Бебе почина, лекари се борят за живота на майката във Варна

Жената вкарана в родилното на 31 декември, лекарите уж слушали тоновете на бебето, но...
9 яну 2009 15:01,
109
Бебе почина, лекари се борят за живота на майката във Варна
Снимка: Булфото

Бебе почина преди обяд в родилното отделение на варненската болница МБАЛ "Св. Анна".

Все още лекарите се борят за живота на 32-годишната майка Цветелина Демирова.

Съпругът на родилката твърди, че терминът й бил за 13 декември 2008 г.

Цветелина била приета в родилното отделение на МБАЛ "Св. Анна" 30 минути преди полунощ на Нова година.

Жената била доведена от варненското село Орешак от сестра й Наташа и съпруга й. Била приета по спешност.

Около 2 ч. се обадила на лекарите и казала, че има силни болки, но никой не й обърнал внимание.

Сестрата Наташа се обадила по телефона на директора на родилното д-р Стефан Скочев, за да се оплаче.

Той обяче я уверил, че всичко е наред, но въпреки това отново не била вкарана в родилна зала.

От 31 декември до днес Цветелина била под наблюдение в родилното отделение на МБАЛ "Св. Анна”.

Вчера последно са прослушвали сърдечни тонове на детето и са я уверили, че всичко е наред.

Днес обаче се оказало, че тонове липсват и детето е мъртво. Родилката веднага била вкарана за спешна операция.

Д-р Скочев е казал на роднините на Цветелина, че операцията е тежка.

По техни думи матката на родилката е отстранена.

В средата на миналия декември млада жена на 23 години почина в същата болница часове след нормално раждане на първото си дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
А ти научи нещо повече за пунктуацията. Освен това не "бьлгарският", а "българският".
87
0
 
1
 
! Отговори
faifa преди 15 години
Яд ме е като чета мненията тук. Половината не знаят български, но плюят България! Жалко за детето! Дано поне жената се оправи. Явно не са си платили избор на екип или някоя друга услуга. Жена ми ражда миналия месец секцио в София в прословутия Майчин дом и след операцията не е минал нито един доктор да я види как е!!! Просто и тя не искаше да плащаме. Аз ходех всеки ден да я обслужвам и раздвижвам! Не е нужен повече коментар. Просто не доктори, а касиери! За какво се осигуряваме?!
86
0
 
1
 
! Отговори
aнонимен преди 15 години
Научете бьлгарският правопис ,а след това коментирайте такава сложна материя ,като медицината.
85
0
 
1
 
! Отговори
Macbeth преди 15 години
Made in Bulgaria- Mizeria!
84
0
 
1
 
! Отговори
Macbeth преди 15 години
Made in Bulgaria.
83
0
 
1
 
! Отговори
Мария преди 15 години
Мен не ме е срам, че съм българка, а че хора като вас се наричат българи. Преди година отидох на профилактичен преглед при една пишман-докторка. Натрови ме с лекарства и ме докара до състояние, в което ми се налага операция, за да имам деца. Какво да я правя тази жена? Да я хваля? Да й благодаря? Бих я убила със собствените си ръце, защото ми отне шанса да родя дете по нормален начин. Не ви пожелавам да минете през моя ад, нито на вас, нито на близките ви. И не всичко живо копнее да бъде лекар, глупаво е да живеете с тази заблуда.
82
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Защо са я оставили да чака?Не са искали да правят операция ли?:((Щом терминът е бил за преди месец?!
81
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Копчетата да престанат да драскат ппростотиите си
80
0
 
1
 
! Отговори
йдфкф преди 15 години
НЯМА ЛЕКАРИ В БЪЛГАРИЯ . ОСТАНАХА *** САМО ПОВЕЧЕТО СА НЕГРАМОТНИ. ИКСАШ Д АТСАНЕШ ЛЕКАР ЗАПОШИ СЕ В УКРАЙНА НЯМА НУЖДА ДА ХОДИШ И ДО ТАМ СЛЕД 4 ГОДИНИ БЕЗ ДА СИ УЧИЛ СЕ ПРЕХЖАРЛЯШ В БГ УЧИШ 2 ГОДИНИ ТУКА И ЗАВЪРШВАШ ЕТО ВЕЧЕ СИ ЛЕКАР. ДРУГИЯ ВАРИЯНТ 5000 ЛЕВА И СИ ВЪТРЕ СЛЕ ДТОВА СИ ПЛАЩАШ ЗА ВСЕКИ ИЗПИТ ПАК СИ ЛЕКАР НО САМО ПО ДОКУМЕНТИ НАПЪЛНО НЕКАДЪРЕН СЪРДЕТЕ СЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗА 500ЛЖ ЗАПЛАТА САМО ТАКИВА ЩЕ ВИ ЕКУВАТ ВЕЧЕ ЧЕСТИТО ПРОДЪЛЖАВАЪТЕ ДА СПИТЕ " ГАРГИ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ
79
0
 
1
 
! Отговори
Мишонка преди 15 години
Ква липосукция,бе.Това е ендоскопска операция, пак не си догледал
78
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Аман от нескопосани лекари. Родих на 23 и приятелите ми се шегуваха с мен, че имам вид на 15 годишна и детето когато порасне щяло да се гордее с младоликата си майка. Но живеем в БГ и замалко раждането на детето ми да се превърне в трагедия. Една от сестрите ми каза какво толкова че ми е зле, ще имам и друго бебе, а когато се роди ме попитаха кога ще го зарежа в детски дом. Аман от некадърници и простаци.
77
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ама ти си най- големия *** баце:)
76
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Как е възможно тук да се изпразват всички неграмотни и да коментират всякакви глупости, които се напишат. Такава *** не заслужава да я лекуват каквито и да са лекари. Един пък се хвали, че бил банкер. Толкова простотия на едно място не бях чел. Комплексирани *** - това са всички драскачи тук.
75
0
 
1
 
! Отговори
таниа преди 15 години
ако лекариат е кадарен има 4асни клиники и ниама да взима 500лв но там некадарни не тарпиат
74
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Жалко за майката и детенцето.При раждане и операция НЯМА как да не се отиде в болница.НОне ходете при психиатри и всякакви други лекари,АКО не е крайно належащо.Още повече ще ви разболеят.
73
0
 
1
 
! Отговори
Myleena преди 15 години
Какво да кажа, освен че тези от отделението,които са били на смяна са абсолютни ***!Не заслужават да живят и още по-малко -те да имат деца!За съжаление това не е еденичен случай.В София и Бургас, а и във всички български родилни отделения се изискват пари от родилките и то не за друго , а за да се държат с теб като с човек и за да си свършат работата,която се изисква тъй или иначе от тях!Била съм свидетел на ужасно отношение от страна на докторите към родилки, които не бяха си платили, докато аз раждах.Държаха се с момичетата, като с кучета, единия доктор беше толкова арогантен с жената,която роди пет минути преди мен, че нямам думи!!!. . .обясняваше как не е успял да си догледа мача заради нея и докато я шиеше, най-нагло попита колко е голям члена на мъжа и за да знае докъде да я шие!!!***, хубво че не бях аз,защото ако на мен ми беше казъл подобно нещо,както ми е близко до краката,с радост бих му вкарала главата в стената!А в Бургаската болница имаше случай,когато един пълен некадърник беше зашил една родилка изцяло и само любопитството на съпруга и я беше спасило- за малко успяха да я спасят, после мъжа и преби доктора и сега Слава Богу не практикува, след като го уволниха!Та случаи с некадърни и адски алчни и нагли докторя за съжаление бол,да не се разболееш в днешно време. . .а и да не налага да раждаш!!!Навремето се водеше,че адвокатите са най-алчни и подкупни, обаче от доста време насам докторите дъжат безепелационно първото място и определено нямат конкуренция!
72
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Kakvo ob6to ima liposukciata s razdaneto,4e ste slozili snimka na liposukcia?
71
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
na koi syd da se opla4e majat na tozi varnenskiq koito e razqden ot korupciq ?pomnim prokurorkata s podkupite tem,bg syd e kormpiran kato doktorite a garvan garvanu pomnite nali,taka4e na4inite sa mnogo no eto edin ,poliva go s benzin i go gori jiv ako e vazmojno i decata mu da gledat.
70
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
BLAGODARQ
69
0
 
1
 
! Отговори
padara_psihopat преди 15 години
"Да ти кажа как се става лекар в БГ. На изпита по медицина се явяваш, като предварително си платил 50 000 лв, а ако не искаш ....." само ако може да ми кажеш какъв е тоя изпит по "медицина" ??? хахаа иначе по темата: те в тия варненските АГ болници не знам колко хора трябва да си идат,че да се случи нещо. мъка ми е ама така стоят нещата. и най-лошото е, че няма как да се променят. и все пак - ужасно прости хора пишат тук. направо им се възхищавам как са доживяли с тоя акъл до тия години.