Да поиграем с ON! Fest 2013

Третото издание на феста ще събере участници от 12 държави
26 авг 2013 16:02, Петя Славова
0
Да поиграем с ON! Fest 2013
Снимка: On Fest!

Фестът, който събира всички течения на съвременното градско изкуство, забавления, образование, спорт и начин на живот, ще представи всички аспекти на игрите.

Третото издание  ON! Fest ще бъде домакин на финалите на най-големия балкански турнир по най-играната игра в света за 2013-а година – League of Legends.

Преди финалите у нас, ще има квалификации за участие на най-добрите играчи от близо 12 държави от региона. Целият турнир ще бъде предаван в интернет в реално време, с коментари на български и английски, а в залата ще има над 400 места за публиката, която иска да стане част от състезанието на живо.

През 2013 ON! Gaming ще включва още една сцена, също стриймвана на живо, с турнири по World of Tanks, Dota2 и Star Craft II.

Разбира се, част от зоната ще са многобройни демонстрации, премиери, конзолни игри и много други изненади за запалените по новите технологии.

Част от мисията на ON! Fest е не само забавлението, а и разширяването на бъдещите творчески и професионални възможности на своите посетители. Затова за трета поредна година в рамките на фестивала ще се проведе международната конференция за разработка на игри. GDS Bulgaria е единственото по рода си събитие на Балканския полуостров, което представя гейм индустрията в нейния образователен, професионален и бизнес аспект.

В третата година от провеждането си GDS Bulgaria разширява образователния си модул в партньорство с JobTiger със специално организиран кариерен ден в гейм индустрията.

Тaка първият ден на ON! Fest ще бъде с вход свободен и отворени врати за всеки, който иска да се запознае отблизо с българките гейм студиа и да надникне в индустрията, която създава нови светове.

По-голяма и цветна ще бъде и ON! Anime зоната, която ще включва всички досегашни атракции – работилници, изложби, щандове, steampunk акценти – с още по-разнообразно и интересно съдържание.

Любопитно допълнение ще бъде експозицията на най-голямата колекция от предмети, свързани с Батман - притежание на пловдивчанина Здравко Генов, който наскоро бе записан с нея в Книгата на Гинес. Освен изложбата, той ще разкаже и как се печели това световно признание.

Естествено, кулминацията на ON! Anime ще бъде CosPlay конкурсът, който тази година ще се проведе в два дни – първият - в тематични категории по игри, а вторият – с аниме тематика.

Нова гейминг зона в ON! Fest e ON! Tabletop – мястото за настолни игри, стратегически игри с карти и игри с миниатюри. Малко познатото у нас хоби е комбинация от игра, живо общуване и въображение и ще се помещава в зона на ON! Fest, пищно декорирана в тон с темата тази година – „Древногръцки полис“.

Основен акцент на ON! Tabletop е премиерата на новото издание на Magic: The Gathering, включваща герои от древногръцките митове.

В рамките на зоната ще се представят големите вносители и разпространители на настолни игри у нас, ще има турнири по War Hammer 40 000, Magic: The Gathering, Game of Thrones и комиксовата Heroclix.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари