Украйна порази руски склад за ракети и боеприпаси

Той се намирал на територията на окупираната Нова Каховка
12 юли 2022 11:37, Йоана Цонева
106
Украйна порази руски склад за ракети и боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Украинската армия е поразила тази нощ склад за боеприпаси на руснаците в окупираната Нова Каховка в Херсонска област, съобщи „Суспилне“.

На кадрите в публикуваното видео се виждат масирани вторични експлозии след попадението на украинска ракета в склада. Труха твърди, че в складовете са съхранявани ракети за мобилни ракетни системи на руската армия.

РИА потвърждава за ударите с акцент, че при украинската атака са засегнати жилищни сгради и склад за хуманитарни помощи в района на местната ВЕЦ. Самата електроцентрала не е пострадала.


Въоръжените сили на Украйна нанесоха удар по окупирания от Русия Нова Каховка, съобщи съветникът на ръководителя на лоялната към Киев Херсонска областна администрация Сергей Хлан. Повечето украински медии цитират говорителя на Одеската областна администрация Сергей Братчук, който твърди, че по време на атаката са унищожени складове с боеприпаси.

Още по темата
Първата експлозия, според потребители на социалните мрежи в района, е усетена в 22:28 в понеделник, когато е обявена и въздушна тревога. В 22.54 мястото на взривовете е идентифицирано като склад за боеприпаси.

Руските ТАСС и РИА Новости от своя страна казват, че взривовете са станали в склад за селитра. До този момент в нито един източник на открита информация не могат да бъдат открити данни, че в Нова Каховка някога е имало складове със селитра. Градът попадна в руска окупация още в първия ден на необявената война на 24 февруари.

През последните няколко денонощия Нова Каховка е подложена на интензивен ракетен обстрел от руска страна, а украински и западни анализатори считат, че пътят към освобождаване на южните територии на Украйна минава през установяване на контрол над града. Въпреки нестихващите атаки на руската армия срещу цивилни обекти в Украйна РИА Новости описва как ВСУ са ударили централния площад на Нова Каховка на 8 юли, без да се съобразят, че това е Ден на любовта, семейството и верността.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поздрав за рашките и как едно американско оръжие от 90-те ги прави да не верват
37
7
 
13
 
! Отговори
do 29 преди 1 година
САЩ още не са се намесили...
36
7
 
13
 
! Отговори
Цената на лъжите (c) преди 1 година
Ама руските *** колко ги е яд само.. "голяма работа", "не е склад", "нищо не са обстрелвали". А мълчат като на...ни за това, че ръководството на Алмаз (производителят на С300/400) го уволняват, защото за завишавали изкуствено параметрите на системите и сега тези прехвалени тенекии не могат да прихванат нищо, което HIMARS-ите изстрелват. Затова и по няколко склада стават на ефектно светлинно шоу всяка нощ.
35
4
 
3
 
! Отговори
хаха преди 1 година
До Германец ... А пък аз със липсата на газ!
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Химарс прави БРРРРРРРР
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече вместо ГРУЗ 200, наричат камионите на рашистанците ГРУЗ ZOO.
32
6
 
18
 
! Отговори
Германец преди 1 година
С такива новини обичам да си пия кафенцето сутрин :)
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма работа!Всичките ракети на руснаците и снаряди унищожени от Укрите. Киев ликува. До месец ще превземат Москва.
30
5
 
14
 
! Отговори
2 химарса.. преди 1 година
2 химарса създадоха доста проблеми на рашляците. Вече в употреба влизат и шведските оръдия , Украйна чака и още химарси. Руснаците сами се усетиха ,че за друго не ги бива и вече разчитат само на баражи.
29
5
 
13
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Само бой по руските кyхи кpaтуни!
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 29 - украинците, като получават оръжия и боеприпаси от западните държави - това само на рашистанците не им е ясно. Не им се иска да загубят от някакви си там украинци - трябва задължително да е война със Запада, че като загубят да кажат - неравностойна е - ние сами, пък те много. Комплексарска работа... Цялата им федерация е изградена на такива фалшиви основи...
27
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахъм, склад за селитра, да. Многокалибрена селитра...
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27 "Рашистите стават толкова жалки вече с опитите си за пропаганда, че сами се закопават с нелогичните си глупости." Аз не се сещам кога не са били жалки с тяхната пропаганда. Понякога само замествам "жалки" с "цинични", но то е по същество същото. :)))))
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последно кой се бие срещу руснаците - Украйна или САЩ?
24
7
 
10
 
! Отговори
КО НЕ преди 1 година
ПО ПЕРВИЙ КАНАЛ НЯМА ТАКИВА НОВИНИ БЕ! ЛЪЖА Е! ТАМ САМО РУСНАЦИТЕ БИЯТ!
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе "цивилното население" да не е яло барут, че гърми после няколко часа след удар? Рашистите стават толкова жалки вече с опитите си за пропаганда, че сами се закопават с нелогичните си глупости.
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АРМИЯТА НА УКРАЙНА СЕ ФИНАНСИРА ОТ ЗАПАДА И ДЖУДЖЕТО СЕ ЗАДЪХВА ВЕЧЕ СС ЛОГИСТИКАТА, ОЧАКВА СЕ СЪБИРАНЕ НА 1 МЛН АРМИЯ, А ДЖУДЖИ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ОТГОВОРИ.
21
2
 
12
 
! Отговори
ГРУЗ 200 преди 1 година
Такива фойерверки не е имало и над Москва по Нова година. :))))
20
2
 
6
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Тази Новая Каховка как така, подложена на ракетни удари от Руснаците, пък укрите тоже я обгрижвали с някакви ракети. Айде уточнете, ползвайте каквито искате източници, но повече няма да влизам в Днес
19
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Зеля, живота под земата, не му се отразява добре!