Дания уби мечтите за Евро 2017 на "лъвчетата"

Младежите ни класически в Стара Загора
11
Дания уби мечтите за Евро 2017 на "лъвчетата"
Снимка: БФС

Младежкият национален отбор до 21 г. загуби от Дания с 0:3 в квалификационна среща за европейско първенство през 2017 година. И трите гола за гостите вкара Маркус Ингвартсен.

Поражението сложи край на надеждите на България за класиране на Евро 2017. Тимът на Антони Здравков е трети с шанс да заеме второто място при победа в последния кръг срещу Румъния. Но дори и това да се случи, българите няма да съберат нужния точков актив и да попаднат сред четирите най-добри втори отбори в групите, които ще играят бараж.

Датчаните, които вече си бяха гарантирали първото място в група 5 и директна квота за европейското, започнаха доста по-напористо на стадиона в Стара Загора и още във 2-а минута Ингвартсен отправи опасен удар от разстояние, който вратарят Георги Китанов отрази.

Гостите продължиха да атакуват по-опасно и в 13-а минута откриха резултата. Кристиян Малинов извърши нарушение в наказателното поле и Ингвартсен превърна в гол отсъдената дузпа.

Поредна опасна атака за Дания завърши с второ попадение в 28-а минута. Блаберг центрира по земя отляво и Ингвартсон на празна врата вкара втория си гол в мача.

Най-добрата ситуация за българите до почивката изпусна Юлиян Ненов, който стреля на сантиметри покрай десния страничен стълб в края на първата част.

Второто полувреме започна с пропуск на Милчо Ангелов. Нападателят на ЦСКА София стреля във вратаря от чиста позиция след центриране отляво.

До края датчаните не допуснаха повече колебания в играта си и умело доиграха мача и дори направиха победата си по-убедителна. В 62-а Ингвартсен оформи своя хеттрик след асистенция на Бангаард.

Пет минути по-късно влезлият като резерва Расмус Нисен удари греда.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Хайде стига сте кичили българските ритнитопковци с определението "лъвчета". Целият ни "футбол" вкл. и БФС са едни *** и тунеядци......
8
0
 
1
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Когато до представителните юношески формации на клубните отбори стигат децата на родители,които плащат на треньорите и деца на бивши футболисти или свързани с футбола хора/връзкарчета/, а не истинските таланти - това е резИлтата... Никой не може да ме убеди, че от въпросните националчета няма връзкарчета и такива, на които родителите да не са цакали на треньорите в клубовете! Напълно закономерно! А през 60-те и 70-те години България е ставала европейски шампион за юноши в различните възрасти....
7
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 7 години
Нашите дрипави котки не са никакви лъвчета. Нямат опит. Така е защото нямаме държава. Ако имаме спортен министър след този резил трябва да изкара закон всеки български клуб независимо от а,б регионални или аматйори да е задълженда има поне 2ма под 20 години във всеки мач в титулярния състав. 1 резерва и поне общо 6 в разширения състав.
6
1
 
4
 
! Отговори
Боби Перуката преди 7 години
Алоооо, гарсон бегай да кажеш на диджея да пусне Преслава...С така така...удриииии...са, са ,са...
5
1
 
0
 
! Отговори
гдхйф преди 7 години
кога в бе е имало лъвове а защо не пингвини, селските комплекси не ни дават шанс да се развиваме
4
3
 
4
 
! Отговори
55 преди 7 години
Вижте големите какъв резил са!Кой им е казал,че могат да играят футбол!?А Хубчев е едно селско треньорче!Срам ме е да ви гледам пъзльавци и некадърници!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче нашите ще ги спукат на пиене и чалга.И като бройка изклатени поп-фолк тупалки.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТО ТАКА Е , ЗАПАДА Е СИЛЕН. ИЗТОКА Е ОЩЕ СЛАБ. А НИЕ СМЕ ВСЕ ОЩЕ ПОД РУСКО ВЛИЯНИЕ!
1
0
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Лоши датчани, лоши.