете общини.

Pilatus PC-12 е турбовитлов самолет с един двигател, който може да се използва и като товарен самолет или за превоз на до девет пътници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Pilatus PC-12 е истински швейцарски маханизъм, но е бил в пламъци още преди да се разбие. Дали причината за аварията не се крие в личността на някой от пасажирите?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последните думи на пилота били "Нати чичовото да покараш"
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асане, шифьор си ти, а самолетите се управляват от пилоти с далеч повече мозъчен капацитет. Не случайно няма много пилоти за разлика от шофьори. Сигурно и в твоята махала е пълно с шофьори, но пилоти няма.
3
0
 
5
 
! Отговори
999 преди 2 години
Жалко за хората! Повреда в двигателя !
2
0
 
7
 
! Отговори
Италия преди 2 години
Самолетът е паднал в непосредствена близост до началната спирка на метрото. Всеки ден минават стотици хора. За късмет и сградата е била необитаема защото трябва да се реструктурира. Ако беше работен ден.... Щеше да е още по-голяма трагедия.
1
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кой е шифьора на самолета