Срещите на "Дондуков" 2 - висок тон, остри реплики, нападки

Президентът се срещна с парламентарно представените партии
12 яну 2021 22:08, Петя Славова
64

Консултации на висок тон, сблъсък между президента и парламентарно представени партии за предстоящите избори, предава Bulgaria ON AIR.

ГЕРБ се обявиха против промени в Изборния кодекс, ДПС попитаха за точната дата за изборите, а БСП поискаха машинно гласуване и видеонаблюдение при съставянето на протоколите в изборния ден.

Още по темата

Според ГЕРБ в публичното пространство се насажда мнение, че предстоящите избори ще бъдат манипулирани и опорочени. Управляващите отправиха критика към президента, .

"Внушенията, че ГЕРБ ще прави изборите и ще ги манипулира, допълнително бие върху авторитета на институциите. Вие, г-н президентът, също участвате в това говорене. Изборите не ги прави ГЕРБ, а от институции - ЦИК, МС, партии, граждани", заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

Президентът отрече обвиненията и отвърна: Нищо подобно, ние сме демократична държава, не деля партиите. Че изборите могат да бъдат манипулирани се опровергава с мерките, които се вземат от властите, така че да се гарантира, че изборите няма да бъдат опорочени.

"Вашият бивш съпартиец - Цветан Цветанов каза, че манипулации съществуват. Не знам какво точно е имал предвид", каза още Радев.

От ГЕРБ поискаха Цветанов да даде доказателства за нарушенията през изминалите избори. За предстоящите в условията на епидемия избори от ГЕРБ предлагат подвижни избирателни секции, а в болниците да се осигурят урни за настанените пациенти.

"Във всяка една избирателна секция да има средства за лична защита, за спазване на противоепидемичните мерки", посочи Даниела Дариткова.
Президентът поиска да се помисли и за българите зад граница.

"Неслучайно се предлага гласуване по пощата. Вие ги наричате екзотични идеи. Аз мога да нарека екзотична идея да се напише Конституция за един ден", заяви Радев.

ДПС пък изразиха притеснения за осъществяването им на предизборната кампания в условия на пандемия, тъй като по техни думи те я осъществяват с директни срещи с избирателите, а не през медиите. Те се обявиха и срещу смесването на модела на машинно и хартиено гласуване.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че консултациите са закъснели.

"Считаме упражнението, което правим днес, за абсолютно безсмислено и израз на уплаха, на некомпетентност, на страх да се поеме отговорност за избор на датата за вота", коментира той.

"Некомпетентно обаче според мен е да се подпишеш под предложение за Конституция, която не си чел. Вие го направихте", отвърна Радев.

Марешки разкритикува предложението за гласуване по пощата, но подкрепи идеята за видеонаблюдение в секциите.

Въпреки че от ВМРО отказаха среща с президента, в социалните мрежи Искрен Веселинов изрази позиция, че под фасадата за правата на "сънародниците ни" зад граница се прави поредният опит за атака срещу Изборния кодекс от страна на Турция.

За справедливи избори пък от "Атака" поискаха одит на Информационно обслужване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
18
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ами със сигурност от герб няма компетентни за Конституция. Оказа се, че от герб са по компетентни и за авиацията. Как не консултираха гърците вместо 18 Рафала от Франция да вземат 8 самолета ( от които два учебни ) от рамбо.
24
2
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Дп гост. Само че това, че единият бил некомпетентен, не означава автоматично, че другият е, нали?
23
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е Радев нали затова е избран, да се кара с когото може. Или чакай, май друго трябваше да прави... хахаха
22
2
 
13
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
До 24. Ти пък що и как реши, че това, което е казал Цветанов, е истина. Малко не ти ли прилича на киселото грозде за лисицата?
21
15
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
"Некомпетентно обаче според мен е да се подпишеш под предложение за Конституция, която не си чел. Вие го направихте" хахахаха абе Радев какво го кани тоя мяукащ *** изобщо. Хахахахаха Трябваше да го накара да се събуе като влиза в Президентството.
20
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типично по ***.Този човечец става все по-неадекватен.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
volen siderov e nai-obiknoven brakonier v bg administracia, kakto i rumen radev.
18
4
 
29
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Само ВМРО И НФСБ ИМАХА ДОСТАТЪЧНО ДОСТОЙНСТВО И НЕ УВАЖИХА " КОНСУЛТАЦИИ СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА" И ПРО ФОРМА - ЗА ИЗМИВАНЕ ЛИЦЕТО НА РЕЗИДЕНТА.
17
4
 
21
 
! Отговори
фуражказапосмешище преди 3 години
Кой каквото сам си направи,друг никой не може да му направи...!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bborisov - saedinenieto pravi silata.rradev - razdeliai i vladei. ginka radeva nai-dobre znae. ;-) i georgi svilenski :-)
15
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха .. Цв цв как издаде герб че правили манипулации .Сам цвъклю каза че герб са мафия и пак ще броят мъртвите души .Нали той беше от герб ? Кво ще кажат герб сега ?
14
3
 
26
 
! Отговори
Радев преди 3 години
...падна в капана, който сам си постави!!!!Умен по цялата глава!!!
13
6
 
31
 
! Отговори
Андреев преди 3 години
Браво,господин Марешки !!! Уникални изказване ! Тоя дали ще разбере нещо изобщо или ще продължава да се прави на ударен с Грипен по главата ?!Все сме имали президенти, ама като тоя толкова нескопосан и неадекватен президент не сме имали ?! За толкова години в институцията и незаслужено опапкал толкова много пари не можа да научи,че при избори от него се иска САМО да назначи датата и нищо повече ?! Какви консултации,какви срещи,какви инсинуации?! Пфу ! Долна работа !!!
12
6
 
40
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Президента беше за смях , но след тези безсмислени и показни консултации ,опитвайки се да поправи кашата коята сам забърка стана публично за резил.
11
4
 
24
 
! Отговори
Професор преди 3 години
Българин, Родолюбец и Патриот! Веселин Марешки! Само Герб да живее Генерал Борисов!
10
6
 
40
 
! Отговори
@ @ @ преди 3 години
Президентството !? Никому ненужна държавна институция, чиито годишен бюджет се равнява на даваното за гр. Враца и областта и. За какво хрантутим и дондуркаме един доказал се некадърен и злобен безделник, известен Грипенчо Фигуранта както и антуража му от безполезни, но oгромен брой чиновници, баджанаци и доносници на ДС ? Толкова ли сме богати !!!
9
5
 
24
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
" Винаги съм казвал..." , е, и?! Ами казвай си , но твоите изказвания не са меродавни за милиони българи, които смятат , че радефф е некомпетентен и безполезен профан.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bulgaria pod voda, erdogan gel burda, sos!
7
30
 
9
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
госпожа КАРАЯНЧЕВА Е ЕДНА невъзпитана жена лоша злобна срам срам срам
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко одеве рече още предрече тука е раю тука е краю!!!