Радев отговори на Борисов: Равноотдалечен съм от всички партии

Никога не трябва да забравяме уроците на историята, зове президентът
Обновена: 9 май 2019 11:04 | 9 май 2019 11:00, Красимир Ангелов
145

Снимка: Булфото

Равноотдалечен съм от всички партии и не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока, обяви президентът Румен Радев. Коментарът му идва в отговор на премиера Бойко Борисов, който изрази очакване президентът да е равноотдалечен от всички партии.

Още по темата
"По-скоро не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет. Както виждате, обвиненията към мен са абсолютно несъстоятелни, не само за излизане в отпуск, но цитираният Иво Христов първо напусна президентството, и тогава започна да води предизборна кампания. Така че, нека се поучат и другите", коментира Радев, цитиран от БТА.

Президентът уточни, че Елена Йончева е напуснала президентството в желанието си да се кандидатира за народен представител, а Иво Христов - за евродепутат. "Условията ми са ясни - напуска се президентството и всеки е свободен да се кандидатира за каквото иска. Така че тези упреци са абсолютно несъстоятелни", заяви Румен Радев.

По думите му, опитите скандалите да бъдат заглушени с всякакви други мероприятия няма да сполучат, защото хората вече очакват разнищване на тези скандали, реални действия и противодействие на корупцията.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред Паметника на Незнайния воин в столицата по повод 74 години от края на Втората световна война, в която се включиха също министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев. Присъстваха ветерани и представители на военнопатриотични съюзи и на различни организации.

"Никога не трябва да забравяме уроците на историята! Днес наистина е празник, празнуваме и Деня на победата и Деня на Европа. Най-голямото постижение на Европа е Европейският съюз, а неговото най-голямо достижение е опазването на мира в Европа, вече повече от седем десетилетия", подчерта държавният глава.

Той обаче уточни, че няма как да се реализира голямата идея за Обединена Европа без победата над хитлерофашизма. "Затова сме длъжни да уважаваме паметта на тези милиони жертви, дадени в борбата срещу нацизма", каза Радев, който прикани да не се забравя и приносът на България.

"Хиляди българи загинаха във Втората световна война, днес трябва да почетем паметта им. Да отдадем дължимото и на живите в момента български ветерани, които продължават да са пример за родолюбие и отдаденост към Отечеството", заяви още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
11
 
12
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
До 16. 8 са. Стига с тези 10 години бе, колега, айде малко обективност. Как така забравяш 2013-2014 мандата на БСП с Орешарски.
27
10
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
А, Плювню беше ли президент на всички българи ?
26
21
 
17
 
! Отговори
решетников преди 5 години
Хи-хи, бил равноотдалечен от всички партии??? Голяма шега, а?
25
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радефф, Иво Христов е кандидат за евродепутат, а Борисов не е. Така че, сравнението ти е абсолютно неуместно.
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам защо тролещите тук са съгласни да се харчат пари от бюджета за агитация, като и без това сме позлатили партиите със субсидии? И като изпратим едни или други партийци в Европа, за КОЯ България ще работят? И там ли ще ни делят на наши и ваши? Така никога няма да бъдем част от Европа, а патерици на нейните силни части!
23
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само се прегръщат с Корнелия по форумина БСП, ама били равноотдалечен пък не се отделя от нея! Льотчика-агент да спре да ни разсмива с небивалиците си, а да каже колко секретна информация досега снесе на Кремъл и с колко рубли му се увеличи банковата сметка!
22
13
 
17
 
! Отговори
Да бе да, преди 5 години
този вЕрва ли си на глупостите дето ръси ?
21
10
 
15
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Да бе, да!
20
18
 
14
 
! Отговори
д преди 5 години
Неграмотност отвсякъде. ВСВ не свършва днес, а на 02.09.1945 с капитулацията на Япония. И това важи включително и за любимия на *** русофили СССР. О да, забравих, за тях войната или окупацията срещу Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия и Япония никога не са се случвали и не са част от ВСВ.
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай стига, бе!Верно?
18
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5русия=безсмислено жертване на собствената войска, болни нация с африканска продължителност на живота, леки и продажни жениЕС=честен бизнес и просперитет, равноправие, ниска престъпност, спокоен живот и се управлява от демократично избрани политициЗатова всички деца и внуци на руския "елит" живеят в ЕС
17
25
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът ни не е перфектен, има какво да му пожелаем, но пак е 300 пъти по-добър от Роско!
16
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гледна точкаСветовна практика е да се критикува Управляващата партия колега! А да не говорим за факта,че ГЕРБ управлява вече 10 г! Елементарно е разбиране и въпрос на политически морал и етика!
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До aa1830По твоята логика,какво би трябвало да кажем за онези от ръководството на ГЕРБ,които в 90 % са били активни членове на БКП или са просперирали в живота благодарение на тази партия? Примери много,мисля че не е нужно да се посочват конкретни имена!
14
14
 
30
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
"Зеленият пъпеш" един път не е разкритикувал БСП, един път!Толкова ли пък всичко лошо в ГЕРБ, а БСП-то хрисима като "божа кравичка"!?
13
11
 
19
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
Да сме честни - не може да лъже повече нито от Йончева, нито от Нинова. Даже и Мая Манолова го изпреварва. За първите две обаче се колебая, коя е по-по-най в качеството си на г-жа Лъжа.
12
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верваме, верваме!
11
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този лъже повече от Нинова и Йончева взети заедно
10
14
 
14
 
! Отговори
МУТРО БОРИСОВА преди 5 години
ти си равно отдалечен от ЗАТВОРА и СРЪБСКАТА МАФИЯ, дето има да ти връща ресто. Кокаина дето плува в Черно море нали не е пуснат от ЮНКЕР или МЕРКЕЛ, а това е знак, че за толкова стотици милиони не могат да те опазят и 100 УБО-та
9
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Показва и казва съвсем открито че е заклет комунист и мрази всички останали партии, незнаещ некомпетентен неможещ разделящ нацията "президент" - срамота.