Бойковците в България идват и си отиват!

За "Транснефт" Бургас-Александруполис е само замразен
Обновена: 21 фев 2012 14:55 | 21 фев 2012 14:35, Елка Василева
340
Бойковците в България идват и си отиват!
Снимка: архив, Reuters

Руската компания "Транснефт" смята проекта за петролопровод Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. Това заяви вицепрезидентът на дружеството Михаил Барков, цитиран от руското издание "Експерт".

"В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", казва Барков.

Преди около месец с гръм и трясък се провали главният и най-модерен проект на "Транснефт" в чужбина нефтопроводът Бургас – Александруполис, пише изданието, като припомня решението на българската страна да се оттегли от проекта и скорошното плащане на нейната част от разходите, свързани с проектната дейност, в размер на 4,7 млн. евро.

Тази стъпка практически всички експерти свързаха с политиката на проамерикански настроения премиер Бойко Борисов, посочва "Експерт". От думите на Барков става ясно, че компанията "Транснефт" смята себе си за изхвърлена.

Още по темата

Според вицепрезидента на компанията има петнайсетина варианта за проект, който да заобикаля Босфора и Дарданелите, като най-отработеният е Баку – Джейхан. За "Транснерфт" обаче той не е рентабилен.

Небезинтересна според Барков е идеята на турската страна тръбата да преминава през европейската част на Турция към Гърция. Подобен монополизъм обаче като този на Турция при положение, че всички маршрути на руския петрол от Черноморието ще са под неин контрол, се възприема като минус от всички, казва Барков.

"Това е още една причина, поради която смятаме проекта Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", заключава Барков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 11 Стига с този шистов газ , технологията е прекалено нова за да може да се каже , каквото и да било ,а и специалисти нито тук нито по улиците няма , те са на друго место , може след 5 години и да драпаме за шистов газ.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям избор имаме българите-руски газов ботуш или американски шистов чук.
15
15
 
16
 
! Отговори
дедо ви поп преди 12 години
Русофилите, в България намаляват, българофилите се увеличават! --Русофилите са и българофили, американофилите са българофоби. Те ненавиждат България и не пропускат случай да я оплюят. Достатъчно е да прочетете няколко коментари да се уверите.
14
7
 
14
 
! Отговори
Странджата преди 12 години
Тоя е страшен наглец, да си избират един от другите 15 вариянта и да го почват, като са толкова отворени. Няма сила в света, която да ни накара да отровиме морето и Странджа с мърлявите руски проекти, при които въпросът не е дали, а кога ще аварират. Не е замразен, а направо го пишете бегал, защото дори след време комунистите да дойдат пак на власт и да се опитат да се огъзят на братушките, народа ще ги убие с камъни, абе изобщо забравете за това *** ненаситни.
13
5
 
7
 
! Отговори
Серги С. преди 12 години
Дерзайте друзя нефт ще има за всички на народни цени и то много скоро след като дйдем на власт.
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Това е още една причина, поради която смятаме проекта Бургас Александруполис не за провален, а за замразен. В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават"========================================интелигентните българи мразят съветските окупатори и путинова изнудваческа руссия
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
..."а българите с тяхното отношение към Русия остават", заключава Барков"... Барков, но след като се запознаят с руско-съветско-руското отношение към българите, което е на робовладелец към роб, прогресивно намаляват! Русофилите, в България намаляват, българофилите се увеличават!
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само в българския език има:- израз, в който сравнителната степен е по-силна от превъзходната. Това е изразът: "Най ми се ***, ама по ми се пие".- израз, който едновременно звучи като отказ, съгласие, въпрос и възклицание - това е отговорът на въпроса "Ще пиеш ли една ракия?" - "А не, бе!"- има израз, съдържащ в себе си едновременно и трите основни времена - минало, настояще и бъдеще: "Ей ся ти *** майката!"- има дума с три предлога - ИЗ-ПО-НА-СРАХМЕ СЕ"
9
10
 
16
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Ясно е, че петролопровода не ни трябва защото замърсява природата, ама какъв платен дупедавец трябва да си за да изтърсиш, че шистовия газ е полезен за природата?
8
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наглите руснаци знаят, че 7-те милиона овце пак ще докарат защитниците на техните интереси, както правят всеки 4 години. Докато робуваме на руските интереси, винаги ще сме последни в Европа (за справка- баналната "новина" за минималните заплати).
7
13
 
27
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Доста арогантен изказ, но другарите няма да имат енергийно влияние в България. Гарантирано от ГЕРБ!
6
14
 
33
 
! Отговори
Б.Б. преди 12 години
"В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", казва Барков--"Барковците идват и си отиват. Българските интереси остават и ще ги защитаваме."Б.Б.
5
10
 
30
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Бих казал, че и Барковците идват ис и отиват , но България остава , това което най-много съм ненавиждал е снизходителното отношение на руснаците към нас и не мога да разбера раболепието на нашите комуноирди , с което се отнасят към тях , да не забравяме , че христианската религия и писмеността русите дължат на нас , но кога ли са го признавали.
4
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Boikovci? Taka li edna platena chervena mediq trqbva da se obrushta kum premiera?
3
33
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко по-рано си заминат бойковците,толкова по-добре за всички!
2
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не ги искаме такива ТИКВИ.
1
10
 
52
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Транснеффт да...духат супата;Бойко не,но интересите на България са...вечни.

Спонсорирани публикации