Родилката в "Шейново" починала заради неправилна интубация?

Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята
Обновена: 23 ное 2011 21:16 | 23 ное 2011 21:13,
173
Родилката в "Шейново" починала заради неправилна интубация?
Снимка: архив, Булфото

Според близките на починалата в болница "Шейново" преди два дни родилка в предварителния протокол от Съдебна медицина за причините за смъртта й посочена неправилна интубация и закъснели реакции. 35-годишната Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята, съобщи bTV.

Здравният министър Стефан Константинов каза, че има признаци, по които неправилно извършване на интубация може да се коригира. Той обеща да коментира, след като получи резултатите официално.

Министърът коментира и обяснението от болницата, че родилката не е приета заради неспазени критерии за прием по клинична пътека – над 4 см разкритие, контракции през 2-3 минути и изтичане на околоплодните води. Стефан Константинов бе категоричен, че лекарят би трябвало да се ръководи от здравословното състояние на пациента, а не да мисли за клиничната пътека и за това какво ще му платят.

Още по темата

На болницата се заплаща за извършена дейност, някои пациентки раждат за два часа, други стоят два дена. Това са правилата и те ги знаят”, каза здравният министър.  

35-годишната Надежда Узунова от София почина в "Шейново" в ранните часове в понеделник. Според лекарите жената е развила "остър белодробен инцидент" при постъпване в болницата. Бебето на Надежда беше родено живо след спешно цезарово сечение. Днес обаче детето също почина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЕДЛОЖЕНИЕ:Всички БГ лекари да започнат да носят на реверите си ГОЛЕМИ ЧЕРВЕНИ ЗНАЧКИ С ФОРМА НА КРЪСТ (по подобие на еврейските жълти звезди), та кой къде ги срещне да ги ПЛЮЕ (по два пъти), ПСУВА (задължително и на майка), УДРЯ (препоръчително с тежък предмет - шамарите не се броят). На най-активните ще се издават талони за намаление, при плащане на пътен данък (или при плащане на парното, като опция). NB! Д-р Борисов и д-р Стоичков не са лекари! Моля, пощадете ги!Успех
171
1
 
2
 
! Отговори
Луд за връзване преди 12 години
Бре, заредихме те с емоции за цял ден! Едните се плуят, други се защитават и навсякъде хвърчат плюсове и минуси, а истината е една нямаме европейско здравеопазване, ама и те не са цъфнали та вързали, просто като не се пише за тях не е всичко розаво, та бозаво. Системата е недофинансирана, защо мн просто - няма кинти и кой е крив за тва......... Бойко ща каже Станишев, той - марсианците, ама едно е сиг - виновния ще си стои палати и ща си укрива пари в банки.
170
1
 
6
 
! Отговори
LEKAR преди 12 години
Как може министъра на здравеопазването да отрича системата?
169
2
 
5
 
! Отговори
LEKAR преди 12 години
"Стефан Константинов бе категоричен, че лекарят би трябвало да се ръководи от здравословното състояние на пациента, а не да мисли за клиничната пътека и за това какво ще му платят."*** е тоз министър, ***!
168
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 163:Болничните заведения отдавна имат категории, има книги за похвали и оплаквания, пациентът има право на избор къде да се лекува (райониране няма от над 10 години), държавата и сега ръси пари за апаратура, ремонти, специални субсидии за определени дейности. Е, всичко, което искаш, е вече факт! Ефект да виждаш някъде?
167
3
 
5
 
! Отговори
doc. N. Kaloyanov преди 12 години
Този "лекар" явно би трябвало да се нарича чиновник щом гледа само формалните признаци ! Крайно време е вече да има и вкарани в затвора подобни "лекари" !
166
3
 
5
 
! Отговори
До 155 преди 12 години
Това,което съм написала в 135 коментар е самата истина.Бях оперирана в България на 14 години,а 3 години по-късно в Италия откриха марлята.Явно на тебе мозъка ти е изгнил.Моли се ти да не попаднеш на такива некадърници човече.Тежко ти и горко.
165
1
 
6
 
! Отговори
Потърпевши преди 12 години
Шейново, това е най-корумпираната болница и половината от този персонал е за изхвърляне, особено оная дебела стара лелка на приема където кара хората да чакат с часове- ето том е препъни камъчето. Нашето семейство там се изръси с 500 лв.Всички некъдърници -ВЪН!!!!Освободете местата за знаещите и можештите.
164
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Момче, моли се да не те стига, вместо да плещиш глупости. Отивай си при нинтендото и внимавай какво си пожелаваш, защото може да ти се случи!
163
5
 
6
 
! Отговори
Откачил преди 12 години
Нека да направят така с жена ми и да видим дали няма да си плюят зъбите по коридорите.Мамака им гадно изнудваческо племе. За 200 - 300 лв. убиват хора и бебенца.
162
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предложение: Болничните заведения да имат категории, както хотелите-5 звезди, 3-звезди ...до кочини. Персоналът също да бъде точкуван и да има книги за похвали и оплаквания към него. Жизненоважни отдели да бъдат спонсорирани от държавата, като им се разрешава самоиздръжка и дарения от доволни пациенти. Да бъдат премахнати клиничните пътеки, когато се отнася за раждане на нов живот и животоспасяващи операции, и да бъде дадена възможност на пациентите да се лекуват в болн.заведения по избор.
161
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жне ми ражда във 2ра градска. Беше в една стая с жена, която си беше платила за избор на екип. - Никаква разлика в отношението не е имало. Дори другата жена е била малко разочарована, защото е очаквала повече. За "Майчин дом" обаче - жена ми беше отвратена! Там повече не стъпваме!Пиша това просто за информация, на тези които четат, така че не слагайте плюсове или минуси :)Желая на тези които чакат дете всичко да мине успешно! :)
160
2
 
9
 
! Отговори
до 160 преди 12 години
При приемането , ако си "случаен", те ръсят с пари - просто ти отказват прием и играят една сценка на доброто и лошото ченге, като лошото задължително е сестрата, която изтъква причините, заради които "добрия" доктор "не може" да те приеме на лечение. Първо изцакване на пари...После, след като си приел "правилата", продължаваш с ръсенето....наречено цинично "пари за внимание". ТОВА Е ИСТИНАТА.
159
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безумието и негативизма го създават журналистите с изкривената информация Ако има грешка тя се доказва и се наказва другото е бля бля
158
3
 
5
 
! Отговори
Milena преди 12 години
Do koga !? Do koga s tova bezumie!? Do koga 6te tqrpim be hora!!!!????
157
2
 
5
 
! Отговори
пълен цървул преди 12 години
Прав си за държавата не псувайте докторите щото и хляба и ножа е в тях
156
3
 
4
 
! Отговори
До Браво, докторе преди 12 години
Абе ти си пълен *** защо изобщо пишеш не ми е ясно плащайте ами ще плащат ако имат! Държавата за какво е само да *** ли та това са български граждани и тя трябва да се грижи за тях нали си плащат данъци осигуровки а отгоре на всичко раждат и деца! Държавата трябва най-много за родилките и майките с деца да се грижи в тези времена на топене на българското население всяко едно българско(не ромско) дете е важно
155
7
 
7
 
! Отговори
Браво, докторе преди 12 години
Мушмороци мушмороци не мънкайте ами събирайте пари да си плащате здревето си е ваше и е скъпо удоволстивие с вашите смотани осигуровки и с1 500 000 неусигурени нали не смятате че е редно да имате някакви претенции
154
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ад 135 За канарчета ни взе С марля в корема щеше да си изгнила преди години А и жабарската медицина не е по добра от българската .Просто имат техника за която в България може да си мечтаеш .Проблема е ,че с тези чудо изказвания от вчера ,министърчето направо изби рибата с глупости Не можа да излезе и да каже КОЙ лично е виновен за станалото а се почна с лъжите .До тук само извънземните не са замесени ,а и при толкова гафа министърчето трябваше да си е написало оставката
153
1
 
4
 
! Отговори
до 141 преди 12 години
Браво, докторе. Много хуманно и смислено изказване. И за това ли учихте толкова години? Аз мога да говоря по същия начин и да се държа като вас и без да съм се старала толкова време.Хвала на труженици като вас. Точно заради такива много уважаваме ппрофесията ви.