Американец простреля седем жени и се самоуби

Три от жените са починали
Обновена: 22 окт 2012 14:55 | 22 окт 2012 09:11, Елка Василева
20
Американец простреля седем жени и се самоуби
Мъж влезе в спа център и уби три жени в Брукфийлд. Снимка: Reuters

Мъж, който е обвинен в домашно насилие и срязва гумите на колата на съпругата си, влиза с пистолет в спа центъра, където тя работи и прострелва седем жени, три от тях смъртоносно, преди да се самоубие. Такава потресаваща картина обрисува шефът на полицията в Брукфийлд, богато предградие на Милуоки, щата Уискънсин, на пресконференция след шестчасовото издирване на стрелеца вчера, предаде Асошиейтед прес.

Властите посочиха, че ще им трябва време, за да изяснят какво точно се е случило и подчертаха, че все още разпитват свидетели и спасители и не разполагат с точна хронология на събитията. На пресконференцията в неделя вечерта кметът Стив Понто описа стрелбата като "безсмислен акт на един човек."

Хаосът настъпил в 11 часа местно време в "Азана дей спа" - двуетажен спа комплекс на площ 836 кв.м., разположен срещу търговския център в Брукфийлд. Първите полицаи, пристигнали по сигнал на местопроизшествието, заварили сградата одимена от пожар, който според властите бил запален от заподозрения - 45-годишния Радклиф Франклин Хотън, жител на Браун Диър, Уискънсин.

Те намерили също така бутилка с пропан-бутан, за която първоначално решили, че е самоделно взривно устройство, каза полицейският шеф Дан Тъсхаус. Това забавило претърсването на сградата, понеже полицаите и агентите на ФБР изчакали да пристигнат сапьори. Издирването било затруднено и от профила на сградата - с множество стаи за процедури и няколко заключени помещения. Полицаите отначало мислели, че стрелецът е напуснал сградата, но накрая открили тялото му в едно от заключените помещения.

Телата на жертвите също били открити в спа центъра. Шефът на полицията посочи, че следователите все още се опитват да ги идентифицират. Четирите оцелели жени са на възраст между 22 и 40 години. Той каза, че не знае дали са служителки или клиентки на спа центъра и че не е ясно дали съпругата на убиеца е сред тях.

Хотън неотдавна бил арестуван, след като свидетели разпознали в него мъжа, който срязъл гумите на съпругата му. Той се явил в съда в четвъртък. Срещу него била издадена четиригодишна ограничителна заповед и му било наредено да предаде оръжията, които притежава, в управлението на шерифа.

Очевидец разказа пред в."Милуоки джърнъл сентинел", че тъкмо се връщал от лов на патици с баща си и приятел, когато видял жена, излизаща тичешком от спа центъра. "Тя крещеше, изскочи на улицата и се втурна сред колите," разказа очевидецът.

Секунди по-късно от сградата изскочил мъж с пистолет в ръка, който изглежда я преследвал, но се отказал и се върнал вътре.

Това е втората масова стрелба в щата Уискънсин тази година, припомня АП. 40-годишният ветеран от армията и поборник за превъзходството на бялата раса Уейд Майкъл Пейдж уби шестима души и рани други трима, преди да се застреля сам на 5 август в сикхски храм южно от Милуоки, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Потреблението на Калашници ще продължава да расте.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия американци съвсем се побъркаха, заради рецесията ли, заради що ли...
12
0
 
3
 
! Отговори
савов преди 11 години
Ей анонимен 16 научи се да пишеш на български не на маймунски.Как искаш някой да ти прочете коментара като си го написал така олигофренски.На училище не си ли ходил.Азбука не си ли учил? А що се отнася до стрелбите в Съветските американски щати САЩ нормално при тая наркоманизирана и пиянска сбирщина от цял свят какво да е...вижте само филмите им какво са че там да убиеш човек е все едно че муха убиваш какво да е друго в тоя "рай"на демонокрацията?
11
1
 
1
 
! Отговори
Атанас до 9 преди 11 години
<<Няма как да им ограничат притежанието на оръжие, защото това право им е дадено от конституцията.>>Значи трябва да се промени конституцията. Имам чуството, че американските политици не го правят, заради оръжейните лобита.
10
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
trqbva da se zabrani orajieto v USA teq sa nenormalni sami 6te se iztrepqt
9
2
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Един обикновен ден в сащ!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма как да им ограничат притежанието на оръжие, защото това право им е дадено от конституцията.
7
2
 
7
 
! Отговори
Атанас преди 11 години
Трябва да се ограничи притежанието на оръжие в Сащ!
6
4
 
22
 
! Отговори
fuck off преди 11 години
Поредният пример, че американската демокрация е противопоказана за човешката раса! И най-потърпевши са самите американци - те се намират в епицентъра на бедствието...ъъъ, на демокрацията де...И изпращяват бавно, но сигурно - това ни чака и нас , ако не се опомним навреме...
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредния ку-ку-ригу.
4
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Party time in Brookfield,WIхахаха бай *** им прЪснал седянката ! Жалко ,че няма повече жертви.
3
1
 
9
 
! Отговори
mo преди 11 години
Pak li,be...
2
1
 
4
 
! Отговори
Me преди 11 години
Kak te ne w sram da kajesh che jenite sa si go zaslujili.Az jiveiq na 30 min ot tova mqsto.Kakvo mu e vinovna jenata.lud chernilka.
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американска демокрация по целият свят! Аз се чудя като са толкова луди защо им дават оръжия?

Спонсорирани публикации