Бойковците в България идват и си отиват!

За "Транснефт" Бургас-Александруполис е само замразен
Обновена: 21 фев 2012 14:55 | 21 фев 2012 14:35, Елка Василева
340
Бойковците в България идват и си отиват!
Снимка: архив, Reuters

Руската компания "Транснефт" смята проекта за петролопровод Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. Това заяви вицепрезидентът на дружеството Михаил Барков, цитиран от руското издание "Експерт".

"В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", казва Барков.

Преди около месец с гръм и трясък се провали главният и най-модерен проект на "Транснефт" в чужбина нефтопроводът Бургас – Александруполис, пише изданието, като припомня решението на българската страна да се оттегли от проекта и скорошното плащане на нейната част от разходите, свързани с проектната дейност, в размер на 4,7 млн. евро.

Тази стъпка практически всички експерти свързаха с политиката на проамерикански настроения премиер Бойко Борисов, посочва "Експерт". От думите на Барков става ясно, че компанията "Транснефт" смята себе си за изхвърлена.

Още по темата

Според вицепрезидента на компанията има петнайсетина варианта за проект, който да заобикаля Босфора и Дарданелите, като най-отработеният е Баку – Джейхан. За "Транснерфт" обаче той не е рентабилен.

Небезинтересна според Барков е идеята на турската страна тръбата да преминава през европейската част на Турция към Гърция. Подобен монополизъм обаче като този на Турция при положение, че всички маршрути на руския петрол от Черноморието ще са под неин контрол, се възприема като минус от всички, казва Барков.

"Това е още една причина, поради която смятаме проекта Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", заключава Барков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
10
 
! Отговори
за 46 преди 12 години
Проста пръчка , всичкит емалки страни са сателити нали? Такива като тебе дето са все със свалени *** все ще се намери кой да ги изклати.........
36
5
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Този таварисшч Барков направо отряза главата на Гоцю Първанов...
35
0
 
5
 
! Отговори
за 45 преди 12 години
Ти ,другарю знаеш ли какво е Caps Lock ?
34
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
40 години СССР ни даваше суровини почти без пари. Как си мислите ,че изобщо не е имало икономически проблеми тогава? Верно за всички имаше работа и макар и ниски заплатите стигава за всичко. СССР ни възприемаха като една от републиките си и даваха и пари и пазари.Сега изведнъж много мразещи се появихте ,дето ви мързи история малко да почетете. България е малка страна ,няма как сами. Все ще трябва да сме сателит на голяма държава. Дали САЩ или Русия ще се види. Няма място за омраза.
33
10
 
22
 
! Отговори
3 D преди 12 години
РУСНАЦИТЕ АКО МИЛЕЕХА ЗА НАС НЯМАШЕ ДА НИ ПРОДАВАТ ГАЗТА НА НАЙ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ В ЕВРОПА
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
интерестно- всички на едно мнение, дойде СТРАНДЖАТА и написа по един минус на всички останали. Дали да не му вземем еднопосочен билет за москва
31
7
 
3
 
! Отговори
22г. преди 12 години
35 а откъде знаеш че всичко това не идва от американизирането на българите и че това мислене не идва от ЦРУ?
30
10
 
12
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
Сега вече освен с Бойко ще трябва да се справят и с Плевнелиев , което съвсем няма да стане. Не ни трябва проект -бомба за туризма . Остава да си вържем тръбите за газа и с другите държава , пък ако излезе и шистов , газ руснаците ще го издухат окончателно !!!!
29
8
 
12
 
! Отговори
за 36 преди 12 години
На руските *** плащат ли ви или просто ви харесва вкуса?
28
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един "блестящ" пример на КГБ дипломация, който издава отношението на авторитарния режим в Москва към България !
27
4
 
23
 
! Отговори
Дани преди 12 години
От това по-ясно казано здраве му кажи. Той казва: Първанов и Станишев са наши. Те пак ще дойдат на власт!
26
4
 
19
 
! Отговори
5 т0 колонник преди 12 години
Бойковците в България идват и си отиват!====================================А нашите агенти хамстера, гоцето, кръстника остават
25
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другари Освободители, глупавия ни народ Ви боготвореше 45 години, а сега си позволява да се 'усъмни' в Вашата братска добронамереност. Доброволно се отказахме да произвеждаме Френски таратайки, за да можете да ни продавате свръхмодерните москвичи.Тъпите Румънци ги приеха и сега се излагат с колите си.Благодарим Ви са всичко, станала е грешка с тръбите, ще я поправим.Все пак вижте как изгонихме ГАДНИТЕ АМЕРИКАНЦИ, след като ТАКА ПОРЪЧАХТЕ, мръсниците искаха да ни продават по-евтин газ от вашия..
24
13
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
АЗ СТРАНДЖАТА , ДЪРТИЯ МИЛИЦИОНЕР СЪМ ЕДИН *** НА ВЛАСТИМАЩИТЕ, ИНАЧЕ СЪМ СКРОМЕН МИЛИЦИОНЕР ОТ ЧЕРВЕНО СЕЛСКО СЕМЕЙСТВО, АМА ПОНЕЖЕ МЕ МЪРЗЕШЕ ДА ДОЯ КРАВИТЕ И ДОЙДОХ В СОФИЯ ТА СТАНАХ МИЛИЦИОНЕР, А СЕГА СЪМ ДОНОСЧИК И СИПАТИЗАНТ НА ГЕРБ, КВО ДА СЕ ПРАВИ СЪДБАТА НА ЕДИН КУМАНИЗИН - ДЪРТ ГЕРБАДЖИЯ...
23
6
 
14
 
! Отговори
dan преди 12 години
тоя нагло казва Първанов е наш и ние ще се върнем Той пропуска факта че вече у нас няма място за путиновци след избора на Плевнелиев
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошото е, че комунистите не си отиват вече повече от 70г.Иначе тези като Бойко, нека идват и си отиват.Каквото и да оставят след себе си, пак е добре.Комунистите освен да крадат и да ни обвързват все повече с Русия, друго не правят.
21
5
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
ГЕРБ показаха посраните *** на *** и техните кремълски покровители... - така, че няма значение кой ще дойде на власт - хората прогледнаха...
20
2
 
13
 
! Отговори
ано преди 12 години
Нагличко, а? Е, чичковците отвъд океана са същите. Аман от спасители, покровители и окупатори.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дядо попе точно тази тъждественост никога не е била вярна , това е доказано от историята.
18
7
 
21
 
! Отговори
за 17 преди 12 години
Русофили няма - има русогъзолизци............никой не защитава Америка, даже и се опънахме за шистовия ,докато вие сте готови да ни подарите на матушката ви...понял?

Спонсорирани публикации