Украйна порази руски склад за ракети и боеприпаси

Той се намирал на територията на окупираната Нова Каховка
12 юли 2022 11:37, Йоана Цонева
106
Украйна порази руски склад за ракети и боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Украинската армия е поразила тази нощ склад за боеприпаси на руснаците в окупираната Нова Каховка в Херсонска област, съобщи „Суспилне“.

На кадрите в публикуваното видео се виждат масирани вторични експлозии след попадението на украинска ракета в склада. Труха твърди, че в складовете са съхранявани ракети за мобилни ракетни системи на руската армия.

РИА потвърждава за ударите с акцент, че при украинската атака са засегнати жилищни сгради и склад за хуманитарни помощи в района на местната ВЕЦ. Самата електроцентрала не е пострадала.


Въоръжените сили на Украйна нанесоха удар по окупирания от Русия Нова Каховка, съобщи съветникът на ръководителя на лоялната към Киев Херсонска областна администрация Сергей Хлан. Повечето украински медии цитират говорителя на Одеската областна администрация Сергей Братчук, който твърди, че по време на атаката са унищожени складове с боеприпаси.

Още по темата
Първата експлозия, според потребители на социалните мрежи в района, е усетена в 22:28 в понеделник, когато е обявена и въздушна тревога. В 22.54 мястото на взривовете е идентифицирано като склад за боеприпаси.

Руските ТАСС и РИА Новости от своя страна казват, че взривовете са станали в склад за селитра. До този момент в нито един източник на открита информация не могат да бъдат открити данни, че в Нова Каховка някога е имало складове със селитра. Градът попадна в руска окупация още в първия ден на необявената война на 24 февруари.

През последните няколко денонощия Нова Каховка е подложена на интензивен ракетен обстрел от руска страна, а украински и западни анализатори считат, че пътят към освобождаване на южните територии на Украйна минава през установяване на контрол над града. Въпреки нестихващите атаки на руската армия срещу цивилни обекти в Украйна РИА Новости описва как ВСУ са ударили централния площад на Нова Каховка на 8 юли, без да се съобразят, че това е Ден на любовта, семейството и верността.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 81 "Ееее, разгеле, един път и укритата да уцелят нещо различно от цивилни." Е как така бе, другарю, шефовете ти казаха, че това било "селитра". Да не казваш, че лъжат?
77
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееее, разгеле, един път и укритата да уцелят нещо различно от цивилни. Хахаха. Време им беше, за шест месеца война, да вземат да унищожат един склад. Сега ще има да се хвалят още шест месеца, докато отстъпват. Хахахах.
76
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 78 "Да, вие винаги имате факти и доказателства, но, кой знае защо, те винаги са секретни." Няма нищо секретно в склад който гърми един час. Това не е "селитра" :))))
75
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умират украинци, руснаци, местно украинско население, славяни и пращането на оръжия за Украйна,продължава тази агония и трагедия, Путин каза, че това не е война и война още не са започнали, но явно някой иска да провокира руснаците и да създаде война в Европа и не е задължително това да са противник на Русия. Всички страдат от санкциите и тази война, ами хайде,започвайте истинска война,да видим после как ще ревете и изчезвате, тук пишат хора, нямащи си понятие от физика и оръжия и са много смел
74
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 75. Да, вие винаги имате факти и доказателства, но, кой знае защо, те винаги са секретни.
73
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък путлериста прази цялата укрия.
72
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ква селитра бе!? Спред специалисти , в Ливан беше миниядрена бомба и експеримент , от който загинаха много хора, предполагам , че е било умишлено.
71
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** *** са винаги на принципа "една жена каза". Никога факти, никога нещо конкретно - само съчинения и приказки от 1001 нощ.
70
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 69. Много си наблюдателен, няма що. Аз, обаче съм го чувал и от хора, които ги няма на клиповете.
69
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЧугунолеярВеднага след потапянето(потъването) на кораба, потъна и друг военен и противников на Русия кораб , но явно ти само манипулативни медии четеш!
68
5
 
22
 
! Отговори
ква селитра бе!? преди 1 година
Каква амониева селитра бее, хахаха. Помните ли експлозията в Ливан на пристанището? Ето това е амониева селитра - гърми веднъж с огромен взрив и това е. А тук - фойерверки сума ти време. Ех, рашисти, рашисти...и закърнелите си мозъци не успявате да използвате по предназначение.
67
22
 
7
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Психо-патите на Зеленски, укронацистите са обстреляли не склад за боеприпаси в Новая Каховка, а склад с хуманитарна помощ, унищожени са 35 тона храни, загинали са невинни граждани. И престанете с тази отвратителна украинско-нацистка пропаганда. Нормалните хора вече не вярват нито на БНТ, да не говорим за продажните btv и Нова.
66
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50. Приятелю, много след появяването на руските бани в Европа са ходели миризливи и въшлясали. Не са се къпели изобщо, включително и аристокрацията. Колкото до злото в Русия, не си ти човекът, който ще ме учи. Учих 6 години там и, освен добро, друго не съм видял. Това бяха едни от най-хубавите години в живота ми.
65
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 65 - кои са тия местни - Симонян и актьорите от руската тв ли? Защото на много клипове се виждат едни и същи хора, прегръщащи рашистите и плюещи по украинците, снимани и излъчвани по руските тв, които обаче ги представят за различни жители на различни градове.
64
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само така! дано да се увеличи многократно ликвидирането на такива руски складове със селитра!
63
5
 
13
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
До шок руски --- И амониевата селитра гърми при запалване и нагряване до определена температура. Да не се забравя, че основен компонент за димен и бездимен барут. <<<< "Наши опять обосрались". Той и паравоза "Мацква", който беше проектиран като "недосегаем за вражески ракети и торпеда" даде фира много бързо, но и бързо го забравиха и отписаха. Та така и със склада за селитра и 50-те бензиновоза наоколо. Голем тааашшак са рашистите.
62
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом взривяват амониева силитра, означава, че това са складове с торове, а не с оръжия.
61
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Запада са окупатори, а местните хора ги посрещат като освободители. Кой има повече право на мнение?
60
8
 
19
 
! Отговори
шок руски преди 1 година
Огромен склад за бомби, наричани от руските -амониева селитра :)))))
59
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цивилни обекти, в които са се настанили военни и стрелят от там, вече не са цивилни. А руснаците се съобразяват и то даже прекалено. В противен случай отдавна да са прегазили цяла Украйна.