Седмицата започва с лек ръст при петрола и златото

Инвеститорите продължават да следят тропическата буря Айрин
Обновена: 29 авг 2011 14:51 | 29 авг 2011 10:11,
1
Седмицата започва с лек ръст при петрола и златото
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Новата седмица стартира с повишения в цените на златото и петрола. При нефта поскъпването е по-ограничено, докато благородният метал напредва с 1,2 на сто, за да се върне над 1 800 долара за тройунция.

В часовете за електронна търговия на борсата в Ню Йорк петролните контракти с доставка през октомври поскъпват с 0,3 на сто до 85,63 долара за барел. Миналата седмица приключи с ръст от над 3,5 на сто в цената на черното злато, а за последните 12 месеца суровината поскъпва с 15%.

На борсата в Лондон днес петролът сорт брент поевтинява с 0,3 на сто до 110,99 долара за барел.

Основен фактор за движението при петрола остава движението на тропическата буря Айрин, която предизвика доста щети в САЩ, коментират анализатори за Bloomberg. През последните часове стихията губи от силата си, но все още транспортът по източното крайбрежие остава силно засегнат.

В същото време златото записва ново повишение, като от подновяването на търговията тази седмица котировките напредват уверено. Фючърсите с доставка през декември повишават цената си с 1 на сто до 1 814 долара за тройунция, след като на по-ранен етап от търговията бяха достигнали дори до 1 831 долара.

Още световни икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Еми нека така да им върви цялата седмица на петролните магнати! :)

Спонсорирани публикации