Украйна порази руски склад за ракети и боеприпаси

Той се намирал на територията на окупираната Нова Каховка
12 юли 2022 11:37, Йоана Цонева
106
Украйна порази руски склад за ракети и боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Украинската армия е поразила тази нощ склад за боеприпаси на руснаците в окупираната Нова Каховка в Херсонска област, съобщи „Суспилне“.

На кадрите в публикуваното видео се виждат масирани вторични експлозии след попадението на украинска ракета в склада. Труха твърди, че в складовете са съхранявани ракети за мобилни ракетни системи на руската армия.

РИА потвърждава за ударите с акцент, че при украинската атака са засегнати жилищни сгради и склад за хуманитарни помощи в района на местната ВЕЦ. Самата електроцентрала не е пострадала.


Въоръжените сили на Украйна нанесоха удар по окупирания от Русия Нова Каховка, съобщи съветникът на ръководителя на лоялната към Киев Херсонска областна администрация Сергей Хлан. Повечето украински медии цитират говорителя на Одеската областна администрация Сергей Братчук, който твърди, че по време на атаката са унищожени складове с боеприпаси.

Още по темата
Първата експлозия, според потребители на социалните мрежи в района, е усетена в 22:28 в понеделник, когато е обявена и въздушна тревога. В 22.54 мястото на взривовете е идентифицирано като склад за боеприпаси.

Руските ТАСС и РИА Новости от своя страна казват, че взривовете са станали в склад за селитра. До този момент в нито един източник на открита информация не могат да бъдат открити данни, че в Нова Каховка някога е имало складове със селитра. Градът попадна в руска окупация още в първия ден на необявената война на 24 февруари.

През последните няколко денонощия Нова Каховка е подложена на интензивен ракетен обстрел от руска страна, а украински и западни анализатори считат, че пътят към освобождаване на южните територии на Украйна минава през установяване на контрол над града. Въпреки нестихващите атаки на руската армия срещу цивилни обекти в Украйна РИА Новости описва как ВСУ са ударили централния площад на Нова Каховка на 8 юли, без да се съобразят, че това е Ден на любовта, семейството и верността.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт - да, стар си и си фейк, ама какво да те правим, търпим те...
57
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Д бе " поразили"!-:) Тия Румънски просяци на оръжие,говорящи Укрита,още ли се правят на войници?
56
13
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Старо и фейк...
55
3
 
18
 
! Отговори
Samo minavam, преди 1 година
И по лошо има, да гръмнат склада със самогона, за алкашите.
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Призив до НАТО - с рашистанския си мозък само това успя да измислиш.
53
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом се е стигнало до военен конфликт още 2014 старото поколение не може да остане. Украинската говорителка призова народа да се изтегли значи готвят атака. Първо целят складовете но после ще трябва да тръгне пехота но тука вече американските ракети са важни но не достатъчни. Украинската пехота да се бие и да става пушечно месо за интересите на САЩ не зная. Не виждат ли истината. Те се имат за освободители. Но дали е така в очите на хората....
52
2
 
2
 
! Отговори
Zeitgeist преди 1 година
Градът попадa в руска окупация на 24.02., но пък има ракетни обстрели и от двете страни на конфликта. Добре, че читателите са ви плод на любовта между брат и сестра.
51
6
 
16
 
! Отговори
Абе ... преди 1 година
верно ли, че руските генерали не смеят да покажат на Джуджака експлозиите в "складовете за селитра"? :)))))))
50
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв жилищен блок ви гони бе, рашисти. Жилищен блок, ако го уцелиш, се вдига много прах и евентуално става пожар. Тук 1 час фойерверки като за нова година - "цивилните" ли гърмят или боеприпасите в депото, а?! Правилно са казали за такива като вас - "не народ а...." (вие сте многоточието)
49
15
 
7
 
! Отговори
Призив до НАТО преди 1 година
хайде натовци, нападнете Русия, че да почне 3-тата световна и ядрена война - така ще изчезне Човекът-т.е. циреят на Земята и след около 100-150 000 години може би ще се възроди нов, по-добър разумен живот !!!!!!!!!!!!!
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 45 верно ли бе,отрано си да дрогирал,хахаа
47
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
В УКРАЙНА НАИСТИНА ВОЙНАТА Е ИСТИНСКА ТРЕПЯТ СЕ ЯКО И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ И КОЛКОТО И ДА ЛЪЖАТ И ДВЕТЕ СТРАНИ ИМА ЖЕРТВИ И ТЕ НЕ СА НИКАК МАЛКО И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ!
46
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само руските *** може да наричат Украйна терористична държава. Ето какво пише за русия идолът на путин - Илин: "Русия е най-отвратителната, до повръщане гадна страна в цялата световна история. С метода на селекцията там са отгледани чудовищни морални ***, за които самото понятие за Добро и Зло е обърнато наопаки. През цялата си история тази нация се въргаля в помията и при това иска да потопи в нея целия свят..."
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
склад със селитра, незагасена цигара ...
44
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е лъжа! В Нова Каховка е ударен жилищен квартал. Всеки може да се убеди с очите си - по руските телевизии и в Интернет непрекъснато излъчват места от разрушените жилищни блокове. Изпод развалините вядят трупове и ранени. Украинците отмъщават на гражданското населени, което смятат че е проруско и затова е останало там. Хората в тази област масово искат руски паспорти.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
долен народ сме, пишещите тук също - това да се радваш на чуждото нещастие - било украинско или руско и да ти доставя радост - е това вече е пълен садизъм...но за това българско злобеене и злорадство са писали всички пътешественици по нашите земи още от 1850 година насам
42
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С един залп Украинците избиха повече цивилни отколкото Русия от март месец насам. Дори ООН излезна с обръщение че осъжда действията им.Още 2-3 такива случая и Украйна от жертва ще стане терористична държава.
41
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дни ще има голямо връщане на територии, а Путин само ще седи и ще гледа. Какво ли му е, да харчи 20 години за армия, която се оказва че е доста прехвалена.
40
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да, и за това са загинали 6 деца - щото укрите били стреляли по "военни обекти"
39
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най вероятно чиста лъжа, поредната в бг медиите. Проблема им е че лъжейки, както и укр армията затъват все повече и повече в лайн@@@ и изход няма, взеха и да глътват по малко. Наздраве