Три особености на истинския сладолед

За да избегнем фалшивия продукт
21 юли 2014 17:56, Румяна Тасева
6
Три особености на истинския сладолед
Източник: Reuters

Известно ни е, че храната ни е преситена от вредни субстанции за подобряване на външния й вид, допълнително овкусяване и удължаване трайността на продукта. За съжаление, сладоледът не е защитен от включването на подобни съставки. И ако напоследък особено много ви прави впечатление липсата на удовлетворение от хапването на сладолед, е добре да откриете начин правилно да изберете по-безопасния сладолед.

Първият признак, че хапвате сладолед с по-малко вредни субстанции, е той да се топи бързо. Въпреки че това е много относително, когато съдържа растителни мазнини, които промишлеността използва за придаване на обем на продуктите си и лекота на вкуса.

Ясно е, че натурален сладолед трудно ще се намери днес в магазинната мрежа. Такъв можете да приготвите сами вкъщи. Трябва да знаете обаче, че за да се получи консистенцията на сладоледа еднородна, сладоледът трябва да съдържа малко емулгатори.

Как обаче да разберем кой сладолед съдържа повече качествени натурални продукти и кой е богат на химия?

При всички случаи няма да се мине без да се прегледа етикета със съдържанието. Показател за качествения продукт е и цената му. Истинският сладолед съдържа повече мляко, млечни мазнини и сметана. Това го прави по-скъп.

Показател за качеството на сладоледа е количеството на вещества, които се използват за „набухването му“. Тоест, ако при един литър суровина се получи 2 литра сладолед, то той няма как да е онзи, който помним от детството ни. При това съотношение реално купуваме сладолед, чийто обем наполовина е пяна. Така производителят прави 100% икономия на суровини и може да поддържа ниска цена на продуктите си. Този сладолед е по-достъпен за купувача, но и по-опасен за здравето му.


Повече за здравословното хранене можете да прочетете в Puls.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: сладолед
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
8
 
! Отговори
7 преди 9 години
Привет от сладоледеното Маями.С голяма "болка"ще ви съобщя,че няма нищо хубаво в сладоледа! Има хиледи видове и разновидности и скъпи и евтини-все ***!Жалко,защото така е и с шоколадите и млеката...а боже,боже...Плодовете пластмасови,зеленчуците и те!Ми то не остана нищо.В хляба захар блъскат.В млякото хормони и плесен..АааааЧе за по сигурно и отгоре ни ръсят с какви ли не болестотворни бактерии и метали.Та ,.....яжте си сладоледа,че то всичко е фалшиво вече!Айде изтривайте ме!
3
4
 
3
 
! Отговори
Istinata преди 9 години
Ima istinski sladoled, daje po-itinski otpredi godin, i toi e Italianski sladoled, vqrno, skypichak e, okolo 5-6 lv. za 3 topki ama ve edno naitina othapvash zalyk dinq, pypesh ili qgoda :X
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИСТИНСКИЯТ СЛАДОЛЕД Е ТОЗИ КОЙТО СИ ПРАВЯ В КЪЩИ. ОСТАНАЛИТЕ *** В МАРКЕТИТЕ ДА СИ ГИ *** МУТРИТЕ. КОЙТО ИСКА СЛАДОЛЕД КОЙТО ИМА ВКУСА ОТ ДЕТСТВОТО МУ ДА ОТВОРИ САЙТА ЗА РЕЦЕПТИ НА СЛАДОЛЕД И ДА СИ ИЗБЕРЕ.
1
1
 
20
 
! Отговори
Жо преди 9 години
МИНАЛАТА ГОДИНА харесвах сладолед в кутия "Анкл Чарли". Двулитрова кутия тежеше 1300 грама. Цената беше 7 лв.През тази година същия сладолед, същата кутия, същата цена тежи 1100 грама.