Мисия "Фамилен дом": Да творим уют и красота!

Функционалността и уютът на дома са незаменими
29 авг 2019 10:19, Красимир Ангелов
Мисия "Фамилен дом": Да творим уют и красота!

В продължение на 2 месеца - от началото на юли, екипът на Dnes.bg, заедно с нашия експерт и консултант архитект София Папазова - двигателят на Soff Design Studio, ви давахме съвети и идеи от света на интериорния дизайн.

Целта ни бе да разкрием пред вас колко трудна и отговорна задача е това да си интериорен дизайнер, защото както разбрахме от интервюто с арх. Папазова: "професията изисква много интелигентност и отговорност, редица специфични познания, талант, обиграност, висок праг на търпение и много устойчива нервна система".

Още по темата
Пътят на доверие към вашия интериорен дизайнер е своеобразен процес, а да попаднете на подходящия е нещо изключително важно, защото работата с него ще има както практична страна - той ще организира пространството, което обитавате, така и духовен аспект - средата, която той ще създаде за вас, ще промени живота ви и ще повлияе на възприятията и емоциите ви.

И именно в избора на подходящия творец се допускат и няколко основни грешки – хората са предубедени в полезността на интериорния дизайнер, разглеждат само проектите му, без да се интересуват от образованието и опита му, както и търсят евтин дизайнер.

Разбира се, същността на работата ви с дизайнер е интериорният проект. Всички стъпки към изработването му ни представи архитект София Папазова, която ни сподели: "Често определям интериорния проект като продукт, всеки милиметър от който преминава през ръцете, душата и съзнанието на своя създател по няколко пъти. И може би тъкмо това откроява интериорният дизайнер от декоратора. Нашата работа включва много повече съобразяване, обмисляне и отговорност".

Архитект Папазова ни представи и тенденциите в интериорния дизайн за 2019 година. Мраморът и мозайката са едни от хитовете като визия за тази година. Метализираните повърхности се превръщат във все по-устойчив тренд, като най-използваните са мед и розово злато, както и хром и инокс. А стъклото никога не излиза от мода.

Относно актуалният колорит в интериорите тази година, всички знаем, че цветът на 2019-та е Pantone 16-1546 Living Coral. А някои от най-добрите производители на бои обявиха сходни по тоналност топли цветове. Стилът Бохо-шик и духът на петдесетте години на миналия век се завръщат с някои характерни за тях елементи, а при модерния стил наблюдаваме изключително изчистена визия.

В няколко отделни статии ви представихме и идеи как могат да изглеждат вашата спалня и антре, както и как да обърнете по-специално внимание на холната масичка, огледалото, акцентните мебели и домашната библиотека. Разказахме ви и за значението на изкуството и цветята в интериора.

Обърнахме внимание и на лятното настроение в дома, както и на атмосферата в любимите на мнозина гръцки вили и на уюта на планинските къщи. А в една от най-четените статии от "Фамилен дом" ви представихме и един от най-новите проекти на архитект София Папазова - еднофамилна къща "Мечта".

За финал ви пожелаваме да обичате своя дом и да го организирате винаги с помощта на професионалисти. Защото функционалността, естетиката и уютът на дома и пълноценността на вашия живот в него са незаменими!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание