Защо когато бебето се бави, трябва да се изследва и мъжът?

Единичното изследване на семенна течност не е достатъчно информативно за неговата плодовитост
Обновена: 27 фев 2014 22:22 | 27 фев 2014 22:04, Румяна Тасева
6
Защо когато бебето се бави, трябва да се изследва и мъжът?
Източник: Reuters

Често провеждането на изследване на семенната течност при мъжа се случва след определен период, в който дадена двойка неуспешно опитва да създаде свое дете. Необходимо е да се знае, че и без репродуктивен проблем, изследването на различни параметри на еякулата (обикновена спермограма, микробиология на еякулат) е важно и има пряка връзка с нормалното функциониране и/или диагностициране на различни здравословни проблеми на мъжката репродуктивна система.

Анализът на семенната течност днес се базира на критерии, описани и систематизирани в WHO (2010) WHO Laboratory Manual for the Examination of Human Semen and Semen-Cervical Mucus Interaction (5th ed. Cambridge: Cambridge University Press), ръководство сформирано въз основа на редица анализи, проучвания и публикации.
 

1. Обикновена спермограма

За адекватно изследване на параметрите, включващи се в обикновената спермограма, е необходимо преди отделяне на еякулат, пациентът да е спазил следните условия:
 

  •   полово въздържание 3 до 5 дни;
  •   да не е приемал антибиотици поне 3 седмици преди изследването;
  •   да не е консумирал алкохол в прекомерни дози през дните на въздържание (ако принципно употребява алкохол в по-големи количества или наличието на други обстоятелства следва да предупреди медицинския персонал).


Резултатът от спермограма дава основни данни за наличието или липсата на репродуктивен проблем или друг здравословен такъв.

За другите видове спермограми можете да прочетете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Грую преди 10 години
До До Груйчо,прости ми, излъгах, сега си погледнах фиша ит заплатата...не били 3 бона! 3650 лв., точно! *** ти си над тези неща, за теб са малко пари, лющи Флирта там, пък мен *** остави да са мъча сам... Хахахаха
4
3
 
5
 
! Отговори
Грую преди 10 години
До :(,ми никаква ми е заплатата, да, ама ти пък хич и не работиш ***! Изпрала едни *** и оревала орталъка, все едно не ги е прала пералнята. Ми на твойта майка като и търпя простотиите и тъпизмите? Ъъъ, найш кво, развеждаме се, тя никва, никва заплатка ама само за теб е никаква, с 3 бона месечно знаеш ли колко девойки ще надуват масура! Ае сега с претенциите при мама, то като те вземах нямаше друго май... Отивай сега на пазара пак, да *** за водка флирт и да "мичтаиш" за принца...
3
5
 
6
 
! Отговори
:( преди 10 години
Защото си е развявал байрака предбрачно, а после свекървата мърмори: "Защо оная още не е забременяла?" И синчето търчи при жена си, обвинява я, че е ялова, а форумните *** сипят обвинения по адрес на жените, че били алчни и разтурени. Взимаш Грую с никаквата му заплата, переш му гащите, търпиш простотиите и наглостта на майка му, а той не благоволява да изследва семето си, праща теб на гинеколог!С Грую и груювата мама могат да се справят най-добре рускините.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1 запетайка ви липсва в заглавието. По-надолу не четох.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо когато бебето се бави трябва да се изследва и мъжът?----------------------------Защото бебетата се правят от жени и мъже, а не само от жени (въпреки, че много от мъжете са дълбоко убедени в това, когато детето се появи )