Евродепутат: Нидерландия няма да свали ветото си за България в Шенген

В страната предстоят парламентарни избори през ноември
Обновена: 12 сеп 2023 06:51 | 12 сеп 2023 06:45, Анисия Иванова
208
Евродепутат: Нидерландия няма да свали ветото си за България в Шенген
Снимка: БГНЕС

Почти е сигурно, че Нидерландия няма да свали ветото си за България в Шенген преди парламентарните избори в страната през ноември. Това каза за БНТ нидерландската евродепутатка София ин ‘т Велд от "Обнови Европа".

Тя смята, че парламентът няма да включи присъединяването на България и Румъния към Шенген в списъка с т.нар. "спорни досиета", които служебното правителство в Хага не може да решава. Това обаче не означава автоматично, че въпросът ще бъде решен, предупреди Ин ‘т Велд.

Засега остава в сила резолюцията, приета от парламента на Нидерландия, която инструктира правителството да не пуска България в зоната за свободно движение. Чисто технически, кабинетът може да игнорира това решение.

Политически обаче това е много трудно, още повече че Народната партия за свобода и демокрация на премиера Марк Рюте, който остава на поста си до избора на ново правителство, е против влизането на страната ни.

София ин ‘т Велд предполага, че Нидерландия може да блокира само България, но не и Румъния за Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 91Бре че умни били тез холандци. И така да е не е ли по - добре да ми покажат че са с нас , да ми покажат поне веднъж че сме част от тази европейска общност и да ни помогнат а не да ни третират като, как беше ПЕРИФЕРИЯ, която само да ги предпазва и която да използват но не и никога нищо да дадат в замяна. Ще им бъдем съюзници без прецеденти и без прекословия ако те покажат добронамереност, но те не го правят какво да си мислим ние за тях?
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Опашката?Питай но отговор не искай. Няма кой да ти го даде.
169
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия ли беха дето си избраха мъж на женски конкурс за красота? Това е достатъчно да разбереш що за народ са хахах.
168
2
 
14
 
! Отговори
Иван преди 7 месеца
Холандските извра.теняци ще ни диктуват правила.Що за държава сме(най-старата в Европа) и продължаваме да им клякаме.Няма правителство,което да застане твърдо и да им обясни за какво става въпрос.Бойкот на всички холандски стоки!
167
7
 
4
 
! Отговори
Taliban преди 7 месеца
ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ НА НИДЕРЛАНДИЯ.БЬЛГАРИТЕ СА ВРЕДНИ ЗА ШЕНГЕН.КОРУМПИРАНИ ИЗМАМНИЦИ И ТРАФИКАНТИ.
166
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не купувайте холандски стоки к не зареждайте в оранжевата мида! Просто е!
165
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Наркодържавата на Рюте иска да отвлече вниманието от картелите, които се стрелят с калашници ежедневно в мафиотски стил! Не е изключено Рюте да играе за Путин за да отслабва ЕС! Холандците са меркантилни и за пари правят чудеса!
164
7
 
4
 
! Отговори
Тон преди 7 месеца
Русия е виновна,под неино влияние вземат това решение!
163
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Все тая!
162
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В глобален план Нидерландия е далееч по-корумпирана от нас, а и е столицата на нарко картелите в Европа. Така че да не ми се правят на момина сълза
161
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде по-бързо да влизаме. Ако някой някога е пътувал през нашите граници, знае, че няма по-голямо мъчение от това да чакаш с часпве на ГКПП с хиляди нагли турци, които изобщо не могат да карат или да спазват основни правила.
160
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
164 Ако имаше повече от 2 мозъчни клетки, щеше да знеш, че никой не пътува "свободно" до Америка. Плюс това една 10 годшна виза е много по-удобна отколкото всеки път да попълваш и плащаш waver, който съвсем не гарантира толкова безусловно влизане в сащ, колкото визата.
159
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хаха...дреме ми на мен има ли няма ли Шенген.
158
11
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 7 месеца
Като цяло във Недерландия гледат негативно на България а такива като копейкин само потвърждават техния негатизъм.Идва момент когато България ще бъде изхвърлена от ЕС.Но пък ние ще тръгнем по копринения път със майка Русия и Китай.те от своя страна още повече ще ни мачкат ние ще бъдем щасливи и доволни от този факт,Българин?
157
1
 
9
 
! Отговори
До Нидерландия преди 7 месеца
България ще запомни това !
156
0
 
2
 
! Отговори
Хан Тервел преди 7 месеца
Урааа....! Слава Богу!
155
9
 
2
 
! Отговори
Мафията Си има преди 7 месеца
Държава. Простият народ си тачи поробителите ,руснаци,нищо ,че е обявил комунистическия режим за престъпен, културата е чалга ала Славчо, икономиката е обзета от собственици агенти на ДС,мафия и руснаци...И плачем за Шенген. За да може и мафия и престъпници и руснаци да мърсят шенгенското пространство.
154
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
До Анонимен/152 "АМа ние се правиме на умните..." - така е. ТИ конкретно, определено си от про'с'тите!
153
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НЕ НЯМА. НИДЕРЛАНДИЯ Е БРИТАНСКА МАРИОНЕТКА ИСКАТ ДА ПОРОБЯТ БЪЛГАРИЯ КАТО ЕДНО ВРЕМЕ
152
1
 
2
 
! Отговори
Истина преди 7 месеца
чух някакви неща свързани с мафията в БГ и как си урежда сметките с конкуренцията, просто не са проверили коя и каква е конкуренцията и сега заради няколко стотин хиляди или милион страда цялата страна. такива хора трябва да ги убиват без съд и присъда, пречат на България и на хората да се развиват нормално... няма как да преминем напред. всички министерства дори и с нови министри имат същите червии в тях, трябва всички да ги уволнят в един ден и да назначат нови не роднини на прдните