Емил Радев за Шенген: Няма да стане със сигурност през октомври

Оставаме заложник на вътрешнополитическите битки и в Нидерландия, и в Австрия, смята българският евродепутат
12 сеп 2023 10:35, Елка Василева
92
Емил Радев за Шенген: Няма да стане със сигурност през октомври
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент гласува финално кандидатурата на Илиана Иванова за български еврокомисар. Тя трябва да довърши мандата на Мария Габриел. Решение на Съвета на ЕС след това ще сложи точка на процедурата.

"Не очакваме никакви изненади. Очакваме много голямо мнозинство да подкрепи Илиана Иванова за новата ѝ длъжност. Тя се представи много добре на изслушването, показа много добра подготовка по най-разнообразни теми". Това обясни пред БНР евродепутатът Емил Радев.

Още по темата
По думите му днешното гласуване е само стъпка от процедурата. "Имало е и други случаи на замяна на комисар по време на мандат. Това, което съм виждал, са подготвени кандидати. Обикновено са от средите на ЕП. Не са нови за тях процедурите, запознати са с тематиките", допълни той. По думите му "изслушванията не са никак проформа".

Относно Шенген евродепутатът прогнозира, че едва ли правителството в Нидерландия ще предприеме стъпки и решения за приемане на България и Румъния преди изборите, защото темата за миграцията е основна тема в предизборната кампания там.

"Оставаме отново заложник на вътрешнополитическите битки и в Нидерландия, и в Австрия", каза евродепутатът.

"Няма да стане със сигурност през октомври. Остава прозорецът декември", отбеляза той.  

Само превозвачите ни губят по 150 милиона евро годишно за това, че не сме в Шенген. Румънската държава вече започва да търси обезщетения за претърпени щети, коментира Емил Радев.

Ако получим поредния отказ, двете правителства - в България и Румъния трябва да работят в посока "мини Шенген", смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 7 месеца
Българската политическа класа - Боко, Коко и пр. нямат нужда от Шенген. Те имат нужда народът да е смачкан и ограничен и да има бариери и гишета по сички кьошета. Защото там може да назначаваш хора на заплата, срещу вярност и финандови отчисления.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не се притеснявайте за Холандия. Тя може и да не е в ЕС още дълго. Задавае се Dutchexit.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички обясняват каква ще е ползата за България ако е в шенген. Но никой неказва каква ще е ползата за Астрия и Нидерландия ако приемат България. Така ще разберем защо не ни искат.
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Допитване до народа и ако гласува 90 % за, тогава ЕС. Защото Холандия иска да се признае гей бракове срещу Шенхен а Австрия да се заселват турци.
17
4
 
3
 
! Отговори
Това не е ли фашизъм преди 7 месеца
Рашистанците издават учебник за 5 клас озаглавен "Математика госдолга США". Що за болни мозъци трябва да са за да занимават децата с такива щуротии? Препоръчвам родните друзя да си закупят този учебник и да си обучават децата по него, все ще се намери някой зеткаджия руснак у нас който да им води частни уроци.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България е задния двор на Европа. А никой неиска да пуска кучето което живее на двора в дома си.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НЯМА ДА СТАНЕ НЕ САМО ПРЕЗ ОКТОМВРИ, НЯМА ДА СТАНЕ НИКОГА
14
1
 
7
 
! Отговори
Баба Радка преди 7 месеца
Здравейте, европейци. Всичко е ала-бала
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За България, кой знае каква полза от Шенген освен за съседните Румния и Гърция. С тях ако се договорят може да си отворят границите (подобно на Германия и Швейцария, като седят, но повече гледат дали имаш винетка). Други неща няма. По летищатата има паспортен контрол, но предвид ЕС е нищо работа.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
нали Кире имаше ала-бала с Урсула??
11
4
 
6
 
! Отговори
Пълни глупости преди 7 месеца
Само превозвачите ни губят по 150 милиона евро годишно за това, че не сме в Шенген . . . . Твърдение без обяснение! На границите ВСИЧКИ ТИРове чакат независимо от къде са! Вече не ни трябва Шенген! Не ми е ясно какво прави този господин иска политическо поприще ли?
10
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 7 месеца
България няма място в Шенген. България не е демократична държава, а шитхол, управляван от троцкистка сглобка на *** и жълтопаветни комунисти, с опозиция от путинисти. В БГ едва 20-30% са здравомислещите десни хора, демократи. Останалото са селчовци с манталитет на азиати.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Естествено, че ще се изгаврят с нас! Кое не е ясно? Реакцията у нас ще бъде- имаме да си напишем домашното, още трябва да работим в спешен порядък, да надградим приоритетите и да убедим партньорите в евроатлантическите ни ценности! Никога няма да ни приемат! Те ни гласят за голям бежански лагер и за външен кръг на ЕС /извън ядрото/ където ще пускат турци, сърби, украинци и други аджамии като нас! Интеграцията приключи за нас! А без шенген е смешно да се говори за еврото!
8
1
 
6
 
! Отговори
Пляс пляс преди 7 месеца
И никога няма да стане.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нямате си и на идя, какво се слчува по границите. ТОва, деот минава, са 1/10 от вискчи. Ако слушахме европата, не по 1000, а по 1000 на ден щяха да минават.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Е няма да стане - Млънко бе, МЛЪНКИ БЕ! Не се правило нищо, защото не ни ДАВАТ. Като хванем емигранти, не можем просот да ги сипем от обратнаата страна на границата, от която са дошли. Не можем да ги натоварим на корабите и да ги пратим обратно от местата, от които твърдят, че не са. Не можем и да ги накараме да работят... И затова - искат си ги Европа - ще си ги получи!
5
1
 
4
 
! Отговори
Ще ни приемат! - преди 7 месеца
Ама друг път! :):)
4
0
 
4
 
! Отговори
ЩОМ ТИ ГО КАЗВАШ!!?? преди 7 месеца
КОЙТО СИ ОТ ГЕПИ "УПРАВЛЯВАЩИЗНАЧИ Е ВЯРНО. ПРЕЗ КРИФ МАКАРОН ШЕНГЕН. МУШИКИ.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За Шенген винаги ще се редуват, споко. Вчера беше Австрия, денс е Холадния... утре ще е Швеция, после Дания, псоле Белгия ... спокойно - все някой ще обира пешкира.
2
2
 
6
 
! Отговори
Е няма да стане преди 7 месеца
България смята, че както с ЕС, когато ни приеха по милост да не залитнем към Русия, ще се смилят над нас. Не правят нищо, бусове се гонят по Тракия, и ако не се блъснат няма и да разберем за тях, абсолютен разграден двор, но се сърдят на холандците. Ами те като нападнат скакалците не остават в нашата дупка ами драпат точно към държави като Холандия. Защо да си създават още проблеми хората? Оправете си първо градината, а тогава се сърдете и настоявайте.