България погаси дълга си за "Бургас-Александруполис"

Дългът на страната ни по проекта беше около ?6 млн.
Обновена: 8 фев 2012 14:54 | 8 фев 2012 14:39,
25
България погаси дълга си за "Бургас-Александруполис"
Снимка: Ройтерс

България заяви, че във вторник е превела средствата за погасяване на дълга си по проекта за изграждане на петролопровода „Бургас-Александруполис“. Това е съобщил за агенция „Прайм“ говорителят на руската компания Транснефт Игор Дьомин, предаде РИА Новости.

Вчера в руското министерство на енергетиката се е състояла среща на оглавяващия ведомството Сергей Шматко с българска делегация, оглавявана от министъра на финансите Симеон Дянков.

„По време на преговорите е бил разискван въпросът за „Бургас-Александруполис“ и са били изказани отново вече обявените позиции. Освен това българската страна е заявила, че днес (бел. ред. - вчера) те са ни превели парите, погасявайки напълно задълженията си“, е казал Дьомин.

Още по темата

Той е добавил, че от Транснефт все още не са получили потвърждение за превеждането на средствата. В края на миналата година общият дълг на България по проекта „Бургас-Александруполис“ възлизаше на около 6 млн. евро.

През декември българското държавно ръководство обяви намерението си да прекрати действието на междуправителственото споразумение по проекта за изграждане на петролопровода. Тогава министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков обоснова българското излизане от проекта с икономическата му неизгодност за страната.

Още новини за икономиката четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
ГОСТ преди 12 години
ДОБРЕ ПЛАТИХМЕ НО ЗАЩО КАТО ТОЛКОВА Е НУЖЕН ПЕТРОЛОПРОВОДА НЕСЕ НАПРАВИ ЧРЕЗ ПРЕТОВАРВАНЕ НА ПРСТАНИЩЕ,ИЛИ НЕМА ТОЛКУЗ КОМИСИОННИ,ВСЕ ПАК НЕФТА В БЪЛГАРИЯ ПРЕСТИГА С ТАНКЕРИ А ПЪК ПОСЛЕ ПАК В ТРЪБАТА КАТО В ЦЯЛ СВЯТ,ИЛИ ОБАМА ПАК ВИЖДА СИБИРСКА МЕЧКА , А МЕЖДУ ДРУГОТО ТОЗИ НЕФТ НЕЕ ЗА БЪЛГАРИЯ А ЗА ЗАПАДНА ЕВРОПА ИЛИ НАРУШАВАМЕ АНАДОЛСКИТЕ ИНТЕРЕСИ (РАЗБИРАЙ ТАКСИ ЗА БОСФОРА)
22
0
 
1
 
! Отговори
Канети преди 12 години
"...погаси дълга си за "Бургас-Александруполис"..."ЩЕ ГО ПОГАСИ, КЪДЕ ЩЕ ХОДИ!Така ще стане и с "Белене". Помнете ми думата. Ако не го строим ще пием студена ода.
21
0
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
Ле ле какво безумие беше идеята да се преточва петрола в бургаския залив . При онзиденшния щорм всичкия петрол щеше да се разлее и некой и друг танкер щеше да е на дъното !!!
20
1
 
6
 
! Отговори
правилно! преди 12 години
Ми правилно каза Бойко и го изпълни - нито лев няма да плати - само някакви си там 6 милиона евро - левове няма!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това са монети, но за съжаление отново от нашият джоб :-(
18
6
 
3
 
! Отговори
Атанас Буров преди 12 години
Вижте ***, сакса и предателя доган как ни нагласиха, да плащаме грешни пари на руските робовладелци и олигарси!
17
7
 
11
 
! Отговори
Петко преди 12 години
Е, оня дето му викат Тиквата, не се ли прави на важен сеЯнин преди време? Не казва ли че пари нема да се дават? Мухъли и цървуляци- ГРОБ!
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парични бонуси по Коледа в Министерство на финансите не са давани, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.Бонуси са получили служители от екипа, работили върху събирането на информация за НДК, тези от екипа, подготвил оттеглянето на България от проекта Бургас-Александруполис...Вива Ел Финансисто Гранде дел Мундо!
15
3
 
16
 
! Отговори
ПУТИН ГО НАТРЕСЕ преди 12 години
Борисов към Русия: Весела Коледа, лев няма да вземете за "Бургас - Александруполис"27 декември 2011г. 13:12 actualno actualnoПремиерът Бойко Борисов изрази твърдата позиция на правителството, че България няма да плаща каквото и да е по проекта "Бургас - Александруполис". "Моите уважения към господин Шматко, пожелавам му весела Коледа и честита Нова година. Един лев няма да вземат за "Бургас - Александруполис", каза в отговор на журналистически въпрос
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАКОН ЗА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИВ сила от 01.05.2006 г.Обн. ДВ. бр.17 от 24 Февруари 2006г., изм. ДВ. бр.30 от 11Април 2006г., изм. ДВ. бр.102 от 19 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.105от 22 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.11 от 2 Февруари 2007г., изм. ДВ.бр.31 от 13 Април 2007г.Част първа.ОСНОВИ НА ДЕЙНОСТТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НАВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИГлава трета.ОСНОВНИ ЗАДАЧИЧл. 6. Основните задачи на МВР са:Т.4. осигуряване на пожарна безопасност и защита на гражданите и имуществотопри пожари, бедствия, аварии и катастрофи;
13
7
 
8
 
! Отговори
МРЪСЕН КОМУНИСТ преди 12 години
Гоцето-Три-Пера е водач на организирата престъпност в БГ.Сключват се най-неизгодните договори с руските мужици, които на свой ред превеждат по сметка на мръсните комунисти пари платени от българския народ.
12
7
 
6
 
! Отговори
КАЗАХ ВЕЧЕ преди 12 години
мРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ ТРЕБЕ ДА БЪДАТ НАТИКАНИ В земята веднъж завинаги!
11
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ плаща за грешките на други!!!! Очаквам да си поемат последствията(БСП,АБВ)
10
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тиквата нямаше да плаша-???????
9
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодарение на Гоце всеки българин плати по 1 евро на руснаците
8
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
трябва да ги плати Гоце
7
12
 
16
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
BOIKO-LAJLIVOTO OV4AR4E!.
6
6
 
17
 
! Отговори
брей преди 12 години
Весела Коледа и Честита нова година дрънкаше Тикво зелена на Шматко, нали си много отворен бе, "няма и стотинка да видят"...големи смешници сте, ама и тази статия сте я забутали все едно е нещо маловажно, а това е морала на този човек, етиката му и безочието с което лъже народа...нямал да плаща, къде няма да плащаш,бе кратуно...
5
11
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
Много си ***,та чак сфера!
4
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С МНОГО БЛАГОДАРНОСТ НА ГОЦЕ ,нали беше СОЦИАЛЕН ПРЕЗИДЕНТ И от ГОЛЕМИЯ МУ ШЛЕМ УВИСНАХА УВЕЛИЧЕНИЯТА НА ПЕНСИИТЕ!ДРУЖБАТА СИ Е ДРУЖБА СИРАНЕТО С ПАРИ!БЛАГОДАРИМ ТИ ГОЦЕ!

Спонсорирани публикации