Сияйната усмивка - как да я постигнем?

За ползите от денталното здраве
Обновена: 20 авг 2012 13:46 | 20 авг 2012 13:45,
2
Сияйната усмивка - как да я постигнем?
Снимка: Reuters

С помощта на усмивката осъществяваме първия контакт при общуване. Неслучайно голяма част от първото впечатление за даден човек се дължи на нея. Ето защо от изключително значение е състоянието на зъбите и устната хигиена като цяло.

В днешно време за добрата и здрава визия на зъбите се предлага голяма гама от различни техники и лечения: залепване на счупен зъб, поставяне на почти невидими фасети, неразличаващи се коронки, шини, мостове, избелване и други.
 
Коронки
 
Зъбната коронка се поставя, когато той е много повреден или слаб. Дава опора на редиците, подобрява формата, размера, силата и външния му вид.
 
Зъбните коронки се изработват от метал, порцелан, смола, керамика или комбинация от материали. 
 
Брекети
 
Брекетите се използват за корекция на криво израснали или застъпили се зъби, като по този начин се подобрява усмивката и захапката. Брекетите упражняват постоянен натиск върху зъбите. Поставят се за дълъг период от време, за да се постигне подравняването им.
 
Брекетите са по-удобни и по-незабележими от металните скоби. Цветът на брекетите може да е с този на зъбите. Могат да се поставят и от задната им страна, което ги прави още по-дискретни. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Тлъст преди 11 години
А как да постигнем свинската усмивка