Емил Радев за Шенген: Няма да стане със сигурност през октомври

Оставаме заложник на вътрешнополитическите битки и в Нидерландия, и в Австрия, смята българският евродепутат
12 сеп 2023 10:35, Елка Василева
92
Емил Радев за Шенген: Няма да стане със сигурност през октомври
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент гласува финално кандидатурата на Илиана Иванова за български еврокомисар. Тя трябва да довърши мандата на Мария Габриел. Решение на Съвета на ЕС след това ще сложи точка на процедурата.

"Не очакваме никакви изненади. Очакваме много голямо мнозинство да подкрепи Илиана Иванова за новата ѝ длъжност. Тя се представи много добре на изслушването, показа много добра подготовка по най-разнообразни теми". Това обясни пред БНР евродепутатът Емил Радев.

Още по темата
По думите му днешното гласуване е само стъпка от процедурата. "Имало е и други случаи на замяна на комисар по време на мандат. Това, което съм виждал, са подготвени кандидати. Обикновено са от средите на ЕП. Не са нови за тях процедурите, запознати са с тематиките", допълни той. По думите му "изслушванията не са никак проформа".

Относно Шенген евродепутатът прогнозира, че едва ли правителството в Нидерландия ще предприеме стъпки и решения за приемане на България и Румъния преди изборите, защото темата за миграцията е основна тема в предизборната кампания там.

"Оставаме отново заложник на вътрешнополитическите битки и в Нидерландия, и в Австрия", каза евродепутатът.

"Няма да стане със сигурност през октомври. Остава прозорецът декември", отбеляза той.  

Само превозвачите ни губят по 150 милиона евро годишно за това, че не сме в Шенген. Румънската държава вече започва да търси обезщетения за претърпени щети, коментира Емил Радев.

Ако получим поредния отказ, двете правителства - в България и Румъния трябва да работят в посока "мини Шенген", смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
7
 
! Отговори
akudф преди 7 месеца
защо бг политици и лобисти не искат да влезнем в шенген и евро заната ? ами защото ще започнат да се внасят стоки от малките търговци директно от други държави на по изгодни цени защото ДДС то ще се плаща там и така ще трябва да се навържат бг нап с европейските и така ще лъсне ДДС измамите
60
0
 
8
 
! Отговори
Цъцъцъцъцъ... преди 7 месеца
Henognpaвeнa и иckpeнa pagocт в koмeнтapитe нa copocoиgнитe тpoлoвe oтнocнo gиckpиминaциятa и noтъnkвaнeтo нa cтpaнaтa и нapoga ни oт нeokoлoниaлнитe rocnogapи...
59
11
 
8
 
! Отговори
БРАВОООО преди 7 месеца
България е мафиотска теРитория не отговаря на нищо нема тоалетни и канализация,всеки ден по 100 емигранта без граници.КАКВА ЕВРОПА БАЙ ***.ПОГЛЕДНЕТЕ какви грозни хора управляват с ниска интелигентност
58
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Естествено, че няма да стане! Някой ви е излъгал, че сме равноправен член на ЕС. Не сме. Донор на евтина работна ръка и пазар на германски стоки сме. Нищо друго. Колония. Икономически зависими от Брюксел и политически зависими от САЩ.
57
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не няма, а въобще не трябва да става. България е разграден двор, не можем да си опазим границата, а сме външна граница за Европа, и то с Близкия Изток. Да не говорим, че има и русофилска пета колона, която чака да предаде България на РФ, както го направиха бабите и дядовците им гащници през 44г. България не е за Шенген.
56
3
 
14
 
! Отговори
Интересно преди 7 месеца
г-н Радев вие какво направихте в тази посока като сте в ЕП? или просто сте присъствено...
55
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПП са основните виновници досега да не сме в Шенген!
54
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оляхте се с тоя Шенген бе братче! Българина си иска Левчето и не му дреме за Еврото!
53
9
 
9
 
! Отговори
Козяк рече преди 7 месеца
Какъв Шенген ви гони бе ? Колониалните подчинени на сащ нямат право на желания , те са само дойни крави и пушечно месо !
52
4
 
4
 
! Отговори
Комшията преди 7 месеца
Друзя , разбрахте ли какво стана с горивата в расиюшка? Държавата спря дотациите за производители и доставчици на горива,понеже няма денги(ама хич не е от санкциите и войната ша знайте, да не си помислите нещо такова), и в същото време наложи таван на цените, в резултат настъпва дефицит на безнин и нафта, понеже произовдителите нямат сметка да произеждат за вътрешния пазар и почти всичко отива за износ. Връщат се времената когато руснята ше купуват от крайпътни продавци на бензин на реални цени.
51
12
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Защо ни е да влизаме в Шенген? Това не е някаква обетована земя. Пак ще сме най-бедни и парите няма да стигат за нищо. Наистина по-добрия вариант да се вземем в ръце балканските държави и да се обединим, вместо да разчитаме на наглосаксонци да ни "оправят".
50
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България и Румъния трябва НЕ да работят в посока "мини Шенген"! Това е опасно и ако го направим ще спре натиска за приемането ни в "големия Шенген". Австриците и останалите наглеци ще кажат "Ми ето те си решиха проблема, нас това вече не ни засяга".
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Работят ви плюсовете и минусите
48
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ШЕГЕН е затворен завинаги - показни убийста, Държава абдикирала от всичко, "Икономика" само на лист хария пред другите, а става тотално робство и стандарт по- никъск и от Африканците.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да ти кажа, че няма да стане и през ноември
46
10
 
6
 
! Отговори
дебили са българите преди 7 месеца
Българите (славяните) за западно европейците са хора втора категория, полyживотни. Това им е заложено в майчиното мляко, това им е в кръвта. Средата на 20 век след ВСВ в Брюксел е имало човешки зоологически градини с нerpи. За тях другите са полyxopa, особено славяните - руснаци и българи. И българите се бутат там и им целуват задниците, надявайки се да ги приемат като равни да седнат на масата с белите господари - егати заблудените и жалки нeщаcници са българите.
45
4
 
5
 
! Отговори
Чемширов преди 7 месеца
Първо се научете да не си изхвърляте битовите отпадъци където ви падне. Ако се научите на ред и дисциплина, тея от шенген сами ше потърсят да влезете там.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Октомври коя година, даже и през 2025 няма да стане
43
2
 
7
 
! Отговори
Kuncho преди 7 месеца
Не зная за какво са ни тези "Евро Депутати" ?! Да ни казват какво и кое, кога няма да стане. Евро Парламента призовава за прием, а винаги се намира дежурен да спъне присъединяването. То има ли изобщо смисъл от този "Евро Съюз" при условие, че си покрил критериите?! Сега е момента да не допускаме вноса на украински зърна с галсувания както нас не ни допускат, защото Западна Европа си осигурява евтина суровина, а прецакват нашия интерес в земеделието.
42
2
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 7 месеца
Всичко което народа не иска управляващите го налагат, не се ли чувствате като наказани за нещо което не сте направили!?