Roxette у нас. Шведското дуо с концерт през май

Мари Фредриксон и Пер Гесле се връщат на световната сцена
9 ное 2010 13:10,
45
Roxette у нас. Шведското дуо с концерт през май
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Шведско поп-дуо Roxette ще изнесe концерт в София на 29 май следващата година.

Датата в България е част от дългоочакваното им турне, което започва на 1 март в Русия, след което ще премине поне през още четири континента.

Мари Фредриксон (Marie Fredriksson) и Пер Гесле (Per Gessle) се връщат на световната сцена с пълен ентусиазъм след шестте напълно продадени концерта миналото лято. През 2001-ва Roxette направиха обиколка из Европа, а последното им световно турне беше през далечната 1994-та.

„Ако ме бяхте попитали преди няколко години дали Roxette ще направят ново световно турне, веднага щях да ви отговоря категорично – Не!”, споделя певецът Пер Гесле. „Мари трябваше да се възстанови от сериозно заболяване и едно турне изглеждаше невъзможно, дори немислимо за мен. Ще бъде страхотно да се срещнем с публиката в целия свят отново”.

„От 2002 г. копнея и се надявам да направим световно турне. Невероятно щастлива съм, че ще срещнем почитателите си в целия свят отново”, споделя Мари.

Освен с дългоочакваното световното турне на Мари и Пер, в началото на идната година многобройните феновете на дуото по целия свят ще бъдат зарадвани и с издаването на новия албум на Roxette. Албумът ще бъде на българския музикален пазар в началото на 2011 г. от Анимато Мюзик/EMI.

Билетите за концерта на Roxette ще бъдат на цени от 60 до 150 лева и могат да бъдат закупени от Билетен Център НДК, Ticketpro.bg, като продажбата им стартира на 15 ноември!

Още музикални новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
fichko преди 13 години
skapana RABOTA ama Balgarska shto ne sa na stadion samo 5000 choveka i za den dva sa svarshili kvi li ne biaha na stadion a nai-dobrite samo za 5000 choveka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:(:(:(:(:(
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе ***,пенсионер е баща ти.Ти въобще знаеш ли какво в музика?Задръж си по-добре тъпите изказвания за другарчетата ти в детската градина.
40
0
 
4
 
! Отговори
Христо Михайлов преди 13 години
Защо винаги има комплексари които се делят на нещо. "Аз слушам техно и всички други са ***""Електронната музика е най разпространената"Тиесто свири техно" Все глупости на търкалета.Тиесто не е това което беше.Сега е бесен комерс.Щом направи дует с *** фуртадо.Ако имам пари бих отишъл и на тиесто и на Роксет.Но мисля че Роксет имат повече публика.Много повече.А и Тиесто не е от вчера както беше написал някой.Аз го знам още от 1998 година.
39
0
 
6
 
! Отговори
Пеев преди 13 години
Малкия изби рибата с 33-отрицания!!!Мой май хорицата тука ти показаха колко си неук!!!Жалко,че никога няма да разбереш кои са Roxette-съдбата те е накзала да живееш в невидение!!!Братовчедите от Аква са датчани и нестават дори за подгряваща група!!!С Roxette много хора свързват хубави спомени от зората на демокрацията до наши дни!!!Жалко,че ще е в зала 1 на НДк концерта,а не на някой стадион,но ще го преживеем!!!Важното е всички,които харесваме 'Roxette" да сме там!!!
38
0
 
8
 
! Отговори
Villy преди 13 години
Супер, страхотна новина!!!
37
1
 
18
 
! Отговори
Фей преди 13 години
П.С. нареждаш Aqua до Roxette е тотално безмислено да си говорим за музика с някой като теб.
36
0
 
20
 
! Отговори
Фей преди 13 години
Не говори добре за човек който нарича Роксет "изпаднали"..... Не ти прави чест приятел. А и те съвсем нямаше да са толкова изпаднали ако Мари не беше сериозно заболяла и не и трябваха години наред за да се възстанови... уви !
35
0
 
11
 
! Отговори
Peikich преди 13 години
Другата година сме там :)
34
0
 
11
 
! Отговори
Ани преди 13 години
Супер! Ама как им хрумна да правят концерт в Зала 1 на НДК- това да не е филхармонията, стадиони няма ли?
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аман от дребни хейтърски душици !
32
0
 
27
 
! Отговори
Vi преди 13 години
Супер яко! Добре, че Мари се е оправила. Роксет са класика от ранга на Металика, Скорпионс АЦ ДЦ и т.н.А за децата с електронната музика - тя не е от вчера, има имена, които най-вероятно не знаят :)
31
5
 
0
 
! Отговори
Lemmy преди 13 години
*Ace of Base
30
43
 
1
 
! Отговори
Lemmy преди 13 години
След изпадналите шведи от Roxette нека да дойдат още по-изпадналите Ace of Bace, или пък техните датски братовчеди от Aqua. Все ще се намерят балами да си купят билети за концерт състоящ се от час и половина пеене на плейбек.
29
0
 
15
 
! Отговори
Крис преди 13 години
Имам една не много добра новина. Във вести бг и оповестено че Роксет ще свирят в ЗАЛА 1 на НДК ........ Амин ! Сами преценете дали капацитета на залата от 5000 места ще побере всички почитатели на Роксет в България. ... Жалко но факт !
28
0
 
34
 
! Отговори
ало ало преди 13 години
Страхотна новина - Роксет с музиката си през 90-те бяха невероятни! Толкова хубави спомени навяват. Дано само не се отложи концерта, защото с тия ранни продажби, всичко е възможно. Май догодина ми звучи доста далечно
27
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до пост 9:ако ние сме пенсионери,то ти трябва да си сополиво пеленаче....ходи лапай биберонката ....а, и някой да ти смени памперса,че вони яко....Роксет са легенда и само такива като теб,не са чували за тях.....радвам се,че ще ги видим на живо.
26
0
 
34
 
! Отговори
ало! преди 13 години
Ако дядото ти 80-те години е бил тийн, значи си ***. Толкова бързо и толкова млади само те се размножават. Айде със здраве!Другия път си обмисляй коментарите.
25
0
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 13 години
Няма нужда да провокираш пич.
24
2
 
4
 
! Отговори
alita преди 13 години
Neeee,togava mi e balaaaaa...kak moje da sam takyv karyk...iskam da gi vidqqq! ;(((((((((
23
45
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно са много изпаднали щом са се сетили да идват в България. Кои бяха тия? :-)