Застреляният Доневио бил близък на "кокаинов крал"

Другата жертва е 30-годишен криминално проявен
Обновена: 3 юли 2012 15:07 | 3 юли 2012 15:00,
109
Застреляният Доневио бил близък на "кокаинов крал"
Снимка: архив Булфото

Васил Донев – Доневио на 42 години и 38-годишният му шофьор Бинко Робев са жертвите на стрелбата на пътя Разлог – Баня, съобщи директорът на МВР-Благоевград комисар Георги Костов.

Още по темата

На мястото са открити над 30 гилзи.

Тази сутрин в джип "Мицубиши Паджеро" край пътя бяха намерени застреляни двамата мъже, а двамата им спътници – Емине Кьосова и съпругът й Мирослав също пострадаха при стрелбата.

Емине е в много тежко състояние и предстои да бъде транспортирана в "Пирогов", а съпругът й е контактен и няма опасност за живота му. Той се намира под полицейска охрана в РПУ Банско.

Убитите Доневио и Бинко Робев са криминално проявени.

Васил Донев и Робев бяха арестуван през април при операция на ГДБОП за лихварство. По-късно обаче бяха пуснати под гаранция. Пострадалото семейство пък е работело като селскостопански работници в постройка, близо до произшествието.

Няма данни мъжът и жената да са криминално проявени.

Няма заподозрени и задържани до момента. Работи се по няколко версии за стрелбата, като засега няма водеща. Имотите на Доневио са под наблюдение, има засилено полицейско присъствие в село Баня.

Доневио е бил близък до Иван Еринин, по прякор Гипса, който е бил задържан при операция "Кокаинови крале" в Италия в края на май, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му Гипса и Донев са били в близки отношения преди време, но в последните години има данни, че двамата са били в остър конфликт. По първоначални данни разстрелът е извършен с автомат "Калашников", съобщи Цветанов.

Според вътрешния министър извършителите са знаели по какъв маршрут се движи колата на жертвите.

Той уточни, че разследването още е в начален етап, но има всички шансове престъплението да бъде разкрито.

Вътрешният министър направи паралел между днешната стрелба и убийството на бизнесмена Юри Галев. Той беше прострелян с пет куршума в колата си около Боровец и почина в "Пирогов" след дълга борба за живота си.

Цветанов днес уточни, че убийството на Юри Галев е било извършено при сходни обстоятелства на сходен терен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
ПРОБЛЕМА Е В УПРАВЛЯВАЩИТЕ...НЕ ИСКАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ПРОБЛЕМА ЛИХВАРСТВО...НА ВСЕКИ ЪГЪЛ ИМА НЕЗАКОННО ЗАЛЕПЕНИ ОБЯВИ С ТЕЛЕФОНИ ЧЕ СЕ ДАВАТ БЪРЗИ КРЕДИТИ..ПЪРВО СЕ НАРУШАВА ЗАКОНА ЧЕ ЛЕПЕНЕТО НА ТАКИВА ОБЯВИ Е НЕЗАКОННО И ПОДЛЕЖАТ НА ГЛОБА ПОСЛЕ ЗАЩО СЕ РАЗДАВАТ РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА ЛИХВАРСТВО ТОВА НЕ Е БАНКОВО ДЕЛО...И ОТНОВО ДОПИРАМЕ ДО ДЕПУТАТИ..МИНИСТРИ...ПОЛИТИЦИ.. МОШЕНИЦИ!НО НАЛИ СМЕ В БЪЛГАРИЯ И СИ ИМАМЕ ФЮРЕР
93
0
 
2
 
! Отговори
Банско преди 11 години
Фамилията е Еринин и доколкото чета написаното от теб едва ли си я чувал преди.Стреляш напосоки , белким некой ти се хване на глупостите.
92
10
 
12
 
! Отговори
Мечтател преди 11 години
Кога ще прочетем нещо подобно и за мутрата, която ни е премиер.
91
2
 
4
 
! Отговори
bobo преди 11 години
suuuuupeeeer ega si kefa
90
2
 
13
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 11 години
Васил Донев: Е карал своите хора да копаят гробове и ги е заплашвал че ще ги зарови живи под земята.....................
89
0
 
14
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 11 години
Който копае гроб другиму, сам пада в него...
88
1
 
12
 
! Отговори
Бандюга преди 11 години
"Около къщата на убития Васил Донев в Разлог също има много полицаи. " "Убитите са с криминални досиета..." А кажете сега кого полицията пази??? АЗ СЪМ ПОЛИЦАЙ И ЧЛЕНУВАМ В ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТПНОСТ В РАЗЛОГ МОЯТА ФАМИЛИЯ Е (Димитрушев)командвам всички престъпници и им давам разяснения как да постъпват в такива ситуаций
87
1
 
12
 
! Отговори
fuck off преди 11 години
BRAVO...edno hubavo ne6to da se slu4i v Bg dva bokluka po malko.sega da hvanat i tezi koito sa gi gramnali i tqh da gramnat.samo taka 6te se opravi bg s orajiq....takiva kato tezi tam im e mqstoto pod zemqta
86
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По нашите географски ширини още от времената на траките си е било криминална територия. войнствени траки убийци-гладиатори, коварни славяни грабители,кръвожадни прабългари пиещи от черепи,жестоки турци и черкези, хайдути, кумански разбойници, македонски екзекутори, ненормални власи, подли помаци и т.н. Буламач е тука само от разбойници и убийци.
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не обвинявайте правосъдието! при забрана на смъртната присъда, това е единствения начин тя да бъде изпълнена, като освободят осъдения на смърт за липса на доказателства! след това е въпрос на време присъдата да бъде изпълнена! ако го бяха арестували, сега щеше да е жив и да си живее живота и да продължава с престъпленията! сега е по-добре!
84
2
 
14
 
! Отговори
.....? преди 11 години
...Сиво ежедневие в Бг ,...все едно и също,вече 23г.
83
1
 
17
 
! Отговори
алоо,ОЛИГАРСИТЕ? преди 11 години
С МНОГО КИНТИ ,....ДО ТУК СЕ СТИГА !
82
1
 
27
 
! Отговори
doc. N. K. преди 11 години
Добре са си го получили мръсниците, трябва да има все повече такива разчиствания на ***! Така е защото у нас няма съд и прокуратура! Жалко за невинните!
81
1
 
9
 
! Отговори
О.Донев и Л.Пъпката преди 11 години
А пък ние ,сме се скрили.....!
80
0
 
18
 
! Отговори
...? преди 11 години
Кога се раздава ---ПРАВОСЪДИЕ ПО УЛИЦИТЕ ,....има само един отговор :"Когато няма действаща Съд. система ....и то БАШ в Бг!Всичко в Бг трябва да се забрани ,защото се злоупотребява с всичко !
79
0
 
17
 
! Отговори
ДОБРО ЮТРО! преди 11 години
Големите пари се правят от ---дрога и оръжие,а в Бг и от лекарства ,............с 367% печалба !
78
2
 
13
 
! Отговори
Бай ИБан преди 11 години
Стува ми се ,че отрочетата на старите комунисти и бивши партизани започнаха да се саморазчистват.Това е добре за държавата ни.Ако погледнем назад ще видим,че 70-80%от престъпниците ни са синове или внуци на бивши партийни районни величия и милиционерски демагози.А колко ми е позната тая фамилия,Иринин,особено в разложко.Бог забавя,не забравя.Продължавайте така за да оредеете повече.
77
0
 
11
 
! Отговори
крив макарон преди 11 години
Кой казва, че в България няма "смъртна присъда"...Жалко за жената...Правили са икономия за две затворнически килии, но ако са били вътре ще са живи още...
76
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Браво на Цветанов поредното гениално откритие,че похитителите са знаели маршрута на жертвите си.Браво Цуци това и баба го знае еми ако не са го знаели хората да са живи бе Цуцко.Прозрението ще ти се помни от поколенията.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайдушка работа. Това не е за простолюдието

Спонсорирани публикации