Нужни са поне два нови бежански центъра за мигрантите, които ЕС ще върне

Мигрантският натиск ще се увеличи, липсват качествени кандидати за МВР
14 мар 2024 12:23, Анисия Иванова
192

Започва поетапното преместване на бежанците от "Овча купел" към други центрове в страната. Причината е амортизиране на сградата, но това съвпада и с недоволство от страна на жителите на квартала.

"Ако ги преместим на места, на които има по-малко жители, процентно те ще станат повече и ще възникнат пак проблеми. Въпросът е какви мерки се взимат и каква е тяхната социализация.  Абсурдно е в централните части на столицата да има такива центрове за бежанци, трябва да са на места, лесни за контрол и охрана", коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на "България сутрин".

Той е категоричен, че мястото на МВР е във и около такива центрове, които не трябва да се охраняват от частни фирми.

"Важно е какво полицейско присъствие има в София - патрулно-постова дейност и районните инспектори или тежко въоръжени полицаи. Те са въоръжени с автомати - има ли основание да се разхождат полицаи с автомати по улиците?", попита доц. Иванов.

Според него полицията разполага с огромен ресурс, без да въвежда в действие такива полицейски патрули.

Бившият зам.-ректор на полицейската академия коментира и бежанския натиск към страната. Според него той е намалял през зимните месеци, когато хората не рискуват да тръгнат към Европа в лошо време. Очакванията му са натискът от външната граница да се засили с идването на пролетта.

"Бройките за целево за увеличаване на граничните полицаи няма да даде незабавен ефект. Тези 1264 щата, ако сега се отварят, тече дълъг процес на запълване и заработване на терен на тези хора. Първите полицаи ще започнат да работят след 2-3 години", прогнозира гостът.

Като основен проблем пред държавата той посочи липсата на дългосрочна визия. Изчисленията му показват, че трябва да бъдат отворени поне два нови бежански центъра за мигрантите, които се очаква ЕС да ни върне.

Пред Bulgaria ON AIR той алармира, че има огромен проблем с кадровия ресурс в МВР - няма достатъчно качествени хора, които да влязат в системата.

"Няма атрактивност на тези позиции за държавни служители. Качеството на хората, явяващи се на конкурс драстично пада - физически, наркотици, лошо образование - ние няма откъде да вземем хора", посочи доц. Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
14
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
После полицайте като станат слабички ще могат по хубаво да ловят бандюгите, че я ми кажете как полицай 120 кила гони бежанец? После защо ни е да ги трупаме тия бежанци в лагери и да ги храним. Бързо да им се издават паспорти и беж у германия, така както правят в италия.
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може да са в бг, защото тука се обезлюдява. Заселване на друго население с друг език ще доведе до закриване на България или расцепване.
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ли нужно една държава да им отстъпим? Примерно от Харманли, Скара планина и Сливен?
87
1
 
12
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Нека сега баба ви Пена да си каже от какво има нужда: На първо място имаме нужда от една съвсем нова държава с нови управници че както се виде от тея нищо не става. После нови служби, нова полиция, малко нови линейки, полиц.автомобили и т.н., автубуси. После една съвсем нова администрация на която да и се работи, нова полиция дето полицаите да са слаби и пъргави, а не от по 120 кила. Ей от това има нужда
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бежанци добре дошли! Чувствайте като у дома в третия свят! София е ваше Европейско Могадишу!
85
1
 
9
 
! Отговори
до христо преди 1 месец
""""""нали искате ЕС бе, какво ревеш, комунист неграмотен?!""""" ------- Комунистите при Соца не даваха пиле да прехвръкне през границата ни, бе, евро Шушляк!!! А, мултикултурализма на баба ти Меркел и нашите евроатлантици напълниха Европата и Бг с "насекоми" от Бл. Изток и Азия!
84
0
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Не, не е нужно да се отварят повече центрове за имигранти. Нужно е да се стреля на месо по завоевателите на южните граници на Европа. И да се потапят лодките с нерези в Средиземно море.
83
2
 
7
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Хората гласуваха за това дано дойдат поне -половин милион от австрия да ги издьржатеНеслучайно богата австрия се чудеше как да се отърве от тях
82
7
 
4
 
! Отговори
до Христов преди 1 месец
Ей тролeй спри се вече Сърбия като не е в ЕС и е с Русия защо има мигранти? И да не сме в ЕС ще е същото щото сме външна граница. Турция като не е в ЕС що има 3 милиона от тия? Трябва да си пазим границата яко и да се изградят бежанските центрове там. Това е.
81
9
 
1
 
! Отговори
Избирател Пп преди 1 месец
Дано дойдат поне -200,300 хиляди само от австрия - казват , че са жребци в леглото и плащачи
80
2
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До нямаш проблем/87 "До Христо Христов Вземи си колкото искаш В КЪЩИ!!!" - аз гласувам за излизане от ЕС. Те са тук по ЕС линия - за тези дето гласуват за ЕС. Анадънму?
79
1
 
7
 
! Отговори
нямаш проблем преди 1 месец
До Христо Христов Вземи си колкото искаш В КЪЩИ!!!
78
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/66 "Няма детска болница, ама нови бежански лагери ще строим," - съгласен съм. Не трябват лагери, а да се пуснат сред хората дето искат ЕС да ги управлява и да ги евроинтегрират.
77
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/67 "единия ще е в Бойчиновци. просто още го крият. местят затворниците в враца вече" - а трябва да е в София! Даже в Южните квартали ако може.
76
4
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/72 "За какво са ни тези. Да ни изнасилват жените ли." - защо пък не? Нали гласувате да сте като немците?
75
1
 
7
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Снешници -те ви отказаха демократични избори след отставка на кабинета , та ще им дигате проблем за бежанцитеЩе спят с жените ви и ще играете кючечи като сой та гледай
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направете го там около границата като резерват заградено и пуснете вълци
73
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/76 "Очевидно Борисов,Киро,Пинокио и тези около тях не ни взимат на сериозно,че не искаме бежанци." - нали искате ЕС бе, какво ревеш, комунист неграмотен?!
72
1
 
18
 
! Отговори
българина преди 1 месец
нужна е стрелба на границата на месо, която да се излъчва директно по канал 1 и снн, и още една стрелба е нужна, на стената на народното събрание на тези, които провеждат тази политика в България, 50, 100,1000 души, колкото е нужно, докато страната тръгне в правилната посока .......
71
18
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Мигрантите трябва да са сред българите, за ги евроинтегрират! Аман от неграмотни местни про'с'таци, нямащи си и идея що е това ЕС, за който гласуват!