Бебе почина, лекари се борят за живота на майката във Варна

Жената вкарана в родилното на 31 декември, лекарите уж слушали тоновете на бебето, но...
9 яну 2009 15:01,
109
Бебе почина, лекари се борят за живота на майката във Варна
Снимка: Булфото

Бебе почина преди обяд в родилното отделение на варненската болница МБАЛ "Св. Анна".

Все още лекарите се борят за живота на 32-годишната майка Цветелина Демирова.

Съпругът на родилката твърди, че терминът й бил за 13 декември 2008 г.

Цветелина била приета в родилното отделение на МБАЛ "Св. Анна" 30 минути преди полунощ на Нова година.

Жената била доведена от варненското село Орешак от сестра й Наташа и съпруга й. Била приета по спешност.

Около 2 ч. се обадила на лекарите и казала, че има силни болки, но никой не й обърнал внимание.

Сестрата Наташа се обадила по телефона на директора на родилното д-р Стефан Скочев, за да се оплаче.

Той обяче я уверил, че всичко е наред, но въпреки това отново не била вкарана в родилна зала.

От 31 декември до днес Цветелина била под наблюдение в родилното отделение на МБАЛ "Св. Анна”.

Вчера последно са прослушвали сърдечни тонове на детето и са я уверили, че всичко е наред.

Днес обаче се оказало, че тонове липсват и детето е мъртво. Родилката веднага била вкарана за спешна операция.

Д-р Скочев е казал на роднините на Цветелина, че операцията е тежка.

По техни думи матката на родилката е отстранена.

В средата на миналия декември млада жена на 23 години почина в същата болница часове след нормално раждане на първото си дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
СПОРЕД НОМЕР 56,ТРЯБВА ВСИЧКИ ХОРА ,НЕЗАВИСИМО КАКВО РАБОТЯТ,ОБАЧЕ АКО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-САМО ДА СА ДОБРИ В СВОЯТА СФЕРА НА ИЗЯВА-ТАКА ДА,НО ТРЯБВА ЛИ ЕДИН ЧОВЕК,АКО СИ ВЪРШИ РАБОТАТА ПЕРФЕКТНО ДА ВЗЕМА ИЛИ ДА КРАДЕ ПО ВЕЧЕ ОТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО СИ! ГОЛЯМА МАЛОУМНОСТ! 56 ХОДИ НА СПЕЦЕАЛИСТ-ЛЕКАР-ТИ СИ ГИ ЗНАЕШ,ДА ТИ ПОСТАВЯТ "ТОЧНАТА " ТИ ДИАГНОЗА,И СИ ПИИИ ХАПЧЕНЦАТА РЕДОВНО,ЧЕ ....МАЛЕ,МАЛЕ...ДА НИ ПАЗИ ГОСПОД ОТ ТАКИВА ХОРИЦА!!!!!!
67
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ей!!!! 63!!!!!!! супер го каза! Максимално си прав! И аз мисля като теб, ама не ми връзва да го напиша така точно! Просто защото не съм ученолюбив лекар, а банкер:):):)
66
0
 
1
 
! Отговори
nn преди 15 години
най-много 2 седмици след термина се предизвиква раждането зашото става опасно за детето и майката. била е с болко а тоновете на детето са слушани веднъж на ден - това е пълен майтап!!! тези са за разследване. Едно е да искаш подкупи, което за лекарите при тези мизерни заплати е разбираемо, но да се отнесеш толкова непрофесионално и с такова дебелоочие (абе всичко ша е ок) към човешкия живот на майка и дете е престъпление. 20 дена след термина и с болки и слушат тоновете на детето веднъж на ден!!!
65
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Подкрепям те! Майка съм на две деца - родени ВЪПРЕКИ ;) лекарската намеса!!! И имам богааааат опит с КВАЛИТЕТНИТЕ лекари. Пожелавам ти всичко да е наред! И да се радваш на най-сладкото бебче!!!
64
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
До 50.Като я мързи дъщеря ти да учи-плащай .Аз лично съм се готвил,явявал на кандидатстудентски изпити,завършил и специализирал без никаква помощ-била тя финансива или чрез познати-така,че не поставяй всички под един знаменател
63
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
АЛОООО ПО-ПОЛЕКА!ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА СА ДАВАЛИ!КАТО СА ИСКАЛИ ДА ПЕЧЕЛЯТ-ДА СТАВАТ БАНКЕРИ,ТАМ ТАЯ КЛЕТВА Я НЯМА! А ТЕ КАДЪРНИТЕ ЛЕКАРИ НЕ ОСТАВАТ С 400 ЛВ.! ПЛЮС ТОВА,ДА СИ ЛЕКАР Е ПРИЗВАНИЕ,И ВСИЧКИ,КАТО ТЕБЕ ДОКТОЧЕТА,КОИТО МИСЛЯТ КОМЕРСИАЛНО ,СА НЕКАДЪРНИ!!!!
62
0
 
1
 
! Отговори
различно мислещ преди 15 години
а вие как бихте живели със 500 лв. заплата?ако сте лекар в държавна болница и съвестно си гледате работата,няма събота, неделя,празници и от никого не искате нищо не мислите ли че коментарите ви са обидни?а колкото до госпожата на която не са приели дъщеря и медицина-ами може би не е достатъчно умна,трябва ли сега да плюе тези които са ги приели?
61
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
43, уважавам те,че си имаш собствено мнение и си го изказваш, но, УМОЛЯВАМ ТЕ!!!!! - *** СИ ПРЕГЛЕДАЙ НЯКЪДЕ ГЛАВАТА! ПРИ "СПЕЦИАЛИСТ"!!!!! МОЛЯ ТЕ!!!!! БЪЛГАРКО!!!!! Чак и мен ме хвана срам, че съм българка! Ама заради такива като теб!
60
0
 
1
 
! Отговори
ТакаваСъм преди 15 години
Нямам думи.. ако е лекарска грешка заслужава затвор. Дано поне да оцелее жената, макар и без да може да ражда вече...Ужасно
59
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
avgost mesec jivot i zdrave 6te stavam ba6ta ,ot 6 godini maki i ako nedai si boje tova se slu4i na men 6te go ubiq neznam az ne sam 4ivek koito 6te trygne da go sydi neeeeeeeeeeeeeeeee 6te go ubiq prosto sega ako go vodq neznam
58
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Рекета на болни и умиращи ли наричаш "допълнителен доход"?
57
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Жулиш яко рушвети-така се става, затова сме на тоя хал-само некадърници навсякъде!
56
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
аве не плюйте докторите. Вие ако учите цял живот и накрая ви се подиграят с 400 лв заплата и вие ще търсите начин за допълнителен доход. Дай боже да не се налага все пак да търсим такава помощ
55
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
грешка, тук е!
54
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
защо изтрихте коментара на жената, която казва точно как става "процедурата" по ставане на "лекар" в БГ!!!!!!еййййййййй аман от сервилни медии
53
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
sega doktora zaslujava da byde zaklan ili polqt s kiselina az li4no ne se e.bavam 6tqh da go vla4a myrtav po koridorite za nazidanie
52
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Наскоро един мой познат пострада при катастрофа и след като лекарите го позакрепиха, сестрите взема да се въртят покрай майка му, дошла да го види и да си искат-как можело да ходи със злата, пък да няма за тях, абе-хиени с 2 думи-нагли, нагли....да ги нариташ, а тая овца ми говори за срам, *** си майката!
51
0
 
1
 
! Отговори
A преди 15 години
По време на комунизма беше същото здравеопазването и криеха истинските причини за всичко.
50
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
До 43. Да ти кажа как се става лекар в БГ. На изпита по медицина се явяваш, като предварително си платил 50 000 лв, а ако не искаш кандидатстваш в Украйна или другаде където приемат лесно срещу заплащане като чуждестране студент и се връщаш на следващата година в БГ пак като чуждестранен студент, но вече си плащаш и така семестрите, което естествено е по-малко от първоначално поисканите тук, а и по-сигурно че ще завършиш, защото плащаш по-големи семестриални такси и си един вид "златна кокошка" за Университета. Единици са приетите и завършилите защото за знаещи и можещи. Затова е тото когато отидеш на лекар на какъв ще попаднеш. И не се опитвай да ми опонираш защото това, което ти казвам е от личен опит. Толкова пари ми поискаха на мен, като преди това записах дъщеря си на уроци при университетски преподаватели и ходи 3 години.
49
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Когато ти поставят грешна диагноза - няколко пъти - и ти съсипят здравето и ти ще злобееш.Така че , не се изказвай неподготвена и недей да ръсиш мозък.