Как правилно да тичаме по пясъка?

Пясъкът е чудесен и за тренировка, но има и своите особености
20 юни 2016 17:52,
9
Как правилно да тичаме по пясъка?
Източник: Reuters, архив

Плажът, освен място за почивка и забавление, може да бъде идеален и за тренировка. Меката гранулирана повърхност осигурява и отлично съпротивление и е подходяща за тичане. 

Всъщност ходенето и бягането по пясъка може да помогне да изгорим повече калории, в сравнение с практикуването им на асфалт. Все пак, тичането по пясък има и своите особености. Предлагаме няколко съвета за това как можем да го улесним...
 
Обувките...
 
Няма нужда от специални обувки за целта, но е препоръчително да си определим един чифт, който да бъде само за тази дейност. В противен случай, ще бъдем изправени пред невъзможната задача всеки път да ги почистваме от пясъка. Бихме могли също така и да тичаме боси по плажа. 
 
Важно е обаче да бъдем внимателни с неравните терени, тъй като те могат да доведат до болка в краката. Нужно е да следим и за черупките от миди и за наличието на предмети по плажа, за да избегнем травма. 
 
Ако искаме да тичаме боси, следва да изберем най-чистата повърхност. Препоръчително е да започнем с ходене, след което с бавни темпове да преминем към тичане, а впоследствие да редуваме ходене и тичане.
 
Да не бързаме
 
Тичането по пясък може да бъде значително по-голямо предизвикателство, в сравнение с тичането на по твърда повърхност. Необходимо е да забавим скоростта, докато се повиши издръжливостта. 
 
Да започнем на мокър пясък
 
Първоначално следва да тичаме на мокър пясък, който е по-твърд, и след това – на сух. След това отново да преминем към мокрия пясък за около 3 – 5 минути. Не бива да тичаме повече от 15 – 20 минути, докато се адаптираме към тичане на мек пясък.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: тренировкапясъктичане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Много неудачно за БГ плажовете , по причина че Черно море е затворено и няма приливи и отливи .. тук излизам да бягам понякога ,но отливите са по 3-6м и съответно на плажа се образува една 20 метрова мокра и равна ивица и хората я използват да се разхождат ,да бягат , разчертават си игрище и ритат топка , понякога футболния отбор на града слиза да тренира .
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обувки по пясъка? Вие не сте наред...
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По Бг плажовете не се тича пълно е със всякакви ***