Емил Радев за Шенген: Няма да стане със сигурност през октомври

Оставаме заложник на вътрешнополитическите битки и в Нидерландия, и в Австрия, смята българският евродепутат
12 сеп 2023 10:35, Елка Василева
92
Емил Радев за Шенген: Няма да стане със сигурност през октомври
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент гласува финално кандидатурата на Илиана Иванова за български еврокомисар. Тя трябва да довърши мандата на Мария Габриел. Решение на Съвета на ЕС след това ще сложи точка на процедурата.

"Не очакваме никакви изненади. Очакваме много голямо мнозинство да подкрепи Илиана Иванова за новата ѝ длъжност. Тя се представи много добре на изслушването, показа много добра подготовка по най-разнообразни теми". Това обясни пред БНР евродепутатът Емил Радев.

Още по темата
По думите му днешното гласуване е само стъпка от процедурата. "Имало е и други случаи на замяна на комисар по време на мандат. Това, което съм виждал, са подготвени кандидати. Обикновено са от средите на ЕП. Не са нови за тях процедурите, запознати са с тематиките", допълни той. По думите му "изслушванията не са никак проформа".

Относно Шенген евродепутатът прогнозира, че едва ли правителството в Нидерландия ще предприеме стъпки и решения за приемане на България и Румъния преди изборите, защото темата за миграцията е основна тема в предизборната кампания там.

"Оставаме отново заложник на вътрешнополитическите битки и в Нидерландия, и в Австрия", каза евродепутатът.

"Няма да стане със сигурност през октомври. Остава прозорецът декември", отбеляза той.  

Само превозвачите ни губят по 150 милиона евро годишно за това, че не сме в Шенген. Румънската държава вече започва да търси обезщетения за претърпени щети, коментира Емил Радев.

Ако получим поредния отказ, двете правителства - в България и Румъния трябва да работят в посока "мини Шенген", смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Божееее преди 7 месеца
Източно Индийската Компания...убила милиоини за "богатства"..хАландия е жива..продължава да граби и убива..бедните Българи,аВстрия..позорно поведение,по превзети и зависими сте от руснаците от гладните Българи,спирате ги защото са ви конкуренти!толкова сте зле!!!ще погребат ИИК ЕС по нареждане на Кралството!имат общи интереси и печалби!!!САЩ..това е несправедливо и го виждате!това е ново разочарование за стотици милиони...само защото хАландия и австрия не се справят!БГ с руснаците също е опция
80
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 7 месеца
холандия и австрия на хитлер си бършат задниците с нАРОДА НА бЪЛГАРИЯ???ало ИИК убаваща и ограбваща...българите ще презрат ЕС...и няма да сте фактор...хАландия!!!Великобритания водещите ги...САЩ се замислят...да не би да ги използвате,Българите са готини...справиха се с руските зависимости и Нидерландия да спре да се държи като ИИК!!!Война е...опасни игри играят австрия превзета от руснаците и холандия водена от британците...опасни...могат да се превърнат...в смъртгоносни!!!
79
0
 
2
 
! Отговори
Каракочев преди 7 месеца
По-правилное да се каже: Със сигурност няма да стане през октомври.
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Рюте реално съсипва субсидиите от ЕС, които получаваме щото ефекта се губи поне с 5% поради това, че сме извън Шенген и имаме денгуби, митници, висене, еко щети покрай границите и прочие неща, които нечестно намаляват конкурентността ни! Би могло да обмитяваме с 5% всички холандски стоки внос у нас за компенсация на вредите нанесени ни от тази неприятелска държава! Имаме право на защита, или в ЕС защитават колонизаторите?
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До М "Вижте кой Ви цени и уважава в исторически план и идете заедно с него за да бъдете равни и оценени." - такова животно нема. Може би единствено Германия до някъде
76
5
 
3
 
! Отговори
М преди 7 месеца
Никога няма да стане. Ще ни лъжат както ни лъгаха с отпадането на визите за САЩ. Българи не разбрахте ли че Запада Ви има за ниско качество хора. Ние сме им нужни като домашни животни които се отглеждат от стопанина и накрая се използват било за работа или за храна. Вижте кой Ви цени и уважава в исторически план и идете заедно с него за да бъдете равни и оценени.
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЗА сметка на това,обаче,ще ни натирят в еврозоната,за да окрадат,валутния резерв,който крепи борда и лееекичко ще отвържат лева и ще видите накъде ще скочат цените.Ще си хапете задните части,ама,какво пък ,не ви е за първи път,а и освен това сте свикнали на лъжите на "родните" ви крадци и пак,за кой ли път ще преглътнете..ГУГуя!Лапайте уфъъъсее!
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В глобален план Нидерландия е далееч по-корумпирана от нас, а и е столицата на нарко картелите в Европа. Така че да не ми се правят на момина сълза
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ааааа нема а стане и после!
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 70 Кого го интересува за някакви смотани стадиони? Ходи си цъкай фифата на плейстийшъна и не се обаждай в тема за възрастни
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде по-бързо да влизаме. Ако някой някога е пътувал през нашите граници, знае, че няма по-голямо мъчение от това да чакаш с часпве на ГКПП с хиляди нагли турци, които изобщо не могат да карат или да спазват основни правила.
70
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че не сме готови за Шенген то е ясно по никакви евро стандарти не сме на ниво незнам как са решили че покриваме стандартите но щом ги покриваме е време да се намерят истински политици които да поставят ултиматум ако не ни приемат просто ще предприемем ответни мерки много е просто само че нашите политици са на хранилка към ЕС и затова не им дреме много за БГ.Така ще си ни размотават още 15-20 години все ще се намери един да е срещу нас сега е Нидерландия утре ще е някой друг
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
гаргамела не го ли уреди този въпрос?
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какъв ти Шенген , погледнете само стадионите ни , няма тоалетни , а това е най-най-елементарното , стадионите ни са заприлличали на открити тоалетни осеяни със всякакви *** , няма и седалки ... , и това ми било НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН , същото и най-грозно е на Герена ''Георги Аспарухов'' ...
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Докато не пуснем РСМакедония за ЕС , няма Шенген , няма Менген . Не знам защо се учудваме , ЕК на ЕС и ПОСОЛСТВОТО по друг начин не могат да ни накарат да пуснем РСМ , защото ние сме големи ИНАТИ , БЪЛГАРСКИ ИНАТИ !Ако РСМ влезне в ЕС , и ще влезе , то И тя ще ни изпревари , по всички показатели за членство в ЕС . Ама само НИЕ си МИСЛИМ че не е така , не дойде ли време да се поогледаме ?
66
0
 
2
 
! Отговори
пепо преди 7 месеца
До АнонименЩото Хърватия е... приемат през "задния двор" със абсолютно същите критерии, които тебе отказват... Защо трябва да си мълчим?!?
65
1
 
6
 
! Отговори
пепо преди 7 месеца
Уж всички ни подкрепят, па накрая все сме заложници...Как една Хърватия, през задния двор мина, а уж има проблеми с мигрантите Австрия?Всичко е хвърляне на прах в очите с потупване по рамото!Хора търсете си правата на високо ниво в Хага!Ме може да губим десетки милиона евро на година, САМО защото някой се е събудил -спал на отворен прозорец и не е на кеф!Приемат се редица евро ЕКО закони, съпричастни сме... и накрая по границите с чакане изхвърляме тонове вредни емисии... ЗАЩО?!
64
0
 
3
 
! Отговори
Петко преди 7 месеца
Г-уин Радев, как е заплатката на евро депутат, върви ли редовно? Ей ти за какво си там бе, какво направи, какво свърши и ако ли да, за кого?
63
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
С такива псевдополитици и държавници никога няма да ни приемат никъде защото са блюдолизци и слънчогледи. Защото не праснат по масата и да им кажат или и си ***--те майка си. Това е гавра с нас от години и за мсичко.защо е така?.Защото на тшя охранени крадци не им пука за народа Тяхната е сигурна за всичко Големите пари далавериС дипломатически паспорти и още и още и само ни баламосват с австрия холандия и др. Къде са унгарския полския и дл държавници които не им цепят басмата за нищо.Народе.
62
0
 
4
 
! Отговори
Подготвена преди 7 месеца
по разнообразни теми като например, марката на чушкопека или бабина рецепта за лютеница. Или пък за киселото зеле и лечението на хемо роиди? Все актуални теми, е, малко различни от безполезното дрънкане на глу пости от празните глави в брУксел, ама все тая!