Емил Радев за Шенген: Няма да стане със сигурност през октомври

Оставаме заложник на вътрешнополитическите битки и в Нидерландия, и в Австрия, смята българският евродепутат
12 сеп 2023 10:35, Елка Василева
92
Емил Радев за Шенген: Няма да стане със сигурност през октомври
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент гласува финално кандидатурата на Илиана Иванова за български еврокомисар. Тя трябва да довърши мандата на Мария Габриел. Решение на Съвета на ЕС след това ще сложи точка на процедурата.

"Не очакваме никакви изненади. Очакваме много голямо мнозинство да подкрепи Илиана Иванова за новата ѝ длъжност. Тя се представи много добре на изслушването, показа много добра подготовка по най-разнообразни теми". Това обясни пред БНР евродепутатът Емил Радев.

Още по темата
По думите му днешното гласуване е само стъпка от процедурата. "Имало е и други случаи на замяна на комисар по време на мандат. Това, което съм виждал, са подготвени кандидати. Обикновено са от средите на ЕП. Не са нови за тях процедурите, запознати са с тематиките", допълни той. По думите му "изслушванията не са никак проформа".

Относно Шенген евродепутатът прогнозира, че едва ли правителството в Нидерландия ще предприеме стъпки и решения за приемане на България и Румъния преди изборите, защото темата за миграцията е основна тема в предизборната кампания там.

"Оставаме отново заложник на вътрешнополитическите битки и в Нидерландия, и в Австрия", каза евродепутатът.

"Няма да стане със сигурност през октомври. Остава прозорецът декември", отбеляза той.  

Само превозвачите ни губят по 150 милиона евро годишно за това, че не сме в Шенген. Румънската държава вече започва да търси обезщетения за претърпени щети, коментира Емил Радев.

Ако получим поредния отказ, двете правителства - в България и Румъния трябва да работят в посока "мини Шенген", смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
До Гиб Мелсън преди 7 месеца
Ами тея два бона по добре да се дадат на някоя бабанка която да посети доктора в кабинета му и да го гримира като за погребение.
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
A какво става с контранастъплението?
39
6
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 7 месеца
В никакъв случай не бива да ни приемат в Шенген. Защото сме корумпирана нация. В България няма българин който да не е получавал или давал подкуп. На мой роднина миналата година му искаха, по точно искаха от сестра му 2 бона и то след като вече операцията беше направена.Беше получил мозъчен инсулт Казал й доктора.Идваш в кабинета ми с парите без да казваш на никой друг. Операцията била много успешна, била перфектна,брат й бил в много добро състояние още на другия ден.Миналия месец го погребахме
38
1
 
5
 
! Отговори
Мда преди 7 месеца
Много се размечтаха родните друзя тук. Иска им се да се извъртят така нещата че да може да не работят и да вземат денги за сметка на народа, както е в рашкапрашка - където 10% от дрържавния апарат върши реална работа, останлите са хрантутници. ЕМ няма да стане друзя, дори копейковските партии няма да рискуват с излизане от ес и нато, понеже после хората ще ги нахранят с камъни. Говорят ви такива приказки за да ви вземат гласа на изборите,
37
4
 
7
 
! Отговори
Русе преди 7 месеца
Румъния може да влезе в Шенген, а България ще чака групата на Западните Балкани, Сърбия, Черна Гора, Албания и Северна Македония до 2030 г., България има същата пътна инфраструктура като тези страни, а Сърбия има по-добри пътища
36
7
 
4
 
! Отговори
От хората преди 7 месеца
Гади ми се щом чуя за Шенген. Стига вече нима ще получаваме високи заплати и пенсии, ще заживеем като европейци.Срамувам се от тези българи ,които като развален грамофон въртят едно и също.
35
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България трябва веднага да напусне ес и нато
34
5
 
7
 
! Отговори
Кире Митничаря преди 7 месеца
Във времена, когато в Европа нахлуват големи орди от Азия и Африка, точно ни трябват разградени граници.
33
1
 
10
 
! Отговори
клуба на гейовете преди 7 месеца
е частен. Не приемат нови членове!
32
6
 
5
 
! Отговори
хубу ле преди 7 месеца
Тази разхайтена нация не заслужава шенген
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Румъния приема закон, с който да гласуват против решения на страните в ЕС, които ги спират. Румъния ще иска ЕС да ги компенсира за загубите на превозвачите. Искай и ще ти се даде. А ние констатираме, че имаме загуби, но не мрънкаме на ЕС да ни компенсира. Укрите колко пари източиха от ЕС?
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз не разбирам, защо плним главите на децата с капили, бизнеси и прочие ... все скапани неща, за едно дете да ги мисли...
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Това не е ли фашизъм ... а ти можеш да учиш за основния принос на тройния чушкопек към българската икономика и развитие на основните туршиени запаси на населението...
28
8
 
5
 
! Отговори
Бодигардов преди 7 месеца
Вие се радвайте че ви пуснаха в ЕС, щот тая *** която е тук не струва и за африканския съюз. Има африкански страни които са по чисти и уредени. Цялата страна е затрупана с пластмаса наилон и отпадъци от всякакъв характер. Претенциите ви не струват и колкото използвана тоалетна хартия. Вие сте низше стъпало на еволюцията точно като расняците.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само с политически натиск няма да стане естествено. Това е като РСМ, които вместо да си изпълнят изискванията за членство в ЕС, се опитват с политически способи да влезнат, без да са правили реформи.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако България и Румъния влязат в Шенген стотици митничари на Българо-Румънската и Българо Гръцката граница ще останат без работа. Това хич не се харесва на митничарското лоби. Така че по скоро няма да влезем в Шенген.
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е станало и няма да стане тъй щото не след дълго отиваме там, където ни е мястотто - към Русия!
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен И как няма да чакаш на границата. Това е храница на България която е платена с кръв от бг.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Реакцията у нас ще бъде- имаме да си напишем домашното, още трябва да работим в спешен порядък, да надградим приоритетите и да убедим партньорите в евроатлантическите ни ценности!" - АМи не е ли вярно?
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Пълни глупости 12 - Чакаш на границата с Шенгенската страна. Чакаш на влизане и на излизане. Ако вече си в Шенген, такова чакане няма.