ЕС започва тотална икономическа война срещу Русия

Москва има план за действие
Обновена: 1 мар 2022 13:57 | 1 мар 2022 13:05, Нели Христова
124
ЕС започва тотална икономическа война срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз ще разгърне тотална икономическа война срещу Русия. Това заяви министърът на финансите на Франция Бруно льо Мер.

"Ще разгърнем тотална икономическа и финансова война срещу Русия", заяви министърът. "Руският народ ще понесе последствията".

Санкциите, които Европейският съюз налага срещу Русия, ще унищожат нейната икономика, заяви още министърът.

"САЩ и Европа заедно формират най-мощния икономически блок на планетата", каза той. "Ще предизвикаме срив на руската икономика."

След началото на инвазията в Украйна западните държави обявиха нови организационни мерки срещу Москва. ЕС реши да забрани операциите, свързани с управлението на резервите и активите на Руската централна банка. Освен това мерките на ЕС са насочени към няколко големи финансови институции, включително Сбербанк и ВТБ. За някои държавни дружества е трудно да набират капитал от чужбина. Германия спря процеса на сертифициране на газопровода "Северен поток-2".

ЕС също така забрани на всички руски самолети да кацат, излитат или летят над територията на държавите от ЕС, а на своите компании - да доставят самолети или части, използвани в тях, на Русия.

Москва заяви, че предварително е подготвила план за действие в случай на нова вълна от решения за санкции. Властите подчертаха, че ще окажат необходимата подкрепа на предприятията, засегнати от ограниченията, за да осигурят гладкото функциониране на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и във източна европа има хиляди агенти,*** и работещи за путин...спрете ги,ако не ги спрете сте съучастници...медии,сайтове...спрете ги,търсете им отговорност...или сте съучастници и скоро Света ни ще ви изправи до тях на подсъдимата...препрочетете Историята...там има примери за самозабравили се като вас!!!Бойкот на газа и нефта от русия...намерете решения...има...зависимите ни убеждават,че няма!!!
99
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
тотален бойкот на енерго от русия...банката на газпром защо е толерирана лицемерно...защо продължавате да финансирате армията на путин.-..Народите на ЕС ще платим цената...от вас се очаква да сте Справедливи...убиват деца и мирни за бога...и го финансирате през газпром?,хората не са слепи...хората няма да ви го позволят!!!съучастници сте на путин ес политици!!!незабавно спрете да му плащате зависими!!!бойкот на газа и нефта!!!веднага!!!Народите ни ще платят...бойкот...тотален...и съд за убиеца!
98
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво?! Тепърва Западът ще яде дървото! Дебелите европейски з....ци скоро ще видят какво е дневна дажба! Може да има нефт и газ, но няма да има зърно за хляб! Няма откъде де дойде, защото тези, които го имат няма да го продават- Русия Канада, Украйна! Анадъмо?!
97
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският Хитлер трябва да бъде смазан.
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме нов Хитлер в Русия, който трябва да бъде спрян.
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският народ е виновен за избирането на Путин, както германският народ е виновен за избирането на Хитлер.
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бруно е заразен със синдрома на Наполеон. Ще свършиш като него, Бруно.
93
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна -пушечното месо на НАТО и САЩ срещу Русия. Европейския съюз е най-виновен защото изигра ролята на примамка.
92
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът обявява война на Изтока. Е, всеки ще използва това, което има. Едни имат пари, други имат ядрени ракети.
91
2
 
9
 
! Отговори
Каубой преди 2 години
Като си мерят двама патлаците, не си завирай *** между тях.
90
2
 
17
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
до последният умрял от глад и мизерия европеец!
89
8
 
6
 
! Отговори
идея преди 2 години
Време е в Източна Европа да се започне изучаване на мандарин, за да сме готови да разговаряме с новите съседи след няколко години.
88
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много проруски анализатори тук гледам. Че.ки-джии имам предвид.
87
7
 
17
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Апропо Китай вече има най - мощния ВМФ. Смятайте. Къде са тръгнали каубоите с техните ръждиви самолетоносачи , своего рода подвижни мишени за Цирконите и прочее. Русия и Китай заложиха на нешо много умно и хитро. Както една скапана Джавелиниа праша на кино танк струващ милиони барабар с екипажа така и една ракетка и сбогом USS RUSEVELT. Хора четете политология военна история и военно дело. И не само. Просвещавайте се за да не ви правят на майнуни и манипулират.
86
9
 
23
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Защото няма топки да започне истинска война. Защото добре знаят военната доктрина на Русия че ще нанася ядрени удари дори при конвенционален сблъсък. Айде джендерчета пробвайте се!!! Това не са ви миризливите пещерняци и пущиняци от Ирак и Афганистан. То и с тях не можахте да се оправите даже. За нишо не ставате а искате да командвате света. Тоя филм свърши вече. Осъзнайте го. Крайно време е. Русия опита с моркова, сега ще играе сопата. А тя е мнооого дебела. Ще видите. Слава на Китай.
85
3
 
3
 
! Отговори
Русия преди 2 години
До 76. Бричед Лукойл е американски. Тъй чи ни са фпрягай. Нал ней кат Амеро Тецове те и Кремиковци.
84
3
 
6
 
! Отговори
До Киев преди 2 години
Ако не е ЕПК, не го взимам. Видяхме го 21 етажното ЕПК след като го нацели директно ракетата, не помръдна! След година/две ще пуснат за продажба в него хубав и просторен тризонет, обединен от 9 апартамента.А и в ЕПК-то освен тежка картечница може да монтираш и гаубица без проблемо.
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80 годишната борба,за надмощие продължава и днес!
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
живеели добре, ама сега без африканските колонии кво ще правят ????
81
2
 
13
 
! Отговори
хе хе преди 2 години
Дън Сяо Пин е казал също така Няма значение какъв е цвета на котката, важното е да лови мишки"А стария воденичарски котарак САЩ вече е неспособен, та избора на Китай е предопределен понастоящем...