Русия връща телата на убити в "Азовстал" украинци

Украйна се опитва да освободи износа на зърно
7 юни 2022 21:00, Йоана Цонева
22

Руските власти опитват да наложат пълен контрол над най-големия украински източен регион в Донбас - Северодонецк. Съобщава се за улични боеве между войски на двете страни.

Президентът Володимир Зеленски отбеляза, че в индустриалния град има повече руски военни, отколкото украински, но подчерта, че украинските сили не предават позициите си, предаде Bulgaria ON AIR.

"Руската армия се опитва да задейства допълнителни сили в Донбас, но той стои здраво. Правим всичко за отбраната на Запорожка област, а също и на Николаевска. Благодарен съм на всеки, който удържа на силния натиск и защитава нашата държава", заяви Зеленски.

Според него Русия се опитва да превзема югоизточния град Запорожие, в който живеят около 700 000 души. Целта е Москва да достигне до Централна Украйна. Киев обвини руските сили, че са извършили атаки срещу цивилни.

Вчера, по информация на украинските власти, двама души са убити от руски ракети в Донецка и Луганска област. От Руската федерация отричат тези твърдения.

От Генералния щаб на Украйна пък съобщиха, че техни хеликоптери са поразили струпвания на вражески сили в Херсон, а самолети са атакували складове за боеприпаси в Николаевска област.

Междувременно стана ясно, че руските сили връщат на Украйна телата на някои от бойците, защитавали стоманодобивния завод "Азовстал", преди да бъде окупиран от Москва.

Зеленски съобщи още, че страната му води преговори с редица държави и ООН за разблокирането на украинските пристанища и за безпрепятствен износ на зърно от страната.

Именно създалата се световната криза с храните стана и причина за скандал.

Руският постоянен представител в ООН Василий Небензя напусна заседание на Съвета за сигурност, след като председателят на Европейския Съвет Шарл Мишел обвини Русия за тежката ситуация. Небензя определи твърденията му като лъжа и допълни, че са абсолютно неверни и обвиненията в сексуално насилие от страна на руски войници в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
кой преди 1 година
Вчера във войната са убити 2 души. А у нас - 4 души умряха при катастрофи...
15
1
 
7
 
! Отговори
BUCK FIDEN преди 1 година
зеленото еврейско човече ходи като цветарка да проси помощ, а добрите западняци му подхвърлят щедри обещания.
14
2
 
9
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Руснаците водят джентълменска война. За жалост Украйна и запада отказват да признаят това и правят мизерии и престъпления.
13
1
 
12
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Зеленски=лъжа,манипулиране, фантасмагории... И вие всеки ден ни пускате този Зеленски
12
0
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Същата както и американците в Ирак, Сирия... нали?))
11
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1.Ква работа има Русия в Украйна?2.как ще изплати цената на толкова жертви?
10
1
 
23
 
! Отговори
Наум Рафаел преди 1 година
този се е родил Владимир, 40 години е бил Владимир, изборната си кампания направи като Владимир и сега бил Володимиршизофрения някаква
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укро Товар 200 поехал. Както се и очакваше. И ще продължава. В неограничено количество...
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленяка ще смогне ли да копае дупки?
7
2
 
27
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
За това че изпраща необучени момчета хванати от улицата на 1-ва линия, а целият му команден състав (включително и командирите на батальон) ръководи бойните действия от Лвов... по телефона. Те за това трябва да плаща. Семействата на тези момчета не заслужават ли нещо в замяна за живота на децата си или според теб е ОК да гният по полетата само защото видиш ли Русия ги нападнала?
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жените, на убитите войници, протестират, че не им се дават телата. Защото Зеленски, трябва да им плаща обезщетение. Така е по-изгодно, няма тела, няма пари.
5
30
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
И за какво трябва да си плаща Зеленски?Какво трябва да направи? Да остави Уктайна доброволно в ръцете на путин? Да стане част от русия? Какво трябва да направи Зеленски, руски тррроле?Да запопне да се моли на руснаците? Както вие сте свикнали да правите?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грешка!
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Зелю му се дорева сега. Ще трябва да плаща. Не случайно статистиката им за загубите е толкова ниска. Просто не си прибират загиналите войници от фронта. Няма тяло, значи няма и пари за семейството.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кой беше тоя и защо трябва да ни интересува?
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленския щял да се бие с Русия до последния жив украинец,еми тогава Володя да пуща ядрените ракети..