Германската полиция се обиди: Не сме "екстра" на Грета Тунберг

Отрече екоактивистката да е инсценирала ареста си
19 яну 2023 19:32, Нели Христова
60
Германската полиция се обиди: Не сме "екстра" на Грета Тунберг
Снимка: БГНЕС

Германската полиция отрече нейните служители да са била "екстри за Грета Тунберг" след като се появи клип, който намекваше, че е инсценирала задържането си по време на протест в Люцерат.

Видеото, на което Тунберг е отвеждана от полицията, събра милиони гледания.

Още по темата

"Никога не бихме си позволили да направим такива записи", каза говорител на местната полиция пред BBC, отричайки обвиненията, че задържането на активистката е фалшиво.

Но е важно полицията да даде възможност за отразяване на събитията и да гарантира защитата на журналистите, добавиха те.

Въпросното видео показва Тумберг и двама полицаи, които я държат от двете й страни.

Междувременно могат да се видят няколко фотографи, които правят снимки и се движат около нея, докато тя се усмихва. Няколко други полицаи, които също стоят наблизо, изглежда чакат с нея, преди да я отведат.

Потребителите онлайн решиха, че това е организирана снимка.

Министерството на вътрешните работи на западната провинция Северен Рейн-Вестфалия обаче каза пред BBC, че полицаите и Тунберг са чакали по логистични причини.

"Те трябваше да изчакат няколко минути, преди да успеят да я доведат до определена полицейска кола", каза говорителят и добави, че "цялата ситуация е използвана от хора с политически мотиви и истинската причина е изцяло практична и светска".

Кристиан Вернике, журналист от германското издание Süddeutsche Zeitung, който бил там по това време, каза, че полицейските служители са "решавали как да продължат с проверката на самоличността и чакали да отведат Грета до полицейската кола".

"Моето впечатление беше, че имаше объркване. Грета не беше първият протестиращ, който беше отведен", добави  Вернике. "Виждал съм различни реакции на видеото. Някои казват, че кадрите изглеждат така, сякаш полицията я настройва, за да я унижи, а други казват, че всичко е част от някаква пропаганда. Хората интерпретират и използват тези кадри за свои собствени мотиви."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що лъжете бе - Грета ви е началник!
40
1
 
6
 
! Отговори
малката пикла преди 1 година
иска да я доминират едри германски полицаи, в швеция само гейчета станаха....
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"екстра" в случая значи статисти. Хубаво е да знаем от какъв език превеждаме и какво значат думичките.
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41Мдаа такива като теб са много...затова Бг е на това дередже а и светът...мислят повече за собствения си гъ...з. Смяташ че всичко около теб като са зле ти ще си добре....значи ако държавата затъва на теб всичко ще ти е ОК....
37
0
 
4
 
! Отговори
ДО 41 преди 1 година
Човече , няма как да поставиш *стабилен* Доход преди Образование и Здравеопазване - Този Ред идва от Семейство и Държава.
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много важно дали е фейк или не... На мен ми важно стандарта ми на живот да се покачва. Да имам стабилен доход, образование, здравеопазване (дано не ми се налага), социален статус, спокойствие. Добра работна среда, а не експлоатация. Сигурност, за да изляза с децата и жената и да знам, че няма някой да им посегне. Сигурност, образование, здравеопазване, стабилен доход.
35
2
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Германската Полиция се изложи пред Хората - Има снимки от Летище Франкфурт и Обратно , Грета е със Полицейски Ескорт с Лимузини ???
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите дами от НАТО, сащ и еврогейския съюз са ми много интересни. Ако другото мнение не съвпада с техните извратени и сбъркани мисления те изкарват копейкаджия. А не разбраха, че са една шепа хора и мнозинството на България е против НАТО и ЕС там ни вкараха насила без да ни питат.
33
1
 
12
 
! Отговори
Вместо преди 1 година
да се обясняват трябваше да направят медицинска експертиза... девойта е тежки психични проблеми. За кратко някой младеж я ощастливи и се беше кротнала, но явно не издържа завалията. Виж ако това се беше случило при нас, детето щеше да поеме нвкоя клинична пътека с предварителна кека настройка при задържане...ами *** ...
32
1
 
11
 
! Отговори
Варналиев преди 1 година
Туй, хамавото не си намери едно чесало, че да не се занимава с глупости!
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В много професии има технически-технологичен престой поради вид цикли без завършека на които не може да се продължи основния производствен цикъл,както и от лошо климатично време,като по нейното пребиваване на тоз терен за протести от честите климатичните смени,промени,че терена от естествени промени,не изкуствени бил хлъзгав,лепкав що дебел слой глина от което много полицаи по нападали в стремежа си да разделят затъналите протестиращи от точно тоя протест където била и Г.Тумберг тъй,че подспрели
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голем г***з вади, дали е само веганка, не я ли боли за растенията, те също искат да живеят като прасетата
29
21
 
3
 
! Отговори
Европеид преди 1 година
Евала Грета, продължавай да мачкаш ***! Изкефи ме как арестува тоз пллужек Андрю Тейт, давай скоро и Тръмп
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
задомяването и децата са отживелица, нека си прави цирка, щом й се връзват.
27
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям майтап са нашите копейкаджии, които силно мразят Грета и тия около нея, но всъщност Грета и гретовци са проводници на руските интереси! Ако не бяха Грета и гретовци, то зависимостта на Европа от руските енергийни ресурси щеше да е неизмеримо по-малка от сега
26
1
 
13
 
! Отговори
дърт преди 1 година
Туй моме стана за ашладисване вече. Пък и за задомяване и деца може да започва да мисли. Стига е хвърчало из облаците на разни замърсяващи природата самолети:)
25
9
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 1 година
Хапчетата пубере,хачетата!!! Имаш акъл като на Грета !Ех тази природа,как се гаври с някои индивиди!
24
7
 
14
 
! Отговори
Нане преди 1 година
От близо година, зеленият наркУман измести тунберга от световните новини глобалистки... Та полиса и направи акция и покачи рейтинга... ===)))
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната неолиберална продукция с марка Грета Тунберг. Глобалистите вече се чудят с какви глупости да забъркат нормалните хора.
22
6
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Момичето е сгодно, трябва наистина да си намери майстор, аз лично се радвам, честна и пряма - разбира се - трябва да си избие всякакви екологии от главата, поне така крайно, не знам.