Здравей, България! Ние сме Anonymous!

Хакерите с писмо до властта да се оттеглим от договора АСТА
Обновена: 13 фев 2012 14:46 | 13 фев 2012 13:51,
319
Здравей, България! Ние сме Anonymous!
Снимка: Reuters

Здравей, България! Предполагам, че знаете кои сме ние, но ако не знаете, ние сме Анонимните. Ние сме най-голямата сила в света. Сила, много по-могъща, от което и да било правителство на Земята. Ние сме хората, които ви създадоха. Хората, които срещате всеки ден на улицата. Ние сме точно тези, които не очаквате – от продавача в магазина до чистача в ресторанта.

Така започва писмо на Anonymous, качено в YouTube и адресирано до властите в България заради мълчанието им по спорното споразумение АСТА.

Още по темата
"Вие знаехте за протеста на 11  февруари срещу АСТА, но въпреки това отново се опитахте да хвърлите прах в очите на хората. Отново се опитвате да ги манипулирате с психологически методи. АСТА не може да бъде подписана с "резерви", АСТА е международно търговско споразумение, базирано на международното право.

Страните, подписали споразумението, трябва да се придържат към него в борбата срещу пиратството и нарушаването на авторските права както на дигитални, така и на физически носители. Подписването на АСТА ще доведе до прилагането на споразумението в пълната му сила, което противоречи на Конституцията на България, която всеки трябва да спазва", пишат от най-голямата хакерска група.

В писмото си от Anonymous са подкрепили твърденията си с членове, параграфи и алинеи в конституцията ни, гарантиращи спазването на човешките права, които не могат да бъдат нарушавани във вреда на публичния интерес и които гарантират свободата и личното пространство на хората.

"Когато хората нарушават Конституцията на България, вие ги съдите. А кой ще съди вас за това, че я нарушавате? Вървите срещу собствените си закони. Не се съобразявате с волята на хората и правите каквото си искате: дори нанасяте потенциална вреда на обществото.

Даваме ви шанс да се оттеглите от АСТА, мирно, с официално изявление.

Трябва да знаете, че ако не оттеглите подписа си от АСТА, ние ще го направим – по един или друг начин. Няма да има повече протести. Следващите стъпки ще бъдат съвсем различни. Ако продължавате да мачкате хората в България, ще видите какви ще бъдат тези стъпки, но повярвайте ни – няма да ви харесат.

Даваме ви шанс да се оттеглите от АСТА, мирно, с официално изявление. Нашият съвет е да се възползвате от шанса, който ви даваме и да не насилвате късмета си. Ние не забравяме. Ние не прощаваме. Очаквайте ни!, завършват писмото си Anonymous.

Dnes.bg припомня, че само преди шест дни хакерите от световноизвестната група "Анонимните" удариха сайта на българската организация за авторски права ПРОФОН в знак на протест за защитата й на спорното споразумение АСТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: анонимнитеПРОФОНАСТА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
12
 
2
 
! Отговори
Анонннимин преди 12 години
Анонимните, от името на Българский Народ, Ви предупреждавам: Стойте си там където сте, Демократично и по Пазарному, Защото Българския народ е видял много, за да знае, че на еднодневки като вас вяра трудно може да се има! Това е единствено и последно предупреждение!
243
2
 
5
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Международния бандит е оплел света като питон прасе,иска да го хапне,,да ама НЕ,това не е прасе а огромен слон.............и още нещо,интенет показа къде е главата на питона и скоро ще бъде стъпкана безапелационно ))))
242
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВИЕ СТЕ АНОНИМНИ ЛЪЖЦИ.......ПИС ОФФ
241
2
 
30
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
Добре,че е нямало АСТА,преди 1000 години иначе още да сме в робовладелческият строй(където искат да ни върнат).Представяте ли си Микеланджело да си патентова произведенията,да се патентоват великите географски открития,закона на Ом,ел.крушката,теоремите и т.н.Нещата отиват като през тъмните векове,инквизицията(полицията),влизат у вас закопчават те,защото си написал,че земята е кръгла(не си съгласен с нещо).
240
1
 
4
 
! Отговори
до 277 преди 12 години
Колко струва една лан карта?Колко струва един безжичен ТП линк?По битаците колко лан карти продават?
239
1
 
6
 
! Отговори
СФ преди 12 години
Защо нищо не са писали, че Анонимус са хакнали ЕСГРАОН и са подменили личноста на Явор Колев и са му сменили снмките и са го писали Кольо Яворов :)))) някой знае ли нещо повече.
238
2
 
2
 
! Отговори
до 272 преди 12 години
Да, ще те хванат. Имаш си лан карта (безжична в случая) с някакъв си мак адрес (него можеш да го смениш, ако знаеш как). Имаш си обаче и един номер на лаптопа, дето няма как да го махнеш, сложен от прозиводителя (както имаш на телефона IMEI). И тоя номер ти идентифицира лаптопа. Ама забравих как точно се казваше, потърси из нета.
237
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Включвал съм се в безжични модеми от разстояние около 20 км.
236
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурен съм дори че и от Народното събрание ще можеш да си хванеш безжичен нет!!!
235
2
 
4
 
! Отговори
Fake преди 12 години
Обръщението към България е фалшиво.Към "БИЛИ АНОНИМНИ&" - измислените светова са в пъти по-добри от мизерната реалност в България. Защо вие, красивата дефиниция за българин, се опитвате да унищожите и малката светлинка, която има?!?!Моя апел към "БИЛИ АНОНИМНИ&" e: Работи, колкото да отбиеш номера, скатавай се от задълженията си, качвай се на разнебитената си кола и се прибирай в разнебитения си блок, за да гледаш "истински новини и прости шоута" И НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА ПРОМЕНИШ БЪДЕЩЕТО СИ!
234
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е, няма анонимно действия в интернет!!! Но например отиваш до една болница с лаптопа си например, включваш се в безжичната им мрежа и правиш поразии на воля. Ще те хванат ли?
233
10
 
6
 
! Отговори
БИЛИ "АНОНИМНИ& преди 12 години
..ГЛУПОСТИ ....ШЕ ВИ ИЗЛОВЯТ КАТО МИШКИ!!!!!ИМА ВЕЧЕ ДОСТАТЪЧНО СПЕЦИАЛИСТИ ЗА ТОВА!ТИЯ,.... "АНОНИМНИ ПИЕСКИ" И "ГЛОБАЛНИ РЕКЕТИ".....СТАВАТ САМО НА КИНО!ЯВНО ДОСТА ХОРА .....ЖИВЕЯТ В ИЗМИСЛЕНИ СВЕТОВЕ И СЪЗНАТЕЛНО БЯГАТ ОТ РЕАЛНОСТТА...!
232
0
 
6
 
! Отговори
do white gang преди 12 години
Така е драги, могат от твоя компютър да си правят поразии цял ден.90 % сте с безжичен нет!
231
1
 
22
 
! Отговори
Български Войн преди 12 години
До 263: Не са нито руски хакери, нито български, нито американски!Те са международни хакери от Япония до САЩ и обратно!
230
1
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 12 години
FAKE
229
21
 
6
 
! Отговори
white gang преди 12 години
Не се бъзикайте, няма анонимни действие в нета! Не са искали, не са ви хванали!
228
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така или иначе трябва да свикнем, че ежедневно сме следени, няма как човек свиква с всичко. Нали и в светите книги пише така, БОГ вижда всичко и един ден ще възмезди всеки според заслуженото.Може би хората ще станат по-добри ако знаят че теглейки детска порнография помагат на престъпници които насилват деца.Може би, но не е сигурно.Важно е кой ще се разпорежда с тази информация, дали няма да я използва за користни цели.
227
25
 
7
 
! Отговори
РУС преди 12 години
АНОНИМНИТЕ СА РУСКИ ХАКЕРИ ИМАИТЕ НАПРЕДВИД..
226
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
259,и това е добавено в досието ти, което един ден ще прочетеш
225
0
 
21
 
! Отговори
lulu преди 12 години
и за това ощетените от интернет пиратството в лицето на Sony Music и Apple "вдигат с близо 60% цената на най-търсения ѝ албум с хитовете "I Wanna Dance With Somebody" и "I Will Always Love You", часове след като Уитни беше открита бездиханна в хотелската си стая." да, не е незаконно, НО...

Спонсорирани публикации