Жегите ни правят по-агресивни

Защото?
Обновена: 28 юли 2012 12:37 | 28 юли 2012 12:37,
7
Жегите ни правят по-агресивни
Снимка: Reuters

Летните горещини се отразяват не само на телата ни, но и на психиката. Учени са на мнение, че дискомфортът от жегата може да доведе до раздразнителност, избухливост, ексцентричност и нервност.

Причината до голяма степен се дължи на неспособността за сън поради горещините, което от своя страна пречи на мозъка да си почине, обясняват специалисти.

Когато мозъчната активност е постоянно в „работен режим“ е възможно да се увеличат пристъпите на агресия и насилие, допълват те. Това е естествен защитен механизъм, който подсказва, че мозъкът има нужда от почивка.

Рязкото покачване на температурата на тялото също оказва голямо влияние при този род психични отклонения. Когато температурата на тялото се покачва, мозъкът започва да „ври“, това от своя страна води до процеси съпътствани, с нервност и раздразнителност.

При излизане в горещите дни е препоръчително носенето на шапка или престой на сянка, за да се избегне „прегряването“ на мозъка. За пълноценен сън е желателно спалното помещение да поддържа по-ниска температура от тази на външната околна среда.

Консумацията на много течности също охлажда и стимулира мозъчната дейност и намалява пристъпите на раздразнителност и агресия.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: жегаагресиянервност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Тази - по-агресивната с русата коса да мине през посолството за да я успокоя! И по-бързо, че на 14 септември излитам и връщане няма!
5
2
 
3
 
! Отговори
dan преди 11 години
А пък с такива мацки колко съм агресивен...
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сбогом БСП!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А като ти е студено ставаш миловиден.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупости на степен n`та ...
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и като нямаш и пари