Украйна може да нападне Приднестровска република със съгласието на Мая Санду?

Додон изрази надежда, че "ръководителят на Молдова ще прояви достатъчно мъдрост"
28 фев 2023 16:45, Йоана Цонева
457
Украйна може да нападне Приднестровска република със съгласието на Мая Санду?
Снимка: БГНЕС

Украинската армия може да атакува непризнатата Приднестровска република със съгласието на президента на Молдова Мая Санду. Това заяви бившият молдовски държавен глава Игор Додон, цитиран от ТАСС.

"Могат ли украинците да атакуват Приднестровието? Да, могат - с негласното или открито съгласие на Мая Санду", предупреди той.

Додон изрази надежда, че "ръководителят на Молдова ще прояви достатъчно мъдрост, за да предотврати война вътре в страната".

Миналата седмица руското министерство на отбраната заяви, че в близко бъдеще режимът в Киев планира акция под фалшив флаг в Приднестровието, използвайки части от въоръжените сили на Украйна и националисти от батальона "Азов", който е забранен в Русия.

Още по темата
Военното ведомство уточни, че като претекст за нахлуването ще бъде използвана инсценирана атака на руски войски от Приднестровието.

Впоследствие то съобщи и за значително струпване на украински личен състав и военна техника в близост до украинско-приднестровската граница.

От своя страна властите в Молдова заявиха, че не виждат пряка заплаха за сигурността на границата с Украйна. Те обаче настояха Русия да изтегли войските си от Приднестровието.

Вчера ръководителят на Приднестровието Вадим Красноселски също заяви, че няма осезаема заплаха за непризнатата република, но призна, че ситуацията е напрегната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
5
 
6
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
NordNews имат репортаж с интервюта от анти-правителствените протести в Молдова. И какво да видиш ти - повечето не говорят Румънски даже, вика му "не разбирам" като му задат въпрос. "От къде си?" и отговора "От Русия" на руски. Отишили руснаци от Русия, дето дори не говорят езика, да протестират срещу правителство. Руска работа.
304
4
 
2
 
! Отговори
Химарс Великолепний преди 1 година
До Анонимен 370- "Приднестровието не е призната държава от никоя друга държава" - Никой не е твърдял че е "държава"!!! Автономия е, в рамките на Молдова. Дори има сини каски по решение на ООН
303
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари, за вас не знам но аз си накупих противогази 5 броя за мен и семейството ми, комплект филтри, фенери и радио с динамо, химически наметала и ботуши, консерви риба, боб, ориз с мляко и русенско варено, аптечки с лекарства от първа необходимост, започвам да си херметизирам апартамента и да инсталирам помпа за въздушен балон. Пророчествата на Ванга звучат все по смислено след последните събития.
302
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е стоте народа,попаднали под имперският ботуш на Руската Федерация да бъдат освободени!
301
15
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
ДЯНО УКРАИНСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ НАМИНЕ И КЪМ НАС,ЧЕ ДОСТА РУСКИ ФАШИСТИ ТРОВЯТ ПРЕКРАСНАТА НИ БЪЛГАРИЯ!
300
1
 
6
 
! Отговори
БГ Полковник преди 1 година
Пчеееееличка, пчелииичка, пчелиичка Мая! Нямам акъл за 2 стинки, искам да командвам! Сърдя се, че нормалните хора не ме уважават!
299
9
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Така, както Просията си измисли СВО в Украйна, същото може да го направи Украйна в Приднестровието. И ще има далеч повече основание.
298
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако наще пратят войски те там ще останат да знаете.
297
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха как вият блатните създания! Молдова е суверенна държава ве оу ! Приднестровска република съществува само и единствено в главата на путин !
296
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако няма социологически проучвания изборния резултат ще е друг и ще се състави правителство. Медиите и агенциите работят само за партии от определен политически спектър. Тези партии са две лица на една монета.
295
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо нашите телевизии не показват митингите в Молдова те са още от пролетта на миналата година. Изглежда тая Мая е диктатор от класа но защо в Европа всичко се прикрива. Преди да влезм в Нато и в ЕС макар и за кратко имаше демокрация . После започна подтисничество. Хората бяха принудени да напуснат страната и останахме на половина. Партиите са узурпирали властта и дори нямаме правителство. Не на Мая.
294
30
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, обединявайте се против Русия!!!
293
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 362. Такива пропагандни клипчета с лопата да ги ринеш. Лично съм рипортвал за изтриване първите руски "репортажи" как украинците си изнасилвали сами децата и после ги убивали. Ако го караш така, ще повярваш и че земетресението в Турция се дължи на секретен план на НАТО. Протестите срещу Русия са фейк, а тея 200 човека с бусове били събитие. Русофилите сте много рехави в главата.
292
6
 
9
 
! Отговори
ЯДРЕН АПОКАЛИПСИС преди 1 година
В телеграм има множоество клипчета на огромни Руски ядрени ракети превозвани от камиони с по 80 гуми. В момента в цяла Русия се провеждат тренировки на ПВО системите С-400 и С-500.Северния Руски ядрен флот от подводници акостира под ледовете в близост до северна Канада Американски самолет известен като самолета на страшния съд които има за цел да кординира междуконтиненталните ядрени ракети днес пристигна в Исландия. Самолета не е напускаш САЩ от десетилетия.
291
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 360. Нямам думи. Това е нагласено като нашите протести на *** - събрали 200 човека в няколко буса и айде големия протест. Нашите поне се научиха да паркират бусовете извън кадър. Дай някой по-нормален новинарски сайт, кви са тея второстепенни руски пропаганда ***.
290
0
 
0
 
! Отговори
до 359 преди 1 година
Виж коментар 354
289
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 358. Къде са тея видео доказателства.
288
7
 
16
 
! Отговори
до Сата НАТО преди 1 година
Единственото което направи днес Укрия в Донбас е че уби дете. Един куршим не са обезвредили. Инфото което имаш за дроновете е учебна подготовка на Руското ПВО, затвориха летищата с цел тренировка. Мобилизацията на Приднестровието е с цел да дадат отпор на нахлуващите Укри !!! Моето инфо е подплатено с видео доказателства а твоето с думи писани от пропагандатори!
287
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значи съгласието на Мая Санду. Демек мая да се предаде на Зеленски. Молдова не е ли суверенна
286
1
 
4
 
! Отговори
До протестите преди 1 година
Хубаво им натри нослетата на изпържените телевизори във форума