Забелязани са датски военни кораби край мястото на взрива на "Северен поток 2"

Русия твърди, че са открили доказателство за още едно взривно устройство по газопровода
Обновена: 21 мар 2023 22:01 | 21 мар 2023 21:55, Йоана Цонева
45
Забелязани са датски военни кораби край мястото на взрива на "Северен поток 2"
Снимка: БГНЕС

Военни кораби на Кралските военноморски сили на Дания са били разположени в Балтийско море източно от остров Борнхолм, съобщава ТАСС, цитирайки датският вестник "Берлингске".

По данни на специализирания сайт Marine Traffic става въпрос за корветата "Нилс Юел", патрулния кораб "Рута" и водолазния кораб "Сьольовен".

Трите плавателни съда са забелязани точно в тази част на морето, където беше извършен саботажът на газопровода "Северен поток 2".

Миналата седмица руският президент Владимир Путин заяви, че кораб на "Газпром" е открил доказателство, че още едно взривно устройство може да е било поставено на газопровода "Северен поток" на 30 км от мястото на предишния терористичен акт.

Още по темата
Руският лидер посочи, че "Газпром" е получил разрешение от датските власти да извърши проучване на местата на взривовете по "Северен поток", но корабът, нает от компанията, допълнително пътува по маршрута на тръбопровода.

Експлозиите от 26 септември миналата година на газопроводите, свързващи Русия и Германия, станаха в изключителните икономически зони на Швеция и Дания.

През февруари Дания, Германия и Швеция уведомиха Съвета за сигурност на ООН в съвместно писмо, че "руските власти са били информирани относно текущите разследвания" от техните национални власти.

Русия обаче многократно се оплака, че не е държава в течение на напредъка на разследването на взривовете и изпрати доклад, за да докаже това на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изказването на Байдън малко преди войната относно тези тръби че ще спрат да съществуват не беше никак случайно. Както се очакваше след терористичния акт, САЩ започнаха да се правят на луди, а евро лакеите им веднага обвиниха Русия без изобщо да са провели разследване. Но истината в случая ще изплува. Буквално.
17
26
 
4
 
! Отговори
Има нещо в Дания... преди 1 година
Много пъти ви се каза, другари, че тези тръби НЕ СА собственост нито на Русия, нито на ,,Газпром"! Руската тръба свършва до границата на руската зона! Какви да са корабите в датската зона, освен датски? И тръбата също е датска собственост. Разбира се, че Дания ще разследва взривовете! Е, сега, според вас излиза, че самите датчани са си взривили тръбите. Защо?
16
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
коментарите на днес.бг - меката на русофилите. Тия са такива модели, че руснак да влезе и отрепе семействата им, ще му кажат, че е вербуван от САЩ. :DDD
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са взривили тръбите. няма кой друг да е. Те постоянно спъваха потока. Руснаците не биха спечелили нищо от взривяването им. Те ако искаха да взривяват нещо щяха да са тръбите по сушата защото там плащат повече такси.
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 2 Може да е Русия но само с подводница. С кораб не може да влезне във водата на Дания и Швеция. Но и с подводница НАТО ще намерят някакви следи все пак. Много По-вероятно е да е натоска операция.
13
4
 
5
 
! Отговори
Спите ли преди 1 година
Изпратени от хамериканците спите ли след втората световна война ,Сащ поема контрола ,каквото казват това става ние бързо трябва да се махнем от Ес и Нато ,съюзници само с Русия и Турция ,но при условия и двете държави имат претенции към нашата територия договори за близките 100 200г ,и купуване оръжия ,бизнес с газ и тн ,ех ,че не съм политик да го ***
12
2
 
32
 
! Отговори
Сега датчаните преди 1 година
ли ще обвините,ФАЩ-исаните?!?!? Всички други са виновни - укрите,поляците,извънземните... Но никога кравария! Не е демократично някакси да се каже истината...
11
5
 
39
 
! Отговори
Кварталния батка преди 1 година
какъв арбитражен съд, какви пет лева. Този арбитражен съд и този в Хага, който издаде заповед за ареста на Путин за Русия са по-малко авторитетни от съвета на бабите пред блока.
10
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Газпром понеже наруши договорите за доставки на газ щеше да бъде осъден на арбитражите да плаща неустойки" - Глупости, глупсоти и пак глупости ...
9
0
 
23
 
! Отговори
Колко преди 1 година
странно,че не са забелязани руски.....:)))
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименПреди да пишете глупости се осведомете колко пари за безработни се отпускат,за колко време и при какви условия.
7
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да прикриват следите и да не дават на други да разберат истината. Ценностите за които про'с'таците гласувате.
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега за швейцарците ли да се притесняваме и да губят работни места, те толкова ще вземат от бюрото по труда, че тук с години не можеш ти изкара от работа. Да ги мислим най-богатата държава, вместо нас да си гледаме, че хората вече за храна нянат.
5
20
 
1
 
! Отговори
Айларийййпийй преди 1 година
Докато тука си чешем езиците, швейцарци губят работни места. Аман от комформисти българи
4
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно е решено да се приключи с тази руска мъка в Европа. За да може братски Китай да си получи безплатния газ.
3
7
 
29
 
! Отговори
Лека по-лека преди 1 година
Ще се разплете пъзелът ей китайците голяма работа страх тресе Америка да не си пойскат парите китайците че тогава требва да затварят каубойската кръчма!!! И сега когато Америка изостави своето момиче на повикване Европа на кой ще се кланя урсулата макрончо и шолци( на аналена момчета) ужас трагедия и помиярщина това е Европа !!!
2
60
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видя се защо руснаците са взривили газопроводите. Газпром понеже наруши договорите за доставки на газ щеше да бъде осъден на арбитражите да плаща неустойки а така си направиха форсмажорни обстоятелства дето пречат на доставките. А путинските форумни плъхове естествено в хор повтарят че САЩ го направили.
1
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другите с които си измиха ръцете янките,честито .Байдън и КамЪла Харис ги има снимани да казват,влезне ли Путин в Украйна ,Северен поток няма да съществува,ама нищо роби са необходими.