W.A.S.P. и Behemoth разтърсиха летището

Loud Festival - ден първи
3 юни 2012 15:26,
40

Фестивалът започна с норвежците от Tristania. Снимка: Dnes.bg

 

Летище София, Терминал 2. Това беше епицентърът на трусовете от първата вечер на Loud Festival, който събра над 7 000 фенове на "тежката" музика .

Началото на фестивала положиха Tristania.

Още с първите акорди, бандата начело с прекрасната Мариангела Демургас, обяви, че няма да говорят глупости, ами ще направят един доста здрав, тежък и стегнат сет. Това си беше и самата истина, макар и все още хората да не бяха концентрирали погледите си към сцената.

Това, че беше все още светло не попречи на норвежците да ни разходят из тъмните си мелодии.
Бандата сподели, че за първи път са тук и наистина са много щастливи, не пропуснаха да кажат, и че ще бъдат сред публиката във втория ден на фестивала.

След 40-минутен сет Tristania отстъпиха сцената на колегите си Lacuna Coil. Те направиха доста по-мелодичен сет, като отново женските вокали на Кристина Скабия, която също като Демургас е италианка, се разнесоха из парка на летището.

Нейният глас, поднесен с този на колегата й Андреа Феро, определено бяха едно от нещата, заради които феновете забравиха за калта, в която бяха нагазили и се наслаждаваха на майсторското изпълнение на всяко едно парче.

Истинското начало, обаче, може би поставиха Behemoth. С качването си на сцената, с балсамирани лица и полска сериозност, прекалено ясно ни предадоха посланието си. А именно, че мъртвешкият полъх ще ни отнесе главите. Блек дет метъл бандата може да се похвали със солидна биография и наистина виртуозни и безкомпромисни изпълнения на живо.

След тях на сцената се качиха отново по-лека в звученето си банда. Американската прогресив-метъл група Symphony X продължи доколкото можа с темпото, което полските им колеги зададоха. В средата на сета си, вокалът благодари на феновете и им пожела "Лека нощ". Това беше някакъв своеобразен бис, който може би Ръсъл Алън се опита да направи, но все пак не се получи много обещаващо.

Нито от страна на бандата, нито пък връщането им, което би трябвало да е под умопомрачителни викове от страна на публиката. Това по-никакъв начин не се отрази на доброто им изпълнение и на настроението, което оставиха след себе си.

Като обявяване на истинско бедствено положение стартира и хедлайнерът на вечерта. Хеликоптери и сирени се разнесоха из въздуха, а на сцената излязоха добре познатите ни W.A.S.P.

Шестото им гостуване у нас доказа, че бандата е една от любимите на българските фенове на тежката музика.Те направиха доста здрав сет, като изпяха едни от най-големите си парчета, докато феновете се наслаждава и на кадри от клиповете на бандата, прожектирани на две видеостени, които бяха изнесени на сцената специално за тях.

Американската метъл група завърши първия ден на Loud Festival като изля пълната си мощ върху феновете, които пазеха последните си сили именно за тях.

Първият ден на Loud Festival премина с доста добра организация, а днес на сцената на феста ще се качат Asphyx, Meshuggah, Soulfly, Annihilator и хедлайнерите Slayer.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
17
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
"С тези три акорда и AC\DC ми мина живота" - ужас!!!!Иначе не е нужно човек да е музиковед, за да разбере че тия пичове от Ди Си-то свирят и пеят цял живот една и съща песен...
13
7
 
15
 
! Отговори
хит до 13 преди 11 години
Викам има точно три акорда,които звучат като рок симфония...С тези три акорда и AC\DC ми мина живота господин музиковед.Тези три акорда вдигат в Буенос Айрес по 60000 души във въздуха.Но за това няма как да знаеш г-н ала бала.......
12
21
 
6
 
! Отговори
Костов преди 11 години
На снимка номер 7 тоя едва ли е виждал жена през живота си. Затова е ядосан и гримиран.
11
4
 
25
 
! Отговори
! преди 11 години
дъжд, кал, кофти храна, лош звук плюс лоша организация.... Единственният Метъл фест в БГ за последните 5-6 години е Каварна. Точка по въпроса.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
манджа или по точно пинджур
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по-добър звук има в *** ми където веднъж направих демо запис
8
3
 
27
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
За съжаление звукът беше много прецакан. Да ти дойдат Symphony X (една от най-добрите прогресив групи в последно време - нямат слаб албум) и да не можеш да чуеш какво точно свирят - излагация.
7
0
 
28
 
! Отговори
Борислав преди 11 години
Аз бях на концерта и моето мнение, е че организацията не беше на ниво. Имаше проблеми със звука,което мен ме подразни.Не че целта на посещението на концерта ми е бил да ям и да пия , но за да се добереш до нещо такова беше много трудно.Тревата можеше да се покрие поне пред сцената,за да не се получават кални бани.Хареса ми че има място за паркиране,както и идеята за къмпинга.Приятно изкарване на хората днес! :)
6
32
 
5
 
! Отговори
Metalwrath преди 11 години
Много мизерни групи тази година с изключение на Meshuggah. Пълен провал. Само динозаври или групи който издадоха един добър албум и след това станаха гола вода и никъде не ги искат вече (Тристания, Лакуна...).Същото важи и за Каварна тази година. Ако погледнете кви ще свирят...абее смешна работа
5
42
 
6
 
! Отговори
хит преди 11 години
кви са тези смешници......има една група и това е AC/DC,,,,,всичко друго е ала бала.....
4
5
 
43
 
! Отговори
Deathstalker преди 11 години
До 4: А ти каква визия си очаквал - като на пайнерските *** ли! :-P... Ми рокаджии са все пак! А ако се позагледаш във вокалистката на Tristania, ще забележиш, че е сладурана.
3
53
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
егати сатанистите... по-нормална визия не може ли да издокарат... що за бесовски простотии
2
3
 
9
 
! Отговори
az преди 11 години
Той заради тебе е дошъл!
1
3
 
19
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Рока ролла пичове !!! Огън бий !!!