Запорожката АЕЦ заработи отново

Това съобщи ядрената агенция "Енергоатом"
26 авг 2022 15:58, Йоана Цонева
25
Запорожката АЕЦ заработи отново
Снимка: БГНЕС

След притоснително прекъсване, окупираната атомна електроцентрала "Запорожие" заработи отново, предаде националният оператор.

"Днес, 26 август 2022 г., в 14:04 ч. (1104 ч. по Гринуич) един сот енергоблоковете..., който беше спрян вчера, беше свързан към електропреносната мрежа", съобщи в Telegram ядрената агенция "Енергоатом".

 "Няма забележки относно функционирането на оборудването и системите за безопасност."

"Професионалистите от ядрената енергетика на Запорожската АЕЦ са истински герои! Те неуморно и здраво държат на раменете си ядрената и радиационната безопасност на Украйна и цяла Европа и работят самоотвержено, за да може родната им страна да има животворно електричество", заявиха още от агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
1
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Да пази Господ Бог от "братска Дружба" от "Големия Брат" .Яли сме му попарата!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
)Не може да бъде ?
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мдаа... То и нашата в Козлодуй е строена по ония времена...
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неам идея каква спец операция водят Руснаците но за да спечелиш война на дадена територия първо се унищожават енергоизточниците. След това водоисточниците а накрая ги оставяш и без храна. Блокираш входните и изходните магистрали и са ***. Наркомана досега щеше да е развял белият барияк и да сее предал. Изглежда че Руснаците нямат намерение да ги побеждават а просто да си играят като котка с мишка.
19
2
 
18
 
! Отговори
noFreeman преди 1 година
Тя никога не е спирала и не е окопирана а е руска вече... дядото работи там, всяка седмица жената се чува с него... от 1-ви септември двойна заплата ще дават руснаците... тука едни лъжи се носят, пълен смях... нищо не е спирало в Украйна и до ден днешен си има интернет...
18
3
 
16
 
! Отговори
Брад Пит преди 1 година
Пак някакви мокри укропски сънища... АЕЦ Запорожие е под ръководството на РОСАТОМ от няколко месеца. Стига сте си приписвали чужди заслуги, че се изтърка плочата вече.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мдаа ... начи гринч каза, че ще скъсат с всичко руско?! значи ще трябва да се откажат и от запорожката аец..
16
4
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Централата им е построена на украинците през "мракобесните" времена СССР. Поредния подарък на руснаците за който сега укрите им се отблагодаряват. Направи добро, за да видиш зло. Но все едно-вече няма да попадне отново в нечистоплътни украински ръчички. Затова и ея бомбят-най-голямата централа на Европа, руснаците си я върнаха. Значи като няма да е моя, няма и да е твоя. Затова искат да я унищожат. Много апетитна хапка беше за Европата.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе мисирkи, тя не е спирала да работи! Стига копи пействате някакви украински фейкове!
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази централа е замислена, проектирана и построена от руснаците. В тях са чертежите. Ха, познайте сега, ако те искаха да я взривят нямаше ли да успеят от раз? И ако някой може да овладее положението, укрите ли ще могат? Питам, защото Зеленски без грам да се изчерви, каза: Нашите хора овладяха положението. И как стана това, бе мамин сладък като в момента цялата територия наоколо се охранява от руснаци? Вие я бомбите от разстояние само.
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едните пазят централата и цяла Европа, правят ремонти ако трябва. А другите бомбят АЕЦ и лъжат като Киро, пък европейските "лидери" се правят, че им вярват. Само че аз не съм "лидер" и ако стане нещо с АЕЦ ще гледам да трупясам поне един нашенски атлантик, а ако мога и повече. Да знам, че не съм си заминал като овца.
12
3
 
6
 
! Отговори
. преди 1 година
Докато не я взривят,май няма да си седнете на *** ***?
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко става нали путин бил я гръмнал ,ЕС гестапо и малкото зелено човече са лъгали
10
3
 
19
 
! Отговори
Авицена преди 1 година
Русия ще победи! Ние сме с Путин
9
21
 
3
 
! Отговори
Немедленно преди 1 година
Вон все путлеристкие *** !
8
1
 
30
 
! Отговори
Кан кан преди 1 година
Ако журналистиката беше обективна, тук трябваше да представите и версията на другата страна за това, какво се е случило. Когато напишете само мнението на едната страна(Украйна) внушавате, че едва ли не Русия, не оспорва това което е написано и няма друга версия. Т.е. манипулирате читателя, представяйки едностранчиво фактическата обстановка. Благодаря за професионализма, които отстоявате неуморно!
7
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилното изречение е:Докато Зеления наркоман мята бомби по собствената си атомна централа, "...професионалистите от ядрената енергетика на Запорожската АЕЦ са истински герои! Те неуморно и здраво държат на раменете си ядрената и радиационната безопасност на Украйна и цяла Европа и работят самоотвержено, за да може родната им страна да има животворно електричество".
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
един сот енергоблоковете, заспала Гана
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Притоснявам" се и аз. Авторке, четеш ли си статията след като я напишеш?
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците я поправиха. Те са я строили, разбира се и знаят как. Укрите могат само да рушат, както се видя от последните месеци. Всичко в укрия е построено от Рашките, освен, може би няколко блока в краен квартал и от укрите. Нямат един пирон забит тия. А последно американците им строиха биолаборатории.