7 нискокалорични алкохолни напитки, ако сте на диета

Бъдете по-толерантни със себе си и вярвайте в процеса и в дългия път, който сте поели
27 юни 2023 00:00, Михаела Лазарова
8
7 нискокалорични алкохолни напитки, ако сте на диета
Снимка: Istock

С настъпването на лятото и така чаканите ваканции, всички ние сме изправени пред един важен въпрос: „Как да съчетаем почивката с хранителния си режим?“ Не бързайте да изпадате в тих ужас! Вместо да се притеснявате, останете спокойни. Ако прегрешите един или няколко дни, не бързайте да се наказвате или пък да започнете драстично да намалявате приема на храна само и само за да „отгладувате“ погълнатите калории. Бъдете по-толерантни със себе си и вярвайте в процеса и в дългия път, който сте поели. За да ви улесним, в следващите редове ви предлагаме няколко идеи за нискокалорични алкохолни напитки, които няма да развалят режима ви. Ето ги и тях:

Ром с черен чай

Ето още една алтернатива ако искате да консумирате кехлибарената карибска напитка. За да избегнете консумацията на газирани напитки, можете да я комбинирате със студен черен чай. Това питие е идеално за плажа или пък за вашето домашно барбекю парти. Направете си чая у дома, а пък ако искате все пак да добавите някаква сладост, можете да използвате еритритол. Той съдържа нула калории, а при черният чай те са само 2. Така че вашият коктейл би съдържал 99 калории. Имайте предвид обаче, че черният чай съдържа кофеин, който може да ви дехидратира, затова се уверете, че пиете достатъчно вода.

Водка с газирана вода

Тази газирана напитка не съдържа калории, а пък 44 грама водка имат около 97 калории. Ако спазвате нисковъглехидратен режим, добавете малко сок от лимон или лайм. Ако пък сте вкъщи, можете към содата да добавите и любимия си чай, но изстуден. Към коктейла си прибавете и достатъчно количество лед.

Коктейл „Манхатън“

Ако предпочитате да не пиете уискито си чисто, можете да изберете класическият коктейл „Манхатън“. Той съдържа уиски, сладък вермут и ром Ангостура. В стандартната рецепта уискито съдържа около 105 калории, а вермутът 64 калории. Така калорийното съдържание на цялото количество е около 169 калории.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Пияния помак преди 10 месеца
Домашна ракия сутрин, на гладно, без гасилка - чилк
4
0
 
4
 
! Отговори
Безалкохолна ракия преди 10 месеца
Шише изстудена ракия с няколко вилички и без мезе, за който е на диета.
3
1
 
5
 
! Отговори
Куба Либре преди 10 месеца
Коктейлите са хубави но алкохола задължително да не е български
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато си на диета, няма такова нещо като нискокалорични алкохолни напитки. Алкохолът сам по себе си е калорийна бомба. Ама за тия неща се иска малко знание, то не е като да пишеш статии за секса.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ракия с пържоли, кюфтета и шопска салта. След това водка със сельодка, ако не маринована цаца, после уйски с ядки, после ром с торта и за десерт две големи бири. Това е рецептата:-)